Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciągła dyskusja gdzie lepiej robić Komunię....nie kumam

Polecane posty

Gość gość

Nadszedł maj i jak co roku na przeróżnych forach toczy się dyskusja o to gdzie lepiej zorganizować przyjęcie Komunijne. Czy w domu czy restauracji....ciągła walka! Ja Komunię robię w przyszłym roku i będę ją organizowała w restauracji i nie ingeruje w to gdzie robią inni.Jeśli ktoś woli robić w domu...jego sprawa! Nie kumam takiego przekrzykiwania się,że ja mam rację!

Gość gość
też zrobię w restauracji, nienawidzę stać przy garach i obsługiwać gości, wolę zapłacić i wrócić po przyjęciu do czytsego domu i wysprzątanej kuchni :P

Gość gość
Jaka walka? każdy pisze, gdzie jemu lepiej, bo jeden ma dużo kasy i dużą rodzinę więc woli restaurację inni maja mniejszą rodzinę i nie chcą tyle pieniędzy wydawać więc wolą przygotować własnymi siłami w domu.... co tu jest do debatowania? Czy wy w ogóle wiecie po co jest ta komunia? bo ja mam wrażenie, że po to żeby się nażreć z rodziną i obdarować roszczeniowego smarkacza najnowszymi gadżetami i kasą :o Katolo-zje/by jesteście czego nalepiej dowodzą wasze tematy, problemy i wojenki :o Ja zaprosiłam na zwykły niedzielny obiad w domu tylko naszych rodziców i chrzestnych z dzieckiem (to akurat było małżeństwo) gości było 6 osób dorosłych i jedno dziecko. Córka dostała piłkę do siatkówki, książki, gry planszowe i 100zł po obiedzie przebrała się i poszła z kuzynka na plac zabaw, a my siedzieliśmy przy kawie, cieście i uwaga! zbrodniczej lampce winaaaaaaa! łoooooo piekłoooooo!!!!

Gość gość
Tak sie naczytalas tych forumowych klotni ze i tobie sie zachcialo?

Gość gość
ja gotować lubię,ale patrząc na to,że na Komunii syna bedzie ok.30 osób to gotowania sporo!!!! Nie mam nikogo kto pomógł by mi w przygotowywaniu....znaczy mam dwie siostry-ale wiem,że NIE przyszły by mi pomóc!!! Rozmawiałam ze znajomą kucharką i powiedziała,że za przygotowywanie Komunii(mięcho,ciasta) bierze ok.500zł,do tego muszę załatwić jakąś dziewczynę do wystawiania-ok.150zł(tak myślę). Mam mieszkanie z małymi pokojami,więc musiałabym wynieść meble.Po sąsiadach musiałabym poszukać stołów,bądź też zbudować z jakiejś płyty czy coś :/ gdy pomyślę o rajdzie po sklepach,który musiałabym zrobić...mam gęsią skórkę! Moim zdaniem w restauracji nie wychodzi jakoś dużo drożej!

Gość gość
pisząc walka chodziło mi raczej o to,że każdy na siłę przedstawia swoje argumenty!

Gość gość
gościu 9.39 nie znasz mnie więc nie obrażaj ani mnie ani mojego dziecka!!!!! Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora!!!!

Gość gość
no jeszcze ok, jak ktoś ma małą rodzinę i mieszkanie w ktorym, ich pomieści. Ja mam duży pokój 19m2 i jak robie urodziny synka na 20osób (najbliższa rodzina-dziadkowie nasze i rodzeństwo z dziećmi) to jest ścisk i szwedzki stół, bo nie jest wykonalne by każdy siedział przy stole na takim metrażu. Chrzciny robiłam dlatego u teściowej w domu, gdzie salon ma 32m2 i 3 stoły, a i tak trzeba było ukośnie je ustawiać by weszły. Dlatego teraz komunię zrobie w restauracji lub szkolnej świetlicy z kucharkami i kelnerkami. Jak ktoś ma wielki dom to czemu nie, o ile ma ochote jeszcze biegać i obsługiwać wszystkich.

Gość gość
Ja tez nie rozumiem, dlaczego ten temat wywołuje taka agresje, jak u gościa z 9:39. Ale jak sie nie ma argumentów, to zastępuje sie je wulgarnymi wyzwiskami.

Gość gość
och och kurki oburzyły się :P Quadziki kupione? Limuzynki zamówione?

Gość gość
gość dziś gościu 9.39 nie znasz mnie więc nie obrażaj ani mnie ani mojego dziecka!!!!! Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora!!!! xxx Skoro ty taka nie jesteś to co się plujesz? W takim razie te słowa nie były do ciebie. Ja doskonale zrozumiałam co ona miała na myśli. Ja też w tym roku posyłam dziecko do komunii ale w ogóle mnie te słowa nie ruszyły, bo taka nie jestem, no ale jak to mówią uderz w stół..... I nie mówcie mi, że nie widzicie tego co się dzieje na większości komunii :o

Gość gość
Ale mnie nie interesuje co się dzieje na większości komunii! Ja organizuje komunie dziecku i robię ja tak jak chce.Jeśli komuś się nie podoba,ok-ma prawo do własnego zdania.

Gość gość
Mnie za to bardziej smieszą rodzice,którzy dzień czy dwa dni po komunii wystawiają zdjęcia na FB lub gdzieś tam indziej. Np.moja dawna koleżanką ze szkoły...jej córka miała komunie w minioną niedziele a we wtorek wystawiła chyba z 15 fotek. Po co?Dlaczego?

Gość gość
żeby wszyscy mogli skomentować: śliczna, ślicznie, słit focia hehe dzięki czemu koleżance podniesie się ego :D

Gość gość
U niektórych moich znajomych juz tez pojawiły się focie z komunii.Po co?? Nie mam pojęcia.

Gość gość
Też zastanawiałam się jakie jest najlepsze miejsce na taką uroczystość, polecam fajną stronkę można znaleźć tutaj sporo ciekawych inspiracji http://chrzcinyikomunie.pl/