Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto odmówił nacięcia przy porodzie i to uwzględniono?

Polecane posty

Gość gość

Jw. Nie jest tak, że rutyna, rutyna i jeszcze raz rutyna? Bo położnej tak jest łatwiej i mimo sprzeciwu i tak nacinają krocze przy porodzie? Jestem w ciąży i chciałabym bardzo tego uniknąć przy porodzie. U nas nie ma możliwości wynajęcia położnej, a bardzo bym chciała mieć swoją położną, bo wtedy może udałoby się tego uniknąć.

Gość gość
szczerze ja wolałam pęknąć bo ból przy nacięciu był okropny, położna zrobiła to bez skurczu i naprawde bolalo. Ogolnie tez dowiedzialam sie "PO" porodzie ze moze bym dala urodzic bez naciecia.. no to po co mnie nacinali?? dziecko bylo malutkie, jest wczesniakiem a naciela mnie bardzo duzo :/ wiec jak sie da i bedzie "normalna" polozna to walcz o swoje prawa bo wcale nie musisz sie godzic bo powinni o to pytac

Gość gość
Zamierzam dobrze się też do tego przygotować, przez rozciąganie krocza od 34 tyg, jak zalecają niektóre strony internetowe. Mam nadzieję, że uda mi się uniknąć nacięcia. Do tej pory, a jestem w piątym miesiącu przytyłam 3 kg, uważam na to, ile jem, ruszam się i w ogóle po porodzie chciałabym być jak najszybciej na tzw. nogach, a nie zmagać się z jakimiś dolegliwości dotyczącymi niepotrzebnego nacięcia.