Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zachowanie dziecka na chrzcinach

Polecane posty

Gość gość

Za tydz Chrzciny mojej coreczki. Niestety chyba troche za pozno je robimy bo mala ma 3 mies bardzo ciekawa jest swiata i nie potrafi usiedziec w miejscu. Trzeba chodzic z nia, gadac do niej, musi miec zajecie poprostu. Wczoraj bylismy obowiazkowo na mszy i naukach. Po 10 min w Kosciele tak sie zaczela wydzierac ze nie szlo jej uspokoic. Musialam z nia wyjsc z Kosciola bo ksiedza nie bylo slychac. Smoka nie bierze wiec sie nie uspokoi. Mial ktos podobny problem. Co zrobic

Gość gość
Moja koleżanka tak miała, ksiądz powiedział ze moze wyjść z dzieckiem przsd kościół i wrocic na samo przyjęcie sakramentu

Gość gość
za puźno? to dobry wiek,ja robie za miesiac mała bedzie miec 5 miesiecy:)

Gość gość
Mój syn był z tych drących się cały czas. Do tego msza była o takiej porze co on nie spał. Cała w stresie byłam. Bałam się , że będzie miał kolke. Smoczka nigdy nie chciał. Cała msze przespał...

Gość gość
Przegłodź trochę dziecko i w kościele daj dużą butlę.

Gość gość
Butla odpada. Mala jest na piersi. Zadnych lateksow ani sylikonow nie bierze do buzki

Gość gość
autorka mówiąc, ze za późno pewnie miała na myśli to, że wcześniej dziecko spało więcej więc przespałoby całą mszę i nie byłoby problemu

Gość gość
Moj mial 6 tyg jak byl chrzczony i tak sie darl jakby diabla z niego wyganiali.

Gość gość
Moj tez się darł tak że musieliśmy wyjść z kościoła tuz po sakramencie, mial 5 miesięcy.

Gość gość
a po co ty tak male dziecko do kościoła tachasz? nie widzis zze się meczy, i nic nie rozumie? tylko innym przeszkadzasz w modliwtwie!!!! dziecko do kościoła powinno chodzic kiedy jzu rozumie po co się chodzi. nie bądź egoistka i pomysl o innych i o własnym dziecku jak je meczysz w tym kościele, ze az się drze w wniebogłosy

Gość gość
do goscia z 12.08 czy ty potrafisz czytać? jak ma dziecka nie zabrać na własny chrzest? Ksiądz ma ochrzcić dziecko mailowo? Akurat na mszach chrzcielnych płaczące, marudzące dziecko jest niczym niezwykłym i normalnym ludziom nie będzie przeszkadzać, w końcu to w jego intencji jest msza i to on jest gościem honorowym w kościele. A jak tobie przeszkadzają dzieci to idź na inna godzinę na mszę a nie akurat na tą, na której odbywają się chrzciny. Po drugie dziecko trzeba przyzwyczajać od małego do kościoła (jeśli jest się wierzącym, bo zauważyłam ze najbardziej dzieci przeszkadzają tym co do kościoła, o ironio, nie chodzą). To właśnie kilkuletnie dziecko "rzucone" nagle do kościoła nie wie jak się zachować, a dziecko które od niemowlaka jest w kościele, po jakimś czasie będzie juz spokojne i nawet 2 i 3 letnie dzieci widziałam siedzące spokojnie w ławce na mszy

Gość gość
GOSC Z dziś - A TY czytasz temat z zrozumieniem??? autorka pisz ,ze była na smzy z dzieckiem,ale nie na jego chrzecie!! chrzest jest za tydzień Opisywala jak jej dziecka tak się darla ,ze księdza nie było nawet slychac. Wiec myslsiz, ze osobom w kościele nie przeszkadza wrzask taki ,ze nawet kazania nie da się uslyszec? To po co chodzi się na msze,? aby sluchac wydzieranai się dzieci, czy modlic w skupieniu? Przeczytaj temat i nie rob z siebie tumana!! Nie było wtedy chrztu ,wiec o czym ty piszesz?? Na drugi raz KILKADZOEISAT razy temat przeczytaj zanim zaczniesz się wymadrzac

