Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

elleni1

JESTEM PO ZABIEGU POWI臉KSZANIA PIERSI cz.3

Polecane posty

M贸jcijon- Ale super ;) 19 dni zleci szybko ;) zacznij przyjmowa膰 Rutinoscorbin uchroni przed przezi臋bieniem i uszczelni naczynia krwiono艣ne :) Moj lekarz zaleci艂 bra膰 dwie rano dwie wieczorem przez dwa tygodnie przed operacja :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 M贸jcijon
Dzi臋kuje callmeg:) tak zrobi臋 dzieki! Jeszxze jakies rady? Dieta? Zeby badania wysz艂y idealne?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Karolina
Dzi臋ki wielkie Dziewczyny!! Ale te plastry na pewno s膮 silikonowe???? bo jest tlyko nazwa, a nie ma napisane czy to z silikonem czy nie. Cena rzeczywiscie lepsza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Talka
Hej dziewczyny. Moj anestezjolog dzis powiedzial mi zeby ograniczyc kawe i faje, wiadomo, ale bez przesady zeby dieta miala wplyw na to wszystko. Wiadomo ze cialo to bialko trzeba wiec jesc bialko w czasie gojenia ale to zadne odkrycie, wiadomo jak masz cos do zagojenia to trzeba jesc Bialko i wogile dobrze sie odzywiac :) mi zostalo 2 tyg do op, zaczelam smarowac sie bio oil zeby zapobiec rozstepom. Nie mam pojecia jakiego rozmiaru sie spodziewac, co wyjdzie z tych 380cc, gak wiec moze moje smarowanie nie jest potrzebne ale na wrazie czego warto :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰talks
O i jeszze jedno, po tym jak siedze w forach od miesiecy spodziewam sie ze bedzie bardzo bardzo bolalo i nie bede w stanie nic sama zrobic, otoz pan doktor powiedzial mi dzis ze wcale moze gak nie byc, kazdy inaczej reaguje ale ogolnie juz na drugi dzien jest sie calkiem w pelni sil i nie jest to tak ze jestes przykuta do lozka, oczywiscie pewnie intak sie lezy wiekszosc czasu ale powiedzial zeby nie nastawisc sie jak na wojne :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰NowaJa
Ja te偶 zgadzam sie z Asylwetka. Na poczatku kupilam zel silikonowy, ale mialam wrazenie, ze szybko sie wyciera. Od miesiaca uzywam plastrow i jak dla mnie duzo wygodniejsza opcja. u mnie w opakowaniu jest 5 plastr贸w, przez miesiac wykorzysta艂am dwa (tne na wymiar blizn, zmieniam co 2 dni). Pewnie czesc z Was zna te strone, ale na beauty jest pelno informacji o tym co robic przed/po operacji, w razie komplikacji, zdjecia itp. ja niestety odkrylam forum dopiero po operacji, ale teraz tez mi si臋 przydaje :-) Pozdrawiam :-)

Udost臋pnij ten post

Ja tez smarowa艂am sie Bio oilem dop贸ki nie przeczyta艂am ze nie wolno przyjmowa膰 witaminy E przed operacja nawet w postaci kremu... Przynajmniej dwa tygodnie przed. Wiec odstawi艂am :( Zastanawia艂am sie dlaczego? A oto odpowiedz. Witamina E (Alfa-tokoferol) - Hamuje agregacje p艂ytek, w wi臋kszych dawkach hamuje aktywno艣膰 czynnik贸w krzepni臋cia zale偶nych od witaminy K zwiekszaj膮c tym samym ryzyko krwawienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰jola
Witam Was. Jestem po pierwszej nocy b贸l do prze偶ycia. Mam cycki owini臋te banda偶em pono膰 nowa metoda. Dzi艣 wychodz臋 i na wyj艣cie doktor ma za艂o偶y膰 mi biustonosz. Podpowiem wam ze nie warto je艣膰. Ja i kole偶anka obok nie jadlysmy a dziewczyny za drzwiami zjad艂y 6 godz po i wymiotowaly. Wracam dzi艣 do domku i jestem dumna z siebie i ciesz臋 si臋 偶e jeste艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gratulacje Jola ja jestem rok po operacji i wlasnie na silowni jestem i pamietam jak dzis radosc z cyckow inne zycie trzam kciuki z dnia na dzien bedzie mniej bolalo beda opadaly beda bardziej miekkie. Ale my baby mamy jaja jednak .czasami wchodze na forum i za wszystkie trzymam kciuki pamietam jak je wertowalam przez rok czasu zanim sie zdecydowalam warto bylo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M贸jcijon
HEJA! ne przespa艂am tej nocy, po pierwsze zmowa wszystkich domownik贸w- m膮偶 te偶 nie spa艂 bo ie stresowa艂, dzieci nagle na zmian臋 wo艂aly, a pies piszcza艂 na spacer.. :) ale trudno :) u艣miech nie schodzi mi z buzi bo tak si臋 ciesz臋 szybszym terminem. Oczywiscie obawiam si臋, boj臋 si臋 b贸lu, ale to wszystko przy膰miewa rado艣膰 i szcz臋艣膰ie 偶e w ko艅cu kompleks b臋dzie za偶egnany :) spal臋 wszystkie staniki :) hahahaa JOLA daj znac jak PO :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰jola
Tak jeste艣cie ogromnym skarbem. My艣la艂am 偶e b臋dzie gorzej. Pono膰 czasem jeszcze przychodzi dzie艅 b贸lu. Oby nie przyszed艂. Teraz tylko czuje jakbym mia艂a dwa ci臋偶arki na piersiach. Jest ok. Buziaki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samosia13
Mojcion, to tak drastycznie ? A偶 tak nienawidzisz starych stanik贸w? 呕ycz臋 szybkiego powrotu do formy :) Fajnie 偶e m膮偶 wspiera

