Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
elleni1

JESTEM PO ZABIEGU POWIĘKSZANIA PIERSI cz.3

Polecane posty

Gość Beti48
Amelia _ super ,że jesteś zadowolona :) napisz proszę , czy są ładnie na górze wypełnione ?

Gość Amelia89
Beti48- tak, są na właściwym miejscu. Mam małą przerwę 1,5cm więc jest ładnie. Umiejscowione są idealnie na razie bez zastrzeżeń. Nie są przesadnie za wysoko. Są tak normalnie jak powinno być :)

Gość Beti48
no się cieszę razem z Tobą :)

Gość gośćjola
Amelia.fajnie ze jesteś zadowolona to jest czytelne bardzo w Twoich opisach. Beti. Twój czas się zbliża. Widzę że też chcesz wypełnić górę.To tak jak ja. Zobaczymy co doradzi doktor

Gość gośćKarolina
Dziewczyny po operacji, a teraz ja mam do Was pytanie ;) Czy podczas prysznica normalnie moczyłyście szwy i spływała po nich woda z mydłem lub płynem do mycia??? Bo ja jeszcze ich nie moczyłam a mam dzisiaj zamiar.. Beti48: Tak, mam piersi wypełnione też u góry -pamiętaj,, że mam okrągły implant HP :)

Gość gość Kasia
Dziewczyny, jestem zdecydowana na operację. Jutro mam konsultację, a 7.03 termin operacji. Jakie jutro zadać pytania? Czy przychodzi Wam do głowy coś o co teraz z perspektywy czasu byście chciały zapytać przed operacją?

Gość Amelia89
gośćKarolina ja po opercji kąpałam się w wannie, lałam nie za dużo wody i ran w ogóle nie moczyłam. Pierwszy prysznic, gdzie zdjęłam całkowicie z siebie ten biustonosz wzięłam w 12dniu po operacji. Zamoczyłam się cała i wszystko spływało po ranach również bo pytałam się o to swojego chirurga. Pytałam czy może lepiej szarym mydłem. Odpowiedział, że nie trzeba. Niech wszystko sobie spłynie z wodą. Osuszyłam bardzo delikatnie ręcznikiem, OCTENISEPT gazik i biustonosz.

Gość gośćKarolina
Amelia: Dzięki, no właśnie. Czyli lepiej w ogóle nie moczyć szwów..tak czytałam. Ale mój lekarz powiedział, że normalnie mogę się już myć. Dziwne. Wstrzymałam się intuicyjnie. Tzn., że jak brałaś kąpiel to tylko od pasa w dół i w tym staniku i góry w ogóle nie mylaś: pachy, biust, itd.? Dobrze zrozumiałam?

Gość gośćgaga
do Karoliny ,mi lekarz zalecił mycie dopiero po 5-7 dobie i polewalam sobie delikatnie prysznicem bez detergetow ,jest to straszne tyle dotrwac ale potem ulga ,lepiej nie lac wodą narazie za świeże rany jedynie to, co drugi dzien zmienialam opartunki ,uprzednio przemyłam wodą utlenioną lub oktaniseptem .Po 6 dniach wzięlam cały prysznic teraz najlepiej gory nie moczyc tzn piersi ,resztę teraz smiało mozesz myc ,pozdrawiam;-)

Gość gośćKarolina
gośćgaGA: DZIĘKI, tak zrobiłam - intuicja karze mi się wstrzymać z myciem szwów jeszcze przez 2-3 dni.Myje zatem tylko dół. A napisałaś o zmianie opatrunków.. tzn. że używasz jakichś plastrów? Bo ja dostałam zalecenie smarować bliznę maścią i na to gazik z Octaniseptem i wszystko, żadnych plastrów a Ty? Ps. A co ze stanikiem ? Mi lekarz polecił normalny tyle że bezszwowy no i żeby byłw miarę ciasny, z Triumfa np. Może polecicie jakieś konkretne modele? To zapytam w przyszłym tyg. o nie.

Gość Amelia89
gośćKarolina- z pachami radziłam sobie w ten sposób, że myłam je mokrą ale nie kapiącą żeby nie zamoczyć biustonosza gąbką z żelem do mycia. Biustonosza nie zdejmowałam w tych dniach. Wiem, że można myć, lub dopiero po 7 dniach ale z własnego doświadczenia po operacji wycięcia wyrostka oraz części jelita wiem, że nie warto myć wodą ran ze szwami i krótko po zdjęciu szwów. Te miejsca warto psikać jedynie octeniseptem. Blizne po operacji wyrostka mam prawie niewidoczną.

