Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie w związku się zaręczyłyście?

Polecane posty

Gość gość

jw

Gość gość
Po trzech miesiącach.

Gość AmarJoa
po 1,5 miesiąca zaręczyny, po 8 miesiącach od poznania ślub i jesteśmy bardzo szczęśliwi :)

Gość gość
jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, to chłopak oświadczy mi się po 10- 11 miesiacach związku :)

Gość gość
Heh, żadna tu chyba nie napisze co dłużej :D My 2 lata i nic (ale oboje się do ślubu nie garniemy), znajome mam to 2-4 lata związku, część potem bez ślubu, jedna para 2 lata zaręczyny i po 1,5 roku ślub. Śluby z wpadki też były, ale to chyba inna bajka.

Gość gość
zaręczyny wcale nie gwarantują, że będzie ślub wielu facetów zaręcza się dzisiaj tylko po to żebyście już gdakać o tym ślubie przestały oni dalej wolni - a wy knebel w pysku głupie dziewczyny

mi się wydaje że też zależy ile ma się lat. Znajome pary które poznały się jako nastolatkowie brały śluby po 6-8 latach bycia razem, te które poznały się jako dwudziestokilkulatkowie po 2-3 latach związku. Oczywiście pomijam śluby wpadkowe, ale i tak wszystko zależy on młodych no i oczywiście od kwesti jak wystawny ma to być ślub, bo jeśli się chce ślub na 200 osób z bajerami to trzeba troche zapracować i nazbierać kase na taki ślub co nie przychodzi tak szybko. Wiem że pytanie było o zaręczyny ale jeśli facet wie że jego dziewczyna marzy o wystawnym weselu a jego niekoniecznie na to stać czy poprostu szkoda mu kasy też się będzie wstrzymywał z oświadczynami

Gość gość
1,5 roku

Gość gość
Po 3 miesiącach, po kolejnych 3 ślub cywilny, po pół roku kościelny - jesteśmy razem już 14 lat. Fakt, że znaliśmy się od dziecka, mieszkaliśmy na jednym osiedlu, uczyliśmy się w jednej szkole, ale parą przed ślubem byliśmy krótko.

Gość gość
7 lat i brak zaręczyn choć on trochę naciska, ale ja się boję... nie jestem pewna :-D

Gość gość
Tego samego dnia co się poznaliśmy wzięliśmy ślub. To było rok temu na wakacjach w Brazylii. Nie żałuję.

gość dziś żyjesz z jednym facetem 7 lat i jeszcze nie jesteś pewna czy chcesz z nim być? to ile czasu ci potrzeba, a może nie zamierzasz się nigdy zdecydować. Przecież małżeństwo nie zmienia tak wiele więc nad czym tu dywagować?

Gość gość
żyje z nim i jest mi dobrze tak jak jest. nie chce ślubu, nie chce dzieci... jeśli on chce to może odejść. my nie mieszkamy razem, a po ślubie on koniecznie by tego chciał, więc jednak wiele by to zmieniło, a ja nie chce zmian, nie jestem pewna czy on się nadaje na męża, ja na żonę raczej nie, a na matkę już z pewnością nie. :-)

Gość gość nr 897
Po 9 latach :)

Gość gość
Zaręczyny były dwa i pół roku odkąd zaczęliśmy ze sobą chodzić, a po następnych 8 miesiącach ślub. I już ponad 20 lat jesteśmy małżeństwem :-)

Gość gość
Niestety, ja już jestem ze swoim 4 lata,mieszkamy ze sobą dwa i dalej nic... On ma czas. I uważa że i na to przyjdzie czas. Ja się czuję z tym fatalnie,ale cóz...

Gość gość
Po 4 latach bycia razem

Gość gość
Po 5latach stanowczo za długo! !! Po ślubie 7lat,

Gość gość
długo,niedługo to zależy ale jak ma facet wszystko tak jak w małżeństwie to poco ma wydawać kase na ślub? Teraz coraz więcej moich koleżanek ma ten problem, mieszkają razem, dzielą się wydatkami na wakacje jeżdżą razem nawet mają wspólne dzieci no ale ślub poco, facet niechce jeszcze, mają czas

Gość gość
po 5 miesiacach byly oswiadczyny, i jeszcze po 2 zareczyny

Gość gość
U nas po 4,5 roku po 5 latach byl slub

Gość gość
Liczyc te dwa razy kiedy odrzucilam?

Gość gość
Po 6 latach. Ślub rok później.

Gość Taki_jeden_964
Po 6 latach. Ślub rok później. xxx uufffff to jeszcze mam czas kamień z serca.

Gość poli32
po 5 miesiącach...dzisiaj jesteśmy 12 lat szczęśliwym małżeństwem :)

Gość Taki_jeden_964
Po 3-5 m-cach ? Jeszcze pewnie od poznania. To chyba jakaś niezdrowa propaganda, baby się naczytają i pomyślą że tak można. Po 3 miesiącach nigdy się dobrze nie pozna drugiej osoby.

Gość gość
Przeginacie z tymi zaręczynami po 3 miesiącach, wtedy NIC się nie wie o partnerze.