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M贸jcijon
Samosia- ja po prostu wiem, 偶e te g膮bki i wszystkie push-upy nie b臋d膮 mi pasowa艂y :) i zwyczajnie TAK- nienawidz臋 ich :) chce koronek :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰jola
Mojcijon to ju偶 nied艂ugo. Musisz dba膰 o siebie bo nie mo偶na przyjmowa膰 lek贸w przed samym zabiegiem. Ja 5 dni przed nie bra艂am nic. Ale wcze艣niej wypi艂am czasem C musuj膮c膮.A rano zanim dojecha艂am wypi艂am herbat臋 i dosta艂am opr od anastezjologa.. 呕e to niby mo偶na si臋 zach艂ysnac.. Ale zabieg by艂 p贸藕no wiec ok..teraz jestem ubrana przez doktora w stanik triumf i tydzie艅 mam nic nie dotyka膰. Ten stanik jest lekki i nie czuj臋 si臋 powi膮zana. Momentami juz zapominam.

Udost臋pnij ten post

M贸jcijon - uwierz, ze pierwsza "prawdziwa" wyprawa do bieli藕niarskiego to b臋dzie sza艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Ali
Mojcijon wys艂a艂am Ci fotki :) Wczoraj zrobi艂am pierwszy trening, obwodowki nogi, ramiona, brzuch i rowerek na koniec. Nic nie bola艂o :) dzi艣 mam takie zakwasy ze ledwo chodz臋 :) tak sie ciesz臋 ze juz jestem na ko艅c贸wce rekonwalescencji. Og贸lnie cycki sa bardzo mi臋kkie, 艂adnie u艂o偶one :)) cudownie sie czuje:)) pocz膮tki sa trudne, nie ma co ukrywa膰. U mnie pierwsze 3 albo 4 doby by艂y najtrudniejsze pozniej z g贸rki. Po zdj臋ciu szw贸w juz z g贸rki :) nastawienie i druga osoba wspieraj膮ca w ci臋偶kich chwilach to podstawa! Pamietam jak 偶a艂owa艂am ze zrobi艂am t臋 operacj臋 i nawet z tego powodu p艂aka艂am... Min臋艂o... Jeszcze raz powiem, jestem mega zadowolona i tak zrobi艂abym to jeszcze raz, milion razy gdyby by艂a taka potrzeba :D to jest tylko chwilowy b贸l, ktory minie pr臋dzej czy pozniej a Ty bedziesz pi臋kna juz zawsze!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M贸jcijon
Oj tak wierze na s艂owo ze pierwsze zakupy beda prze偶yciem :) noe moge sie doczekac Ali u ciebie ile juz min臋艂o , 6-8 tyg? Jola jak sie czujesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M贸jcijon
Ali !! Trzeci raz ci napisze! Twoje piersi to prawdziwy majstersztyk! Nie moge uwierzy膰 ze podziele wasz los za 18 dni !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Ali
U mnie we wtorek min臋艂o 5 tyg