Gość gośćKarolina
Amelia, dzięki za linka - sprawię sobie podobny tylko nie na fiszbinach i będę musiała najpierw przymierzyć bo pojęcia nie mam jaki mam rozmiar. Co do Twojej obserwacji ze szwami to jak na nie patrze to cieszę się że nie zamoczyłam bo ładnie powoli się goją i w tym tempie za 5 dni czyli po zdjęciu szwów powinno być ok. Dziwne,, że lekarz sam sugerował normalne mycie tych miejsc..hmm No ale nic może inni nie mieli problemu z tym.

Gość MeGi1985
Karolina ja mogłam wziąść szybki prysznic nie gorąca woda po 10 dniach. Od razu umylam je żelem pod prysznic. Wiadomo nie moczylam zbyt dużo tak jak lekarz mówił. Ja mam szwy rozpuszczalne.

Gość gośćgaga
Do Karoliny ,ja po zabiegu nie małam jakiegos specjalnego biustonosza byłam poobklejana plastrami ktore podtrzymywały mi cycki na to dostałam biustonosz sportowy z triumfa ,ktory mam nosic przez 6 tygodni ,dzwigałam go lekko i pryskałam szwy na to gaziki jałowe i plastrem podkleiłam a po zdjeciu szwow tylko pryskam i szybciej sie goją na powietrzu .

Gość gośćKarolina
Dzięki dziewczyny to jeszcze takie lekko intymne pytanie.. ;) Co z wypróżnianiem? U mnie jutro inie 5 doba bez , wiadomo czego i przyznam, że zaczęłam się niepokoić.. Brzuch mam jak w 4m-cu ciąży, mimo, że przez ostatnie 4 dni dopiero dziś jadłam można powiedzieć normalnie. Jak sobie z tym poradziłyście? To nawet nie to, że mam zatwardzenie, mnie się w ogóle jakby nie chce..co jest?>

Gość Beti48
Karolcia to ,że Ci się nie chce to normalne , bo niby czym jak mało co zjadłaś przez 3 dni :) __ ale teraz jak już jesz , to kup sobie herbatki XENNA EXSTRA + CZOPKI GLICERYNOWE __ załatwisz się bez problemu a przede wszystkim bez parcia co jest teraz ważne __ wiem , co mówię miałam 4 operacje i te specyfiki pozwoliły mi bezproblemowo korzystać z toalety

Gość Mójcijon
Polecam jesc duzo, bardzo duzo pomarańczy, albo czopki glicerynowe

Gość MeGi1985
Karolina ja też miałam problem z zatwardzeniem po operacji i wielki brzuch. Po 5 dniach bez kupy kupiłam xenne extra. Brałam dwa dni i pomogło choć brzuch bolał ze skurczy jelit :-/ tak w drugim tygodniu po operacji wszystko się unormowalo. Ponoć to normalne choć nie wiem czemu... Może wpływ narkozy i leków...

Gość rozmarzona30
Amelia hej.... my się chyba jeszcze nie znamy, ale fajnie że jesteś i dzielisz się tu z nami wrażeniami ( to tak w ramach przywitania :) ). A teraz jak się miewasz? Nie boli już? jak tam gojenie przebiega?

Gość Amelia89
Ja też miałam dziwne problemy z jelitami. Bulgotało mi w brzuchu jakby żyło tam stado żab a załatwić się nie mogłam. Podobnie jak Tobie gośćKarolina w ogóle nawet się nie chciało. Do tej pory nie wróciło wszystko do normy ale jest już lepiej. Nie wiem skąd taki dyskomfort. W koncu to opercja piersi, a nie w obrębie jelit gdzie mogłyby pojawić się zrosty. No ale widocznie tak jest skoro prawie wszystkie na to narzekamy ;)

