Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plany urlopowe

Polecane posty

Gość gość

Jakie macie plany urlopowe w tym roku? Szukam inspiracji, może podrzucicie co ciekawego. I pytanie bonusowe - z usług których biur podróży w Anglii korzystacie najchętniej.

Gość gość
Ja z ogromną przyjemnością wybrałabym się na Jamajke.

Gość gość
Co do biura podróży to mogę polecić Frist Choice.

Gość gość
Kalabria. 2 tygodnie. Dwie wycieczki w planie (jednodniowa do Taorminy i na Wyspy Liparyjskie, głównie o Stromboli mi chodzi), a poza tym będę leżeć na piachu, bo hotel jest przy samej plaży i moczyć się w morzu. Żadnego aktywnego zwiedzania miejsc, opisywanych w przewodnikach, żadnego wypożyczania samochodu. Będę pić włoskie wino i całe dwa tygodnie uprawiać lenistwo. A co, muszę zwiedzać jakieś rudery, jak mi się nie chce?

Gość gość
Ja lece na Kube na 3 tygodnie. Bez zadnego biura podrozy. Bede mieszkala u rodzin kubanskich i podrozowala na wlasna reke. Mam zamiar tam podszkolic moj hiszpanki i potanczyc salse bo jest to moja pasja. Do tego nurkowanie oraz jazda konna ;)

Gość gość
Ja wlasnie na jamajce i strasznie zaluje tu nie ma co robic juz lepsza dominikana, a na wakacje zdecydowanie polecam meksyk, z blizszych turcje, wyspy kanaryjskie, wlochy. Latam z thomsonem i zawsze wszystko jest ok i ceny tez przyzwoite polecam

Gość gość
Podróżnicy myjący kible w UKa. Kto by pomyślał hahahahaha

Gość gość
A co konkretnie robiłaś na Jamajce? Przystojni mężczyźni? Zabawilas się?

Gość gość
Ja tez polecam Meksyk, super. Dominikana jest ok, ale prawie nic do zwiedzania. Bylam na Kubie w zeszlym roku, plaze fajne niestety jedzenie fatalne przyplacilam zatruciem.

Gość gość
Co do jedzenia na Kubie to dziwie sie jak ludzie pisza, ze jest fatalne. Ja uwazam, ze wrecz przeciwnie. Tam maja wszystko swieze i jak mieszkasz i jesz u rodzin kubanskich to na pewno Ci przyrzadza smaczne posilki i bardzo obfite. Kubanczycy sa bardzo goscinni. Ja podjadlam duzo owocow morza, ryb, kurczaki, jajka oraz pelno soczystych owocow. Codziennie na sniadanie soki owocowe i to nie te syfy z kartonu tylko ze swiezych owocow. Przytruc sie mozna pijac nieprzygotowana wode z kranu. Albo w jakiejs knajpie bo tam roznie mozna trafic. Zauwzylam jedynie , ze kubanczycy nie uzywaja za duzo przypraw i czasami jedzenie jest dosc mdle

Gość gość
Pierwsza podstawowa rzecz - unikanie owoców morza w hotelowych restauracjach. Lubisz, to kup tam gdzie świeże, a nie tam gdzie mrozili i rozmrażali. Ogólnie z kuchni to chyba Portugalia najlepsza, na Kanarach też się nigdy nie zatrułam. Włochy, czy Grecja - hmmm, trzeba uważać. Egipt, czy Tunezja, to gwarantowana przyjemność siedzenia na sedesie, a czasem i kroplówka. Jak kto lubi. Jeszcze w Turcji jest bezpiecznie, ale hotel musi mieć 5 gwiazdek, cztery to za mało na Turcję.

