Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naprawdę sprawa in vitro jest dla was najistotniejsza

Polecane posty

Gość gość

Tytuł trochę prowokacyjny. Natomiast a jestem w szoku po prostu... argument - nie będę głosował/a na Dudę bo będzie wsadzał do więzienia za in vitro. Naprawdę wierzycie w to, że tak się stanie? Przecież po pierwsze, prezydent nie ma takiej mocy, dlatego nie bójcie się, dalej będziecie mogły się starać o swoje bąbelki czy tam fasolki, nikt was też nie oderwie od dzieci i nie wsadzi do więzienia. Duda oświadczył zresztą, że mimo, że to odbiega mocno od jego przekonań, dla dobra społeczeństwa nie będzie bojkotował in vitro i zostanie tak jak jest. Jeżeli to wasz jedny powód dla którego na niego nie zagłosujecie (zagłosujecie na bula) to... porażka. Mnie in vitro nie interesuje, uważam, że w Polsce jest multum ważniejszych spraw, najpierw trzeba sie zajac gospodarką i emeryturami, zamrożonymi pensjami, zatrzymaniem młodych, potem niepełnosprawnymi i inne a za jakiś czas pomyśleć o dofinansowaniach do in vitro... Nie jestem zwolenniczką PiSu, nie uważam, ze kandydat Duda jest kandydatem dobrym, natomiast jest on jedyną szansą na zmianę w Polsce, zmianę na jesieni!! Jezeli teraz PO wygra i to z dużą przewagą, umocni się i już nigdy koryta nie odda, będzie miało "zaufanie". Natomiast jeśli wygra PiS za wiele się nie zmieni, tyle, ze nie wszystkie ustawy będa przechodziły i nie będziemy się musieli wstydzic za reprezentację. Ale PO poczuje zagrożenie. Jest szansa na koalicję Korwin i Kukiz.

Gość gość
Ale tępa jesteś. A jakim prawem Duda mi będzie ubliżał, wiesz ile jest tu dzieci z tej metody? Wiadomo, że ten pacan tego nie zrobi, ale po cholerę ma ten łeb? I tą gębę? Żeby gadać głupoty? Poza tym Duda to przykrywka Kaczyńskiego, a on to panikarz, złodziej, myślę, że jest niezrównoważony i na jego parobka Dudę głosowała nie będę! Idiotką jesteś, jeżeli sądzisz, że ten Duda lepszy jest niż Komorowski. Lepiej idź do garów, później przez takie jak Ty mówią takie Korwiny, że kobiety nie powinny mieć prawa głosu!

Gość gość
Dla mnie obaj są beznadziejni, jeden lepszy od drugiego :o dlatego spadam z tego kraju, coraz gorzej tu jest!

Gość gość
"Nie in vitro nie interesuje" - ale może kogoś interesuje? Po co się wypowidasz na tematy,które Cię nie obchodzą? Poza tym to nie jest temat na ten dział :O

Gość gość
a ja uważam, że są pilniejsze potrzeby w kraju niż zapładnianie jałowych bab za moje pieniądze. Uważam, że nie powinno być tego rządowego programu jak ktoś chce to niech sobie to za własna kasę robi.

Gość gość
ludzie dla ktorych in vitro jest ostatnią szansą na dziecko nie zagłosują na dudę, ponieważ nie ułatwi o ile nie utrudni calego procesu. w moim otoczeniu jest mlzenstwo , ktore skorzystalo z doplaty do in vitro. Po 10 latach starania się mają sliczną coreczkę. Jeśli Duda wygra lub Pis będzie mial wiekszosc w parlamencie takie malzenstwa nie będą mialy szans, bo kaze im sie do smierci mierzyc temperature i stosowac npr. albo pielgrzymke do czestocowy bo terlikowskiemu pomogla w rozmnazaniu. dla kogos posiadanie dziecka to sprawa wazna jak nie najwazniejsza. dla mnie nie, ale rozumiem takie osoby.

Gość gość
Ja nie głosowałam jestem za in vitro mam 2 dzieci o oboje długo się starałam i wiem co oznacza dla matki myśl że mogłaby nie mieć dzieci, jestem bardzo za tą metodą

Gość gość
Tak, chce podejsc do invitro w tym roku i dlatego nie zaglosuje na Dude. Zreszta na Kukiza tez nie.

Gość gość
Co za agresja, dzięki, jestem moherem, tak, bo chcę żeby przynajmniej nie podwyższyli wieku emerytalnego jeszcze bardziej, a po Komorowskim wszystkiego się spodziewać można, powie, ze tak trzeba bo inaczej gospodarka padnie i wprowadzi... Ubliża... w jaki sposób ubliża? Nie ubliża, PiS ma takie poglądy na in vitro, ale to nie oznacza, że to zostanie wprowadzone. Ja się nie do końca zgadzam z tą metodą, ale to nie ma nic wspólnego z PiSem. Nie jestem przeciwna in vitro, ale refundacji in vitro, ponieważ są dużo pilniejsze sprawy w tej chwili. Dział jest jak najbardziej odpowiedni, gdzie miałam dać? Nie twierdzę, że Duda jest jakiś dużo lepszy od Komorowskiego, ale narobi mniej zła od niego, tego jestem pewna, nie będzie podpisywał wszystkiego jak leci od rządu, a rząd jesienią MAM NADZIEJĘ wybierzemy nowy. Naprawdę chcecie mieć tego kretyna za Prezydenta na następne 5 lat? zeby reprezentował wasz kraj? NIE JESTEM ZA PISEM. Ale poczytajcie fora, rozsądni sa za Dudą zeby wywalić PO.