Gość gość
te spokojne 2 i 3 latki co siedza bez ruchuw ;awce na mszy to za murami kościoła dostają przeważnie po doopie do ojca ,lub matki, gdy cos nie tak Często widze takie akcje Po drugie w temacie nie ma opisanego chrztu jak się dziecko zachowywalo, tylko normalna msza , ze niemolwke tak się rozdarlo, ze nic nie było sluchac księdza. Może tez trzeba pomyśleć o pozostałych wiernych, ze przyszli po to na msze ,aby się modlić, a wrzeszczące dziecko naprawdę przeszkadza ,kiedy nie slychac nawet własnych myśli Taki maluch nawet nie wie dlaczego on musi w jednym miejscu jak kloda lezec przez godzine, wiec zaczyna plakac

Gość gość
To ty robisz z siebie tumana, a raczej kretynke, bo gdybyś przyczytala uwaznie, to doczytalabys, ze autorka poszla na msze i nauki, ktore były OBOWIAZKOWE, wiec nie zabrała tam dziecka dla własnego kaprysu, a jak ci placz dzieci przeszkadza, to sie wynies na bezludną wyspę

Gość gość
"''czy ty potrafisz czytać""" xxx a czy ty potrafisz czytać? Nie potrafisz w ogole. Przecież nie było chrztu wtedy . jak ty kilku zdan autorki nie potrafisz zrozumieć, co księdza na mszy rozumiesz co on glosi, czy tylko chodzisz się pokazac jaka z ciebie wierna katoliczka???

Gość gość
gość dziś - to ty jesteś tuman , bo zaczeas wypisaywac o ceremonii chrztu gdy dzieci placza!! a mowa jest o zwyklej mszy a nie chrzcie!! O zcym tu kobieto poszesz? zupełnie w temat się nie wbijasz!! A każdemu przeszkadza wrzask taki, ze nawet przez mikrofon kazan nie slychac, po to idzie se do koscilla modlic, żeby sluchac co się wygłasza na ambonie a nie wydzieranie się dziecka

Gość gość
"""""czy ty potrafisz czytać? jak ma dziecka nie zabrać na własny chrzest? Ksiądz ma ochrzcić dziecko mailowo? Akurat na mszach chrzcielnych płaczące, marudzące dziecko jest niczym niezwykły"""" xxxxxx Pisze tysiweczny raz TUMANIE TO NIE BYL CHRZEST KRETYNKIOOO, tepoto . Przeczytaj temat i zobaczysz ,ze nie było mowy o mszy chrzcielnej ulomie!!1 sama posiwewisko z siebie zorbilas, z episze na zupełnie inny temat

Gość gość
U mnie ksiądz w czasie ostatniej mszy pochwalił rodziców, którzy wychodzą z plączącymi dziećmi z kościoła i pozwalają innym w spokoju się modlić i słuchać Słowa Bożego. Jeszcze gorsze jest to jak rodzice pozwalają dziecku biegać po całym kościele, a później dziecko płacze, bo nie może znaleźć mamusi. Naprawdę nie możecie tego dzieciaka potrzymać przez godzinę na rękach, albo złapać za ręke i pilnować by nigdzie nie odchodziło?

Gość gość
wiecie... ja jestem za tym,aby dzieci brac do kościoła, ale płacz taki ze księdza kazania nie da rady usluszec jest naprawdę dokuczliwy i przeszkadza . Rozumiem marudzenie, lecz nie wydzieranie się do takiego stopnia, zeby księdza zagłuszać, to już jest naprawdę przeszkadzające. Dla mnie 3 miesięczne dziecko na zwykle mszy to nie ejst dobre, poewaz ono jeszcze nie rozumie dlaczego ma godzine czasu lezec w jednym miejscu

Gość gość
napiszę ci krettnko wielkimi literami, może zrozumiesz :autorka była z dzieckiem na mszy i naukach, ktore to są obowiazkowe i zwiazane z chrztem, dziecko zachowywal o się tak, a nie inaczej i dlatego zastanawia się co zrobić podczas chrztu

Gość gość
debilkooo. ,ale po c***j wcześniej zaczelas wypisywać o mszy chrzcielnej i o jakiś chrztach mailowo, bo dziecko placze na chcrzcie , kiedy NIE BYLO chrztu!!!!!?? Ja się pytam po co niemowlaki na msze normalne bierzecie jeśli one jeszcze nie rozumieją co się dzieje i tylko przewrzaskują modlitwy. To ty zaczelas wypisywać o chrzcie jakby to dziecko miało chrzest, ale jeszcz enie miało!!1 Rozumiesz baranie, z echrzyu NIE BYLO???