Gość Amelia89
Ja też miałam dziwne problemy z jelitami. Bulgotało mi w brzuchu jakby żyło tam stado żab a załatwić się nie mogłam. Podobnie jak Tobie gośćKarolina w ogóle nawet się nie chciało. Do tej pory nie wróciło wszystko do normy ale jest już lepiej. Nie wiem skąd taki dyskomfort. W koncu to opercja piersi, a nie w obrębie jelit gdzie mogłyby pojawić się zrosty. No ale widocznie tak jest skoro prawie wszystkie na to narzekamy ;)

Gość GośPp
Myślę że każda powinna słuchać zaleceń swojego lekarza. Ja pierwszy prysznic brałam druga dobę po operacji. 6 Godzin po ściągnięciu drenów. Krótki nie za gorący. Dzisiaj jestem 18 dzień po zabiegu wszystko robię normalnie. Oczywiście nie dźwigam jeszcze i nie podnosze rąk do góry przesadnie ;) strupki mi już powoli odpadają i już widzę że blizna będzie praktycznie niewidoczna. Zacznę ją smarować jak już wszystko poodpada. Stanik dostałam z kliniki razem z pasem mającym zapobiec przemieszczeniu się implantu do góry. mam go nosić przez 4 tygodnie. Wczoraj kupiłam nowy stanik triumph triaction bo tamten niestety się rozciagnal. Pozdrawiam

Gość Amelia89
rozmarzona30- Witaj. Czuje się już bardzo dobrze. To już 15dni po operacji i czasem coś tam jeszcze odczuwam, zwłaszcza w mostku. Ale mój chirurg powiedział, że to zupełnie normalne. Rany goją się ładnie. Czekam aż wszystkie strupki zejdą i będę stosowała plastry silikonowe aby blizny byly jak najmniej widoczne.

Gość gośćKarolina
Dzięki Dziewczyny, kupuje dziś tą xenne extra bo ten kamień w żołądku jest nie do zniedienia. Do tego nadal fatalnie spałam..praktycznie na siedząco,, miałam wrażenie że końcówki stanika wpijają mi się w szwy mimo że je zabezpiecznyłam, jest taki ciasny..5 doba PO, a ja zaczynam marudzić :P Czuję kręgosłup od niewyspania i ogólnie nastrój jakby gorszy..to moja pierwsza doba włącznie z nocą bez żadnych tabletek. Przynam, że marzę o pełnym prysznicu.. i przede wszystkim spaniu jak człowiek na plecach,nie w kucki, ani na siedąco ;/ Miłego dnia wszystkim :*

Gość gośćjola
Karolina. Ponoć tak jest z tymi nastrojami. Dziewczyny po większości tak mają. Ale głowa do góry. Pomyśl o zakupach i pięknych staniczkach. Musisz uciekać od myślenia że boli. Optymizm pozwoli Ci na szybszy powrót do formy.. Śle Ci dobrą energię.

Gość gośćjola
Karolina. Ponoć tak jest z tymi nastrojami. Dziewczyny po większości tak mają. Ale głowa do góry. Pomyśl o zakupach i pięknych staniczkach. Musisz uciekać od myślenia że boli. Optymizm pozwoli Ci na szybszy powrót do formy.. Śle Ci dobrą energię.

Gość Mójcijon
Własnie dziewczyny!! Wiecej pozytywnego myślenia :) wy juz jesteście po najcięższej drodze, teraz z gorki ... A co ja na przykład mam powiedzieć? Skreca mnie od środka kazdego dnia. Martwię sie teraz tym ze na wakacje nie zdaze wrócić do formy bo przeciez po op. nie mozna ćwiczyć przez min dwa miesiace. A naprawę do ideału mi daleko. No i kolejna zmora to czy one opadną do wakacji, i czy termin bede miała wcześniejszy, czy dopiero maj- a wtedy lipa totalnie :(

Gość Beti48
Karolinka , te przeciwbólowe odstawiłaś , bo chciałaś , czy lekarz zalecił tylko 5 dni brania ? powiedz proszę , czy po operacji dostałaś jakiś antybiotyk ? trzymaj się , to już 5 doba , wszystkie piszą , że po tygodniu już z górki , więc masz tylko dwa dni :) i tak to wszystko dzielnie znosisz - też tak chcę :) bożeeee , ja za tydzień już o tej porze będę po :)

Pamiętam też swój pierwszy prysznic po... oj... czułam się jak nowo narodzona :) Amelia, to super że się dobrze czujesz.... A efekt jak? zadowolona jestes?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się