Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego mowi sie ze kobiety to plec piekna?

Polecane posty

Gość gość

Odpowiedzcie sobie sami: ile znacie kobiet, ktore sa piekne bez zadnego makijazu, ani dobranych ubran? Chodzi mi o definicje piekna wykreowana przez spoleczenstwo i media, a nie to czy komus sie podoba czyjas uroda czy nie... Kobiety musza sie pacynkowac, ubierac te szmaty, wszystkie pod kolor i "styl", smaruja sie kremami i innymi maseczkami, a i tak wiele z nich nawet z tym jest po prostu przecietna. Wielu facetom wystarczy sie umyc, nalozyc byle co i jest ok, wielu z nich jest przeciez przystojnych. Kobity bez makijazu czesto maja podkrazone oczy, szara cere,w ogole sa naprawde nijakie. Wiec czemu sa nazywane plcia piekna, skoro to mezczyzni sa atrakcyjniejsi? Prosze bez wyzwisk i tej waszej typowej, polskiej nienawisci. Pytam bo po prostu tego nie lapie .

Gość Waldek Kiepski Cyc
Jest to stereotyp społeczny. Krzywdzący dla mężczyzn. ;-) Jest u nas taki model społeczny, że mężczyzna ma zarabiać, a kobieta jest jego radością życiową. Więc ma być właśnie takim pięknem wymuskanym którym on się cieszy. Taki był stary model życia. Teraz wszystko się powoli zmienia. Faceci się pacynkują jak laleczki. ;-) A jak było lepiej? Ja nie zamierzam narzekać na żaden styl życia.

Gość gość
Wydaje ci sie, ze faceci, ktorzy o siebie nie dbaja wygladaja ok. Tez musza dobrac ubranie, zeby nie wygladac jak wiesniak.

Gość gość
Widocznie nalezycie do jakiejs mniejszosci, ktorej w kobietach podoba sie glownie makijaz i modne ciuchy. Wiekszosc mezczyzn uwaza kobiety za bardziej atrakcyjne od facetow.

Gość gość
I jak zaczniesz sie lepiej ubierac, ukladac wlosy i malowac to taki polski parch za toba lata.... :D spierdalac do przasnych ukrainek. Moja babka miala lepsze ciuchy w latach 80. od nich.

jakby mnie w kobiecie interesowały jej ciuchy to startowałbym do eskimosaek