Gość gość
Na Jamajce glownie leze plackiem na plazy bylismy na 2 wycieczkach i zrezygnowalam z nast 2 bo nuuudy. Jestem w grand bahia hotel fajny choc ten w meksyku duzo fajniejszy byl, bylismy katamaranem na wodospadach dunns rivier i 2 to byla plaza negril z zach slonca w rick caffe,mialam zupelnie inne wyobrazenie o jamajce ale wystarczyly 3 dni na zmiane zdania nigdy wiecej moze dla kogos kto nie wychyla nosa z hotelu i lubi lezec jest fajnie ale jak chcesz troszke aktywniej spedzic czas i pozwiedzac to nie tutaj

A może odwrotnie i zamiast plażingu i leżingu aktywność, zzyli wycieczka trekkingowa, rowerowa lub tematyczna. Coś w stylu no limits Itaki. Odrobina ruchu jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

Gość gość
w życiu nie! Mam sporo ruchu w pracy. Na wczasach mam leżeć na plaży, a wieczorem wyglądać i pachnieć. I to wystarczy. Jak byłam w harcerstwie, to jeździłam pod namiot i robiliśmy nocne podchody. Teraz stać mnie na hotel przy plaży, to jadę. A co do trekingu, to może być, w pantofelkach, do najbliższej knajpy z muzyką na żywo.

Gość gość
Czy ty naprawdę nie ćwiczysz?! Dzięki ćwiczeniom można uzyskać piękne smukłe i jędrne ciało, a osoba która nie ćwiczy jest taka "flakowata".

Gość gość
Co kto lubi. Ja tez mam w pracy duuzo ruchu a na urlopie? chodzę po górach jeśli tylko takie sa w pobliżu, rower, dużo zwiedzam a wieczorkiem skocze na plaże popływać nieco. Prowadzę aktywny tryb życie na co dzień i dlatego zbyt długie leżenie na plaży na słońcu mnie męczy i nudzi :D A wracają do pytania. Najczęściej jeździłam z Thomas Cook, half board lub breakfast only, wypożyczaliśmy auto i reszta na własna reke. A od niedawna jeżdżę zupełnie na własną rękę. W zeszłym roku pojechałam na 5 tyg objazdówkę po 3 krajach Azji. Na krótki wypad polecam Andaluzję, Majorka była fajna. To naprawdę zależy jaki się ma priorytety. Dla mnie piękna plaża to stanowczo za mało :)

Gość gość
No proszę jakie bogacze z ukowskiego zmywaka. Normalnie prawie jak Wojtek cejrowski.

Gość gość
my już od kilku miesięcy planujemy więc w chwili obecnej dokładnie wiemy gdzie pojedziemy ;) padło mało egzotycznie, bo do Ustki, ale nigdy nad polskim morzem nie byliśmy, więc będzie okazja żeby się przekonać jak jest nad Bałtykiem :) nocujemy w pięknym hotelu http://www.hotel-lubicz.pl/ i liczymy tylko, że pogoda dopisze!

Gość gość
Zastanów się spamerze, gdzie piszesz. Ta część forum przeznaczona jest dla osób które mieszkają poza Polską, a ty, pisząc że nie byłeś nad morzem proponujesz im Ustkę? Jeszcze hotel, zdecydowanie droższy np. od All Inclusive na Kanarach, czy w Grecji, gdzie przynajmniej masz gwarancję pogody. Twój hotel jest dla bogatych Polaków, którzy przyjadą tam, bo boją się wsiadać do samolotu, mówią tylko po polsku, tu twoja propozycja budzi politowanie.

Gość gość
W zeszłym roku Wyspy Zielonego Przylądka a w tym? Nie mam pomysłu, wiec liczę na jakieś sugestie :)

Gość gość
Ale to kurfisko zionie nienawiścią do Polski i Polakow. Kim ty szmato jestes. Szorowanie kibli w Jukeju i jeżdżenie na tanie wycieczki do obskurnej Grecji czy zapijaczonych Wysp Kanaryjskich nie czyni cie lepsza. Jestes zwykłym, budzącym litość śmieciem emigracyjnym. Powiedz mi co to za wyczyn dzisiaj do UKa wykechac, szorować tam kible i na wycieczki jeździć. Chetnie bym cie obsral smieciu z emigracji.

