Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszka2015

jestem w ciąży , czuje sie strasznie słaba i szybko się meczę czy to normalne?

Polecane posty

Witam Was wszystkich:) Aktualnie jestem w 8 tygodniu ciąży , ale mój mały skarb strasznie ze mnie wyciąga wszelkie siły , rano mam energię tylko na to żeby napic sie wody i to wszystko.. musze wrócic do łożka zeby nie zemdleć... Chciałam delikatnie sprzątnać w domu żeby narzeczony jak wroci z pracy nie mial wrażenia ze mieszka w chlewie ale po 5 min czuje się strasznie wyczerpana i bez energii. Nie mam ochoty ani siły wyjść na dwór , nie ma także mowy o wyjściu gdziekolwiek....w środku czuje dziwny stan. W dodatku nudności ... jednak nie wymiotuje tylko chodze cały dzien zamulona czy to normalne? czy moze to depresja? może anemia? a Wy jak macie?

Gość gość
Normalne na początku ciąży, w drugim trymestrze powinno być nieco lepiej, senność i zmęczenie mogą powrócić w trzecim trymestrze. To twoja pierwsza ciąża? Jeśli masz możliwość śpij i wypoczywaj ile możesz.

Gość gość
spokojnie, miałam identycznie - nie miałam siły dosłownie na nic, tylko leżałam w łóżku gapiąc się w sufit, o wyjściu na świeże powietrze nie było mowy, nawet na balkon nie byłam w stanie się zaczłapać, a wymiotowałam plując krwią... w drugim trymestrze wszystko się odmieniło, teraz szczęśliwie zaczynam trzeci

no właśnie ja cały dzień siedzę w domu bo nie mam ochoty ani siły nigdzie wyjść..ostatnia wycieczka do sklepu skonczyła sie prawie ze zemdleniem , zawrotami głowy to normalne? tak to moja pierwsza ciąża dlatego trochę się martwie :)))

Gość gość
Ja tak miałam w okresie kiedy miałam nudności, ale też brałam wtedy duphaston i to chyba on bardziej mi dawał w kość. Ale z tego co wiem może się pojawić zmęczenie. Zrób badania krwi i skonsultuj się z ginekologiem czy wszystko ok.

Gość gość
Tak tak znam to. To było takie zmęczenie patologiczne którego nigdy wcześniej nie czułam. Z trudem utrzymywałam powieki w górze, w lustrze wyglądałam jak żywy trup. Potrafiłam leżąc w łóżku w biało południe zasnąć w sekunde snem kamiennym. To wszystko dlatego że w organiźmie kobiety zachodzi właśnie olbrzymia ilość skomplikowanych operacji które przekraczają nasze pojmowanie a mają na celu wytworzyć nowego człowieka. Właśnie wtedy chyba zachodzi najbardziej intensywny i szybki rozwój istoty ludzkiej ale spoko jeszcze z miesiac i siły powrócą. Będziesz śmigać po sklepach w poszukiwaniu wyprawki. Oczywiście tylko dopóki ci krzyże nie odmówią posłuszeństwa. Hehe