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Beti48
m贸jcijon _ ale si臋 ciesz臋 , 偶e ju偶 b臋dziesz PO __ uwa偶aj teraz na siebie i my艣l pozytywnie :) trzymam kciuki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Beti48
go艣膰Ali _ mog艂abym te偶 zobaczy膰 Twoje skarby ?:) cisz臋 si臋 ,偶e tak wspaniale si臋 ju偶 czujesz , 偶e zaczynasz treningi i 偶e jeste艣 zadowolona :) te偶 bym tak chcia艂a :( mia艂am termin prawie razem z Tob膮 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M贸jcijon
Jejciu naprawde w takim razie nie moge sie doczekac skoro po 5 tyg jest taki luksus :)

Udost臋pnij ten post

Hej!Jestem tu nowa, ale czytam Was d艂u偶szy czas i postanowi艂am r贸wnie偶 podzieli膰 si臋 swoimi do艣wiadczeniami, bo wiem jak pomaga czytanie tego forum. Jestem 17 dni po zabiegu, mam wk艂adki anatomiczne 290ml aller. Wa偶臋 63kg i mam 170 cm wzrostu i nie do艣膰 偶e mia艂am ma艂y biust (pewnie A75), to jeszcze figura gruszki, wi臋c proporcje straszne pupa rozm.38/40 a g贸ra 36 do tego kompleks biustu, a na zakupach koszmar jak d贸艂 dobry to g贸ra odstaje w sukienkach, mniej wi臋cej przesz艂o艣膰 opisana:-) Teraz mam rozmiar C, ale wiadomo jeszcze si臋 uk艂adaj膮.Rozmiar dobra艂 mi lekarz i jemu ca艂kowicie zaufa艂am, pomierzy艂 mnie dok艂adnie i stwierdzi艂, 偶e jak chce mie膰 naturalne i dobrane do figury to w艂a艣nie te i 偶e wi臋ksze b臋d膮 zachodzi艂y pod pachy. Niby pyta艂am czy mo偶e wi臋ksze nie by艂yby lepsze, 偶eby nie wysz艂o 偶e si臋 ocierpia艂am a nie ma r贸偶nicy i w dniu zabiegu jeszcze raz mnie pomierzy艂 i z ca艂膮 pewno艣ci膮 powiedzia艂 偶e te b臋d膮 dobre. W sumie tylko to 偶e naczyta艂am si臋 na forach 偶e wi臋kszo艣膰 dziewczyn bierze sporo wi臋ksze wk艂adki i s膮 ode mnie drobniejsze zbija艂o mnie z tropu. Teraz ciesz臋 si臋 z efektu ja nie chcia艂am mie膰 bardzo du偶ego biustu tylko zgrabne C wi臋c takie s膮 i mam nadziej臋 偶e z ka偶dym dniem b臋d膮 lepiej wygl膮da艂y i naturalnie bo na razie jest wszystko 艣wie偶e. Je艣li chodzi o moje samopoczucie to wiadomo z ka偶dym dniem lepiej tylko mam jazd臋 i codziennie je ogl膮dam czy mi si臋 czasem nie przekr臋ca wk艂adka czy wszystko z nimi wporz膮dku bo mam wszystko ok a ja szukam problem贸w. Od poniedzia艂ku prowadz臋 samoch贸d a dzisiaj wysprz膮ta艂am 艂azienk臋 bo przez 2 tygodnie nie藕le si臋 zapyzia艂a a teraz panikuj臋 czy czasem cyckom to nie zaszkodzi. Niez艂y wpis na pocz膮tek...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Talka
Hej Monikamimki, fajnie ze napisalas, masz racje ze barfzo duzo daje to czytanie wpisow od dziewczyn ktore sanpo, ja co pare godzin sprawdzam nowe wpisy i sie ekscytuje jak cos jest :) mam op za dwa tygodnie, wiec ekscytacja narasta :) super czytac ze jestes zadowolona i wszystko idzie zgodnie z planem. Skoro sprzatasz lazienke to musisz sie calkiem dobrze czuc bo to przeciez wymaga rruchow ramion, uwazaj tez na siebie bo powiklania biora sie w wiekszosci z przeforsowania swiezych miejsc po op. Jaki masz teraz zakres ruchow? Tak zeby nie bolalo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Talka
O i mam pytanie do dziewczyn po, czy miesiac po op mozna juz troche podnosic? Mam wyjazd wlasnie 4 tyg po op i bede musiala zabrac jakis bagaz, wiadomo na lotnisko taksa, spanuje sie minimalnie w malutka walizeczke ale pare reay jednak trzeba bedzie ja uniesc. Myslicie ze to bedzie ok? Czy nie nastawiac sie na nawet maly bagaz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxolixx
M贸jcion ciesz臋 si臋, 偶e termin si臋 zwolni艂 i uda Ci si臋 wcze艣niej zrealizowa膰 marzenie, b臋dzie dobrze, cycuchy te偶 b臋d膮 pi臋kne :) Podobnie ci膮gle zagl膮dam tutaj na forum i czytam Wasze wpisy, fajnie, 偶e jeste艣cie i dzielicie si臋 Waszymi do艣wiadczeniami. U mnie mija dzi艣 czwarta doba. Og贸lnie czuj臋 si臋 super, troch臋 zm臋czona. W domu dzieciaki dokazuj膮.. Najgorsze jest dla mnie chyba to, 偶e nie mog臋 wzi膮膰 ich na r臋ce i wysciska膰 jak wyci膮gaj膮 r膮czki.. Samopoczucie okej, nie bior臋 ju偶 nic przeciwb贸lowego. Jest takie dziwne uczucie jakby pieczenia, czasem co艣 zakuje.. Z 艂贸偶ka te偶 ju偶 normalnie wstaj臋 nie to co w pierwszej i drugiej dobie :) Przyznam szczerze, 偶e spodziewa艂am si臋 wi臋kszego b贸lu, ale ka偶da znosi to inaczej.

