Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia na mleko nie wiem co myslec

Polecane posty

Gość gość

Mam ogromny problem. Syn ma 10,5 m-ca. Jest kp i od 6,5 m-ca dokarmiany mm. Jedynym mlekiem jakie zaakceptował jest mleko Hipp. W święta wielkanocne byliśmy w szpitalu i po wyjściu pozostała nam pamiatka w w postaci wymiotów (1 dzień) i biegunki(ok 2 tyg). Od tego czasu ma więcej stolców w ciągu doby niz zwykle miał i jest to tak ze robi np 3 kupy w ciągu ok1-2 godz od zwykłej po śluzową a potem juz jest spokój. Pare dni temu zauważyłam że w pieluszce jest sam sluz bez stolca. wczoraj była podobna syt i dzisiaj znów z tym że w tym śluzie była krew :( wizyta u pediatry a ta orzekła ze jest to alergia na mleko krowie :( i tutaj moje pyt czy to możliwe ze dopiero teraz sie ukazała do tej pory nie było problemów(kolek i zaprać tez nie było). Syn Nutramigenu nie zje-odruch wymiotny :( nie wiem corobić bo do tej pory wszytko było ok... jadł jogurty(dla niemowlat) kaszki mleczne. Ja przy kp tez diet nie stosowałam i nigdy problemu n ie było.... co sadzicie??? mi sie wydaje ze to nie alergia na mleko ale juz sama nie wiem... badania kału nam nawet nie zleciła...

Gość gość
Nikt nic??? :(

Gość gość
moj synek tez tak mial ale duzo wczesnije ok. 3-4 tydzien zycia. wszystko zmienilo sie po nutramigenie. na razie dawaj ten nutramigen i zobaczysz jaka bedzie reakcja- do nutramigenu dodaj kaszke sinlac! wtedy zje chetniej. w kazdym badz razie masz kiepskiego pediatre: moj lekarz zalecil badania krwi ( ok 10) usg jamy brzusznej, posiew z kalu na kilka roznych osobnych bakterii . musisz albo pojsc do innego albo za wszystko zaplacic sama . mala poprawka u mnie nie kierowal dziecka pediatra tylko neonatolog. jak chcesz cos jeszcze wiedziec to pytaj.

Gość gość
wątpie żeby to była skaza, u dwójki moich dzieci skaza była od początku

Gość gość
dziękuje za odp :) no właśnie nie wiem czy tzn nie wierze w ta skaze bo ona sie chyba ze tak powiem ujawnia wczesnej a nie jak dziecko ma prawie 11 m_cy... innych objawów nie ma i nie miał... wysypek, zaparć... apetyt super, na wadze super przybiera... dopero teraz po tej jelitówce cos sie pokazało a ona od razu skaza... dodam ze dziecko jest pogodne śmieje sie... no jedyne co to ze w ciagu tyg 2 zęby mu sie przebiły... a z tym nutramigenem ciężko bo po 2 łykach zaczał sie krzywic, dławic i wymiotować:( teraz nie che nic z butelki pic-nawet wody:( nie dam mu juz bo sie jeszcze odwodni...

Gość gość
Skaza białkowa może wyjść każdym wieku. Ile razy na dzień pije te mleko-2? Może pić sinlac zamiast tego. Nutramigen lgg jest trochę lepszy w smaku a może wystarczy Bebilon pepti? Możesz do tego dodać kaszki smakowej, będzie nieco lepsze.

Gość gość
U mojego dziecka skaza wyszła z wieku 2lat. Teraz ma 5 i nadal alergia. Nie wysłała cie pediatra do alergologa/gastroenterologa?

Gość gość
czasem raz czasem dwa razy pije mm... głownie przed snem... na samej piersi budzi sie co godz co pól a jak wypije mm to 4-5 godz śpi bez jedzenia :( a przy skazie to nie jest tak ze występuje wysypka??? no i te kupy w nie każdej jest śluz... dzisiaj np rano zrobił 3 kupy jedna ze śluzem dwie pozostałe ok, popołudniu ten śluz z krwią i potem jedna normalna(zbita, bez śluzu, krwi)

Gość gość
no nie wysłała, badan żadnych tylko ze uczulenie na mleko krowie...

Gość gość
Nie, wysypka nie musi występować aby dziecko miało alergie na mleko. a nietolerancje glutenu lekarka wykluczyła?

Gość gość
To idź prywatnie do gastroenterologa. Mój syn to chyba po roczku miał już pierwsze testy z krwi i w ogóle był diagnozowany.

Gość gość
nic o glutenie nie mówiła... wrecz przeciwnie jak jej powiedziałam ze syn tego mleka nie bedzie jadł to powiedziała ze jest juz na tyle duzy ze możne kanapki jesc... no a jak zapytałam o swoja diete- w koncu jeszcze kp to powiedziała ze nie bo mało mleka krowiego przenika do pokarmu... dziwne bo wszedzie pisza ze przy skazie matka karmiace tez powinna nie jesc nabiału

Gość gość
a jak z waga u takich dzieci??? syn nie ma z tym problemu tzn dobrze na wadze przybiera...

Gość wifigdańsk
mysle ze powinniscie zbadac kał i krew. co lekarz to inna diagnoza, przy tak małym dziecku trzeba walczyc az do skutku i nie kierowac się opinia jednego lekarza. to ze tak pediatra powiedziala to mnie dziwie,ni zrobiwszy nawet testów alergicznych jak mozna zdiagnozowac alergię? mysle ze dawaj mu jak najwiecej piers a jaknajmniej mm. a dla spokoju ogranicz sobie krowi nabiał.

Gość gość
alergia na białko krowie może wyjść w każdej chwili - w zależności kiedy organizm się nasyci alergenem i kiedy kosmki jelitowe się skleją i braknie flory bakteryjnej.

Gość gość
jeśli to alergia i jeśli dziecko jest tak duże to po co dokarmiasz mm? czy syn je już posiłki stałe? ja musiałam zrezygnować z kp w 11 mies i alergolog mi powiedział, że jeśli dziecko je już większość rzeczy, jaja, ryby, mięso, warzywa, owoce, to może się obejść bez sztucznego mleka. i nie daję od 11 mies. bo na sztuczne miał alergię, a ja już nie mogłam karmić. dawaj kaszki bezmleczne, zupki itp. jak masz dawać syf z puszki to daj sobie spokój, karm piersią i dawaj nowe rzeczy do jedzenia. słyszałam opinię od pediatry że mleko mm za długo podawane robi więcej szkody niż pożytku. po co wy karmicie tym mm do 3 roku roku życia?

Gość gość
ale kp musisz na pewien czas zrezygnowac z mlecznych rzeczy, zobacz co się będzie działo i odstaw ten syf mm to już nie noworodek.

Gość gość
Znam osoby co mają nawet roczniaki i dzieci doją cycka + zupka raz dziennie :/ może dlatego autorka daje mm bo dziecko malo co je? Jak je normalnie posiłki to odstawiłabym mm i niech zostaje tylko na cycku.