Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzydniówka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy obniżacie gorączkę przy trzydnówce czy trzeba to przeczekać i zwalczać domowymi sposobami?

Gość gość
Trzydniówka to choroba wirusowa nie leczy się jej antybiotykami ale Jezu wysoka gorączka o której jak myślę piszemy może być dla dziecka bardzo groźna.Trzeba uważać i nie dopuścić do drgawek gorączkowych.Dlatego nie można bać się podawać leków przeciwgorączkowych oczywiście zwracaj uwagi na dawki zalecane przez producenta.Jasny i skuteczny w opisie i działaniu jest syrop Milifen tańszy od innych.Rób też zimne okłady na łydki czy kark u nas pomagały.

Gość gość
a skad wiesz ze to trzydniowka?

Gość gość
No nie mogę, nie osłabiaj mnie, OCZYWIŚCIE ŻE NALEŻY OBNIŻYĆ GORĄCZKĘ! Dajesz paracetamol naprzemiennie z ibuprofenem. Do tego okłady na czoło. Jak syn mial 3dniówkę to temp była ponad 39st, szczególnie w nocy, 2 dni nie spałam, bo się bałam że mu wzrośnie. Masakra.

Gość gość
Moje dziecko miało 3 dniówkę, byłam u lekarza,.Kazała podawać paracetamol w czopku.

Gość gość
Ja zbijałam paracetamolem w czopku na przemian z Ibufenem, do tego robiłam okłady kiedy tylko spał.

Gość gość
Najlepszy na gorączkę jest u nas Nurofen forte(ibuprofen) jest skoncentrowany i male dawki do wypicia. Paracetamol u nas gorzej wypada z wysoką gorączką sobie nie radził. Można podawać na przemian co 4 h. Jesli gorączka bedzie 39 i wyzej robic zimne oklady na czolo i stopy. Takie zalecenia naszej dr.

Gość gość
Stosowaliśmy i my wspomniany Nurofen i Milifen...syropki z ibuprofenem ,nie ukrywam jeden i drugi mam w domu.Jednak w skuteczności nie widzę większych różnic ale w cenie zdecydowanie .Za Milifen zapłacił mąż ok.5 zł a za Nurofen około 16 zł wiec po co przepłacać.

Gość gość
Co za beznadziejna reklama milifenu

Gość gość
Reklama reklamą ale jak wydajesz fortunę na leki to przy każdym nadprogramowym skrobiesz sie po kieszeni. Dlatego jak tez korzystam z promocji w aptekach i kupuje na zapas Milifen po 5 złotych.

Gość gość
To ile ty tego ibuprofenu pakujesz w dziecko? Ja mam jedną butelkę nurofenu a dziecko ma 18mcy i jeszcze się nie skończył. W skali roku chyba 10zł można "przepłacić". Poza tym nie tylko milifen jest tańszy, są jeszcze jakieś tam bufeniki i inne syropy, każdy z ibuprofenem, to samo. Po prostu jak ktoś nie chce przepłacać, to niech prosi o najtańszy syrop z ibuprofenem. Tak samo przy paracetamolu.

Gość gość
Ja piernicze będziecie oszczędzać 5 zl na leku Dla dziecka, to ile te Wasze dzieci goraczkuja, ze to taka oszczędność?

Gość gość
Pewnie ma 20cioro że musi Milifen hurtem kupować :D Ja wolę kupić nurofen, jakoś mam większe zaufanie.

Gość gość
No to jest własnie tańszy odpowiednik ibuprofenu to o co sie burzycie, podobnie jak bufenik, ibum itp. Co za wieśniary tu siedzą tylko po ludziach błotem potrafia rzucać ale żeby coś z sensem napisac to juz za dużo.

Gość gość
U nas pierwsze objawy to wysypka a później doszła jeszcze biegunka.Córka była bardzo osłabiona i jak na bardzo energiczne dziecko dużo spała nie wspomnę o braku apetytu i chęci do zabawy.Po konsultacji z lekarzem miałam już pewność ,że to trzydniówka.Podawałam jej syropek z ibuprofenem Milifen który ma silne działanie przeciwbólowe,przeciwzapalne i przeciwbólowe.