Udost臋pnij ten post

Og贸lnie czuj臋 si臋 spoko. Sama operacja to nic strasznego tylko przed operacj膮 dosta艂am lekkiej trz臋siawki z wra偶enia :-) a po operacji obudzi艂am si臋 z cycami lekko otumaniona. Mi narkoza nie zaszkodzi艂a.Je艣li chodzi o b贸l to najgorzej bola plecy od le偶enia w tej samej pozycji a b贸l po operacyjny praktycznie zosta艂 z zlikwidowany prochami:-) Mi piersi lekko jakby dr臋twia艂y przy chodzeniu, z 艂贸偶ka przez pierwsze3 dni by艂o ci臋偶ko wsta膰 ale dalo rade no i lekki ucisk by艂 ale to to nic tego si臋 spodziewa艂 am i my艣la艂am 偶e b臋dzie gorzej. Lekarz mi m贸wi艂 偶e pacjentki si臋 skar偶膮 nie tyle na bol po operacyjny co na bol plec贸w i mi chyba to najbardziej dokucza艂o. Og贸lnie obija艂am si臋 przez 13 dni ale w poniedzia艂ek to ju偶 mia艂am do艣膰 serdecznie. A i brzuch mi spuch艂 jak balon a ja my艣la艂 am 偶e to od kanapowego trybu 偶ycia :-) dopiero potem ogarn臋艂am 偶e tak opuchlizna na brzuch opada jak kt贸rej艣 si臋 to przy trafi to bez paniki po paru dniach wszystko wraca do normy. Co do obecnego samopoczucia to jest super czuj臋 lekki ucisk w piersiach, s膮 lekko dra偶liwe, pewien dyskomfort jest ale bez przesady r臋koma nie macham jak szalona, ale ju偶 sporo mog臋 nimi rusza膰 staram si臋 nie d藕wigac , je偶d偶臋 autem od poniedzia艂ku jak babcia jaka艣 ostro偶nie i pomalutku ale kto艣 musi dzieciaki wozi膰 do szko艂y i tak d艂ugo si臋 leni艂am. Sprz膮tanko zrobi艂am, ale nie wiem czy nie przesadzi艂am dzisiaj -m膮偶 mnie okrzycza艂 i znowu na kanapie grzecznie siedz臋 niby nic mnie nie boli ale kazanie mi waln膮 i mam wyrzuty sumienia. Jak mi si臋 cycki na plecy przekr臋ca to b臋dzie ''a nie m贸wi艂em,,:-)

Udost臋pnij ten post

Talka my艣l臋 偶e po 4 tyg to lekki baga偶 dasz rad臋 nie艣膰, najwy偶ej b臋dziesz kombinowa艂a i nie d藕wiga艂 a go ca艂y czas a jak z kim艣 lecisz to mu podst臋pnie wcisniesz sw贸j tobo艂ek :-) .

Udost臋pnij ten post

nooo generalnei jak nie masz innego wyboru to dasz sobie rad臋, ale ja na twoim miejscu bym si臋 oszcz臋dza艂a w miare mo偶liwo艣ci.

Udost臋pnij ten post