Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kochani czy usuwanie kamienia z zębów to bolesny zabieg ?kto z was wie??

Polecane posty

Gość gość

bardzo prosze powiedzcie.... czy to zabieg bezbolesny i czy usunie wszystki kamień taki zabieg z zębow? jak myslicie? bo podobno jak skaling i piaskowanie nie usunie czegos z zębów to oznacza próchnice,to prawda?

Gość gość
nie jest bolesny,a efektowny i owszem

Gość gość
tak będą ci skrobać śrubokrętem i młotkiem zęby 🖐️

Gość gość
im bardziej odsłonięta szyjka tym bardziej boli dlatego warto przed zabiegiem zastosować produkty wzmacniające i obkurczające dziąsła

Gość gość
a jakie to produkty

Gość gość
dziwne bo ja mialam piaskowanie i skaling i bolalo mnie i czulam jakby nerwy w niektorych zebach...mimo ze szyjki mam okey...czy to znaczy ze mam te zęby popsute ,w których czulam ten dyskomfort...?? a najgorsze ze krew ciekla..masakra.

Gość gość
matko nie stosuj zadnych produktów, jestem asystentka stomatologiczna, scaling nie bol, jesli kamien jest na zebach to luzik, gorzej jest z kamieniem poddziasłowym bo trzeba skalerem wejsc pod dziasło ale to tez nie problem bo mozna dziasła znieczulic żelem, serio nie ma sie czego bac, mamy mnóstwo scalingow i jeszcze zadne pacjent nie czuł bólu ;)

Gość gość
nie ma prawa sie lac krew!!!! i nie ma ;prawa bolec zaden ząb podczas tego zabiegu a jesli nie wszystkie prze barwienia sie usuną to oznacza ze to są juz plamy próchnicowe itd..

Gość gość
jesli jest kamien poddziasłowy to krew leci momentalnie i to zupełnie normalne, bo jest stan zapalny dziaseł, z pewnoscia przy szczotkowaniu tez dziasła krwawiły. Ból zebów moze wynikac z tego ze leci zimna woda ze skalera i szkliwo moze reagowac ;)

Gość gość
mi nie krwawily nigdy dziasla przy myciu szczoteczką mimo ze myje mocno i elektryczną a przy piaskowaniu tak. ...dziwne?

Gość gość
no to nie jest jakispotworny bol ale jest totakie dziwne ucziejakby cie ktos taka mini szpileczka"traktowal"po dziaslac ogolnie nieprzyjemne jakdla mnie

Gość gość
jesli dentysta lub higienistka popełnili bład i piasek poleciał na dziasła to sie rozkrwawiły

Gość gość
nie jest to przyjemny zabieg, ale da sie przezyc. Jedynie przy jednym zebie musiala mi dentystka usunac troche kamienia spod dziasla - nie bolalo, bo najpierw dala mi miejscowe znieczulenie. Ale po zabiegu kazala zaopatrzyc sie w tabl. przeciwbolowe, bo mowila ze gleboko wjechala narzedziem pod dziaslo i bedzie bolalo jak znieczulenie pusci. Miala racje, 3 dni dosc mocno czulam bol a w koncu przeszlo.

Gość gość
Wszystko zalezy tez od dentysty wykonującego zabieg. Ja mialam usuwany kamien w http://www.dental-med.pl/ i zabieg minal prawie bezbolesnie