Gość gość
ale rozwiaziazenie jest proste: jak dziecko zaczyna plakac i nie chce sie uspokoic to matka go powinna wyniesc poza kosciol albo wyprowadzic do salki obok

Gość gość
""""a jak ci placz dzieci przeszkadza, to sie wynies na bezludną wyspę """" XXXX Jak ja nie mogę zdzierzyc tego typu rodzicow, którzy uważają ze ich dziecko może wrzeszczeć do woli w każdym miejscu, a jak się komus cos nie pdoba to ma się wynieść na bezludną wyse, bo jakim prawem kogos może darcie się ich bubusia denerwować. To widać w urzędach ,kiedy 2 , 3,4 latek robi awantury, czy w marketach, czy w kościele. Ich dzidzi niech się wydziera, bo matuli to nie przeszkadza i to jest takie urocze . Mozesie cie zastanowić, ze nie każdy ma zamiar rozwydrzonego smarkacza wrzaskow wysluchiwac nad swoim uchem? I nie, nie wyniosę się na bezludną wyse, zaczniejcie wychowywać, bo taki wrzeszcacy kilku latek nie jest wcale m ile widziany gdziekolwiek. W kościele lacznie tez wcale nie ejst mile widziany

Gość gość
Ja MATOLICO napisałam 2 posty, a ty dalej swoje, wiec dyskusja z takim kretynem nie ma sensu

Gość gość
Kiedy dziecko zakłóca spokoj, halasuje to należy uspokoić dziecko,albo wyjść z nim, a nie uwazac, aby caly swiat na bezludną wyspe się teleportowal, bo dla pozostałych wydzierające się twoje dziecko jest wkurzajacym smrodem . No ale jasne, twoje stanowisko jest takie, ze doope ulokujesz w miejscu i ani ci się widzi wyjść z dzieckiem , tylko od innych oczekujesz , ze ktoś z przyjemnością będzie wysluchiwac wydzierania sie

Gość gość
to ty w*********j z swoim dzieckiem na bezludną wyspe ,jelsi nie potrafisz go ogarnać , ani zachować się odpowiednio w spoleczesntwie, a nie pozostali . Jesteś z tych mamusiek, która przyszła z 4 latkiem do kina i bachor tak morde darl,a mamusia uwazala ,ze jak komus przeszkadza to niech wyjdzie z kina? podaj adres, zdjecie z tobą sobie zrobie

Gość gość
Jezeli msza jest dla dzieci, jest na niej chrzest, a tobie jedna z druga przeszkadza placz dziecka, to na tą msze nie lez- tak trudno to pojąć? ??? Jest mnóstwo innych godzin do wyboru, ale najlepiej isc o takiej godzinie, a potem wylewac swój jad na forum, aha WY TEZ BYLYSCIE BACHORAMI, które kiedys komus mogły przeszkadzać

Gość gość
dyskusja na najwyższym poziomie. Przyszłyście obie( te co się wyzywają) z niedzielnej mszy, bo rozumiem że obie praktykujecie, skoro tak żarliwie dyskutujecie , słownictwo macie jakbyście z ustawki po meczu wróciły. A dziecko to też człowiek, które ma pełne prawo uczetniczyć we mszy, a że płacze i się nudzi, no cóż taka natura dziecka. Ja i tak wole wycie dziecka niż bluzgi jakimi się tu obrzucacie

Gość gość
13.08- uwierz, ze moje dziecko choc małe, jest milion razy lepiej wychowane, niż ty

Gość gość
tak lepiej wychowane, ze twoja rada jest taka,a aby wypieraddaalac na bezludną wyspe, keidy twój smrod zacznie drzec morde gdziekolwiek. Super wychowane. Takich rodzicow to ludzie bardziej się boją ,kiedy się pokaza gdziekolwiek z swoim rozwydrzonych bachorem, niż eboli