Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaczyna sie fala rozwodow wsrod moich znajomych

Polecane posty

Gość gość
gość dziś To nie tak, co 7 lat ludzie się zmieniają. Ale miłość też się zmienia, chyba, że ktoś ją odłożył na półkę i nie dba o rozwój. Pierwsze kryzysy są po 2 latach (max. chemii), kolejne po 4. Trzeba myślenia, taktu i miłości rozumianej jako chęć dobra 2 osoby, żeby to pokonać.

czyli jeśli ktoś trwa dłużej w małżeństwie niż 7 lat to znaczy ,że " siedzi " z przyzwyczajenia a tak naprawdę nienawidzi swojego współmałżonka ?:D

Gość gość
gość dziś [17:27 odp. bo niemcom się dobrze powodzi. ludzie dostatnio sytuowani finansowo i intelektualnie nie chca przeważnie dzieci. biedacy i gamonie za to sie bardzo intensywnie rozmnażają(turasy, muslimy , murzyny itp). nie wiem czemu tak jest ale zawsze tak było. kuzyn darwina badał ta sprawę i obserwował.zawsze tak było i jest i pewnie będzie.

Gość gość
oczywiscie, ze niemca sie dobrze powodzi. ale ludzie, ktorzy na kasie w supermarkecie pracuja wcale tak dobrze nie zarabiaja, a dzieci i tak po 30 maja. to jest nastawienie spoleczne do tematu.

gdzie tu sens i logika ?:) tym co się dobrze powodzi - to nie chcą mieć dzieci a ci co są biedni dzieci mają pod dostatkiem ?:) a może chodzi o coś innego ? o poleganiu na wartośc*****eniądza jako siły na której można polegać albo na opieraniu swojej mocy na rodzinie , która co prawda kosztuje i jest wymagająca ale za to jest pomocą i prawdziwym oparciem ? może jako cywilizacja zachodnia - względem Rosji oczywiście :) gubimy swoje poczucie ważności rodziny bo jesteśmy zbyt głupi i zbyt zapatrzeni na w /w Niemcy czy Anglię ii wierzymy , że tylko forsa , tylko forsa ....

Gość gość
w niemczech ci, ktorym sie gorzej i decyduja sie na gromade dzieci robia to z mysla o zasilkach. widzialam kiedys na ulicy wielodzietna rodzine rumunska. dzieciaki byly biednie ubrane, buty za duze. rodzice kompletnie zaniedbani, bez zebow. nikt mi nie wmowi, ze ci rumuni zdecydowali sie na gromadke bo sa rodzinnymi ludzmi. dla mnie to oni jak patologia wygladali.

no oczywiście , na świecie ale i w Polsce nie ma dobrze zarabiających ludzi z gromadą dzieci bo wszystkie te dzieci są " robione " pod zasiłki ... ot , pojęcie światowca ...

Gość gość
w niemczech ci, ktorym sie gorzej i decyduja sie na gromade dzieci robia to z mysla o zasilkach x kiedyś nie było żadnych zasiłków a najbiedniejsi mieli też najwięcej dzieci. w najbiedniejszych społeczeństwach też jest najwięcej dzieci a w bogatych społeczeństwach w środowisku biedaków tez płodzą najwięcej.

Gość gość
ja osobiscie poznalam tylko jedna rodzine z 4 dzieci, ktora sobie niezle radzila. tutaj nie chodzilo o zasilki. innych nie widzialam i o takich nie slyszalam.

Gość gość
nie rozumiem wgl jak można świadomie zrobić dziecko....?! przypadkiem to rozumiem kazdemu może się zdarzyć ale żeby świadomie brać sobie na grzbiet tki kłopot...?! teraz taka głupia moda że kazda polka chce dzieci ,dzieci, dzieci......

Gość gość
"kiedyś nie było żadnych zasiłków a najbiedniejsi mieli też najwięcej dzieci. w najbiedniejszych społeczeństwach też jest najwięcej dzieci a w bogatych społeczeństwach w środowisku biedaków tez płodzą najwięcej." moze wynika to z tradycji. kazdy ma 10 dzieciakow w sasiedztwie to i ja sobie zrobie.

Gość gość
przypadkiem ? x guma mi pękła na pitolu 3 razy w życiu a dziewczyna nie brała tabletek. mogło się zdarzyć nieszczęście !

Gość gość
moze wynika to z tradycji. kazdy ma 10 dzieciakow w sasiedztwie to i ja sobie zrobie x z tradycji nie . ale "kazdy ma 10 dzieciakow w sasiedztwie" to oczywiście tak . człowie kieruje się w życiu głównie modą. zupełnie nie świadomie obserwuje innych i powtarza. każy gatunek małpy tak robi.

Gość gość
rozchodza sie bo nie pasuja do siebie