Gość gość
No cóż. Ja przy was wypadam blado bo u mnie w grę wchodzi tylko polska a jak się okazuje możliwe że i plany wezmą w łeb. Plan był fajny: Kupić jacht (pływam od dziecka) i na jezioro. Problem jednak w tym że nagle nie ma tego czego chcę i teraz to kupić sobie mógłbym tylko taki jacht na jaki mnie niestety nie stać. Nagle zniknęły te które były w zasięgu moich możliwości. Jeśli jednak jakiś trafię to kupię i dwa lub trzy tygodnie (nie postanowiłem jeszcze ile) na polskim jeziorze bo na dwa tygodnie nigdzie nie opłaca się jechać a później każde wolne na jachcie do końca sezonu i w przyszłych latach też. Ps. Jacht który chcę kupić na morzu też może ;) ale mnie za granicę nie ciągnie. I tak większość życia spędzam w innych krajach. Jak nie w tym roku to w ciągu kolejnego pewnie jakiś znajdę. Życie się przecież już tego lata nie skończy to co ja sie mam stresować ;)

Gość gość
A jak ci sie podobaly wyspy zielonego przyladka bo planuje jeszcze w pazdzierniku wyskoczyc na tydzien, wiem ze tam nie ma za wiele do robienia ale to ma byc tylko tydzien na urodziny meza a zalezy mi na ladnej pogodzie

Gość gość
czy gość wczoraj to ten sam, co zachwalał swój hotel lubicz w Ustce z wczoraj ? Na to wygląda, więc jeśli w tym hotelu taki personel, to mimo że chętnie do Polski jeżdżę, to od tego jednego hotelu będę się zawsze trzymać z daleka. Nie tak odwieszę ręcznik w łazience, a tu przyjdzie taki jeden i zrealizuje swoją groźbę, a ja nie chcę być obsrana.

Gość gość
Nieeeee to taki niespełniony wuefista z magazynu co to wraca i wrócic do Pl nie moze :D Zmienił tylko swój tekst z " tanich wycieczek do Egiptu ", bo nikt tu o Egipcie nie pisze :P My w tym roku robimy wypad na .. Islandie :D I skoczymy powłuczyc sie z plecakiem po Szkocji.. pod nosem , a pięknie.. Plaze to ja miałam w PL co dzień , teraz tez mam , znudziła sie nam :)

Gość gość
Ten co tak klnie jak szewc to polski nieudacznik, ktorego dziewczyna rzucila bo mial mialego penisa i nie mogl jej zaspokoic. Zwiazala sie z kolesiem chyba z Pakistanu lub Bangladeszu i teraz ten idota nie moze przezyc i zaklada tematy o polczynach z ciapatymi i czarnymi i tam sie wyzywa. Sam pracuje na nisko platnycm stanowisku w UK a wyzywa innych./ Co do wakacji to ja polecam Portugalie i wyspy Azory, przecudne i malo turystyczne jeszcze. Menorca tez przepiekna i mniej uczeszczana niz Majorka

Gość gość
Kurefki z polskiego pgru, nasze Martyny wojciechowskie, wykształcone i ambitne. Szoruje kible w Jukeju az szczotki czerwone by tylko na tania wycieczkę zarobic. Poza tym smiecie pisze sie włóczyć a nie wluczyc. Gnijcie w UKa emigracyjne sciery. Tylko fiuty ciapate wam w głowie, bo żaden Polak nawet trzonkiem od szczotki by was nie rochal.

Gość gość
No cóż, zazdrość polaczków jest przeogromna, co udowadniają wpisy tego osobnika, wrzucającego tu przekleństwa. No cóż, lepiej niech się wyżywa, niż gdyby wpadł w depresję i wieszał się na przykład z tego powodu, że życie mu nie wyszło. Skoro te wpisy mają dla niego działanie terapeutyczne, to ja się na nie zgadzam. I lubię plaże, i zgadzam się z dziś że Portugalia (Algarve) jest wspaniała. Porto Santo jeszcze, bo przy okazji można Maderę objechać.

Gość gość
Niedawno szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze ;) noclegu w miejscowości Zakopane, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-Zakopane z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

Gość gość
Co wam w życiu wyszło.? Szorowanie kibli w jukeju tylko po to by na wycieczki tanie jeździć, to nie jest żaden wyczyn emigracyjne śmiecie.