Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zal mi ludzi z nadwaga nie mowie juz o otylosci

Polecane posty

Gość gość
Jak możecie takie rzeczy pisać. Szczupła sylwetka trwa tylko kilka, kilkanaście lat. Później każdy tyje, w wyniku zmian hormonalnych, i nic się nie da z tym zrobić. Można prawie nic nie jeść a i tak tyć. Poza tym ludzie z nadwagą są o wiele fajniejsi i przyjaźniejsi niż chudzi, fajnie się z nimi gada no i nie mają obsesji na punkcie jedzenia. Chude badyle potrafią być strasznie wredne i okrutne, co zresztą widać doskonale w tym wątku. Sto razy bardziej wolałabym mieć w swoim towarzystwie grubą, sympatyczną koleżankę niż anorektycznego, pogardliwego patyczaka który nie widzi świata poza końcem własnych kości biodrowych.

Gość gość
Jak tak się martwicie o budżet NFZ to proponuję zwolnić otyłych z obowiązku składkowego ;). Nigdy nie przejdzie, bo okazałoby, że jednak służba zdrowia więcej na nich zyskuje niż traci.

Gość gość
". Później każdy tyje, w wyniku zmian hormonalnych, i nic się nie da z tym zrobić. " Hahahaha chyba w Twojej leniwej i obżerającej się rodzinie. Mnóstwo ludzi po 50 jest szczupłej lub normalnej budowy . Jak ktoś dba o siebie to bez chorób itp NAGLE nie zgrubnie

Gość gość
polowa tych kryttykujacych cwiczy na silowni i mysli ze na starosc nic mu nie bedzie do konca zycia bedzie pieknym i młodym niestety te twoje bicepsy zadbane tez zflaczeja mozg twoj i ptak

Gość gość
Jestem gruba zawsze bylam i mam szczuplego meza juz od11 lat 2 dzieci i orgazmy tez mi maz funduje.

Gość gość
O rany, przecież pisałam, że po 50tce ludzie tyją (nie wszyscy, ale znaczna część ludzkiej populacji) nie z powodu zaniedbania, tylko z powodu zmian hormonalnych. Ciężko jest w tym wieku biegać maratony czy chodzić na siłownię, a osobom starszym odradza się stosowanie drastycznych diet, gdyż bardzo często ich zdrowie na to nie pozwala. Nie mówię tu o doprowadzeniu się do klinicznej otyłości, tylko ogólnie o tym, że sylwetka trochę się zaokrągla. Kobiety zwłaszcza mają tendencję do odkładania tłuszczu, bardziej niż mężczyźni, bo tak wyewoluowaliśmy i nie ma na to rady. Odnoszę wrażenie, że wy wszyscy jak słyszycie słowo 'nadwaga' to zaraz wyobrażacie sobie obwisłego tłuściocha z brzuchem do ziemi, podczas gdy wiele kobiet z nadwagą ma piękne, pociągające kształty i jest całkiem seksownych. Poza tym WSZYSTKO przeminie. Piękne, ponętne, gładkie ciało kiedyś się zmarszczy, obwiśnie i zmatowieje, włosy wypadną albo zsiwieją, zęby albo wypadną albo zżółkną...taka kolej rzeczy. Myślę że lepiej jest zaakceptować siebie ORAZ INNYCH, takimi, jakimi jesteśmy, i cieszyć się każdą chwilą życia, póki je mamy. Przejmując się tak głupimi rzeczami, jak tłuszcz, cellulit, zmarszczki itp., tylko marnujemy sobie życie.

Gość gość
a mi żal,takich ludzi,co są nudni,i nie mają co robić w zyciu,tylko zakładają na forum takie jałowe tematy,które nic nie wnoszą.. a przy okazji kosztem innych ludzi leczą swoje kompleksy niech się każdy zajmie swoją du/pą

Gość gość
nadwaga zaczyna sie w dziecinstwie w wiekszosci przypadków,a potem człowiek ma problem,bo nawet jak jako dorosły schudnie,to jego komórki tłuszczowe nie znikaja tylko sie skurczaja i czekaja na sygnał zeby z powrotem rosnąć.Nie tylko zle nawyki,ale wciskanie w dzieci jedzenia na siłe,terror psychiczny żeby jadły,to jet okropne,a potem chodzi taki ledwo co,ale wazne ze widac ze w domu maja co jesc,porazka.nie mówie o tym jak dziecko nie je nic i rodzice prosza by troche zjadl,ale o wciskaniu ogromnych ilosci jedzenia''bo chudy'':(wiem co mówie,znam z autopsji:(