Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zapobiec aby dziecko nie mialo brzydkich zebow stalycch

Polecane posty

Gość gość

j.w.

Gość gość
???? Ale ze niby co? Żeby się nie psuly to myć Myć myć.... Ale kształt w dużej mierze mają dzieci w genach, u mnie mamy z mężem żeby nadchodzące i syn tez takie ma, za dwa trzy lata aparat założymy.. U ciotki jest duża przerwa między jedynkami i dzieci reż tak mają.... na pewno na zgryz wpływa picie z butelki, smoczki, dxiubki itp. odgrywanie paznokci, jedzenie słodkiego picie koli.... Ale sam układ zębów jest po rodzicach

Gość gość
corce wypadla dolna jedynka. dosc dlugo sie trzymala a juz wyrasta 2. i juz widze ze 1 jest cofnieta do tylu.

Gość gość
to sie moze tez samo wyrownac, moja kuzynka jak miala 5, 6 lat i rosla jej juz stała jedynka, wywalila sie i zaryła o kraweznik, mocno jej sie ta jedynka wykrzywila, ale najprawdopodobniej dlatego ze nadal byla w fazie wzrostu, wrocila na miejsce. a jak nie to aparacik i tyle, dzieci maja refundowany. a jesli chodzi o higiene, to gonic****ilnowac jak myja zeby, co pol roku kontrola, chodzic do 1 dentysty zeby wiedzial jaka maja historie, a nie co chwile do innego. geny tez maja na to wplyw, jesli masz z natury slabe zeby dzieci tez moga miec i sporo nie zdzialasz

Gość gość
Dokladnie geny i geny i geny sa najwazniejsze.Ja wyrywalam sobie czesc zebow sama nikt mnie nie pilnowal . Pierwszy raz u dentysty bylam jak mialam 17lat .I co ,dentysta byl w szoku ,bo nigdy takich dobrych zebow nie widzial.Teraz mam 30 lat za cale zycie moze z 4 razy w zyciu u dentysty bylam i mam perlowe rowne,piekne zeby.Ale moja babcia w 80 lat miala wszystkie swoje zdrowe zeby,moja mama ma tez dobre ,siostra ma 20lat i jeszcze nie byla u dentysty ma sniezno biale zeby wszystkie zdrowe.

Gość gość
Mi się też wydaje, że geny. U mnie wszyscy maja słabe i małe zeby. Ja również niestety. Nie mogę narzekać na włosy czy paznokcie bo mam bardzo fajne, ale zeby to katastrofa... Wszędzie wypełnienia, ubytków 6 a mam dopiero 30 lat :-( na szczęście mój mąż ma zdrowe i mocne zeby i mam nadzieje, ze dzieci odziedziczyly dobre geny po nim.

Gość gość
Ja miałam krzywe zęby bo nie wypadły mi mleczaki a rosły już te nowe, tragedia, gdyby nie to miałabym prościutkie ząbki a tak musiałam aparat nosić ;/. Żałuję, ze sobie nie wyrwałam tamtych zębów, nawet jakby bolało, ale ile kasy i nerwów bym zaoszczedziła.

Gość gość
matka mila srednia ojciec nie wiem............ ja 35la ]-aparta ksztalt kosos zle koszt lecznie i estetyka ok 30 tysiecy/jestemw polowie

Gość gość
23:53 Ojej, ojej :classic_cool:

Nie podawać herbatek , tylko wodę od początku. I robić samemu kompociki bez cukru :) To żelazna zasada.. Geny?? No może i tak.. Ale czy ja wiem.. No i oczywiście wszystko będzie także zależeć czy dziecko będzie dużo chorować bo antybiotyki potem odciskają straszne piętno na późniejszych zębach. Przykład to ja:))