Gość gość
Dla mnie kwestia in vitro jest bardzo wazna, musimy isc do cywilizacji, a nie się cofac, Duda to krok w tył. Takie gadki o wiezieniu za in vitro są żenujące, a nie chcę się wstydzic za prezydenta.

Gość gość
Zgadzam się z autorką w tym, że sprawa in vitro nie jest najważniejsza. Podobnie jak kwestia związków partnerskich i kilka innych spraw. To tylko woda na młyn, temat do gadania, bo lepsze gadanie o tym, niż o gospodarce, o której politycy wolą nie rozmawiać. Na Dudę głosować nie będę. Z różnych względów, w tym również światopoglądowych. Nie chcę, abyśmy żyli w zacofaniu. Nie chcę, aby na nasze życie tak duży wpływ miał Kościół. Nie chcę również większego konfliktu z Rosją. Gospodarczo PiS również nic nie zmieni, bo i jak? Potrzebna jest nam reforma emerytur dla wszystkich grup uprzywilejowanych (jak górnicy, służby mundurowe i księża). A przecież PiS na pewno nie zabierze księżulkom i górnikom ani grosika, a jeszcze im dołoży. Na Komorowskiego również nie zagłosuję, bo on podpisze każde gów* przygotowane przez PO. Chyba oddam głos nieważny.

Gość gość
dla mnie z kolei najważniejsze jest, żebym nie musiała być niczyim niewolnikiem do 70-tki...i tym się będę kierowała w swoim wyborze

Gość gość
"Dział jest jak najbardziej odpowiedni" bredzisz tępaku. Idź razem z Kaczorem leczyć się psychiatrycznie. Ludziom na leczenie raka dają kasę to i innym dopłata na in vitro się należy i tyle! A jak sie nie podoba to zjeżdzaj z tego kraju!

Gość gość
Ale Duda nie utrudni wam in vitro bo nie ma takiej możliwosci, on sam tego nie zrobi bo narazi sie społeczeństwu a sejm i tak przegłosuje. Chodzi o wybranie głowy państwa na 5 lat, nie debila co z kartki czyta. Na jesieni jak sie zmobilizujemy wszyscy to wygra ktoś zupełnie inny a teraz trzeba powoli odsuwać PO od władzy a nie utwierdzić ich w przekonaniu, ze są dobrzy. In vitro mnie nie interesuje, ale interesują mnie losy mojego kraju a jak słyszę, że Duda nie może zwycieżyć bo in vitro i już lepiej Komorowski to dosłownie słabo mi się robi. Anbalfabeta, złodziej i przestępca (książka Sumlińskiego) górą ;/.

Gość gość
"Dział jest jak najbardziej odpowiedni" bredzisz tępaku. Idź razem z Kaczorem leczyć się psychiatrycznie. Ludziom na leczenie raka dają kasę to i innym dopłata na in vitro się należy i tyle! A jak sie nie podoba to zjeżdzaj z tego kraju! x No faktycznie, ale argument, niech zdychają ludzie na raka, bo ktoś musi mieć slicznego bobabska za pieniądze innych, niech sam na to zarobi, dziecko to swiadoma decyzja, rak nie, przychodzi niespodziewanie, możesz juz zbierać pieniądze, od rodziny, od kogo tam chcesz, ale wymuszaj tego na całym społeczeństwie! Jesteś bardziej nawiedzona niż cały PiS z elektoratem razem wzięty, przykro mi :D

Gość gość
Rzecz nie w tym że problem jest ważny albo że polacy wierzą w te wyroki za in vitro. Problem jest w tym że wypowiadanie tak potwornie idiotycznych stwierdzeń wskazuje na oszołomstwo religijne. Kościół jest wręcz synonimem ciemnoty i ucisku. Jest to władza wyzuta z wszelkiej przyzwoitości i z wszelkiego współczucia dla ciemiężonych przez siebie ludzi. W imię mamony zdolny byłby po raz kolejny wprowadzić w europie średniowiecze wraz z całym średniowiecznym terrorem gdyby tylko mógł tego dokonać. Tego trzeba się bać. Tylko skończony matoł i ignorant nie docenia zagrożenia jakim są wszelkiego rodzaju religie. Duda daje wyraźny sygnał jakiego diabła gotów jest spuścić z łańcucha i to a nie in vitro jest problemem.

Gość gość
10:48 otoz to! Duda i kosciol = ciemnota. A ta jego wpadka o in vitro to wierzcholek gory lodowej. Dlatego nigdy na niego nie zaglosuje. Bo ciemnogrod i zabobon!

Gość gość
http://natemat.pl/140941,duda-znowu-zmienia-zdanie-ws-in-vitro-zabieg-pod-pewnymi-warunkami-czyli-jak-to-jest-zjesc-ciastko-i-miec-ciastko "Andrzej Duda ponownie zmienił zdanie ws. sztucznego zapłodnienia. Jakiś czas temu chciał za taki zabieg więzienia, dziś przyznaje, że choć prywatnie jest przeciwko in vitro, to jako prezydent by je poparł." Coś więcej? Jakby Duda teraz zaczął słuchać kleru i kaczki to byłby skończony już na wieki i on dobrze o tym wie, że musi się ugiąć i nie moze za bardzo rozrabiać a raczej słuchac narodu. Dzięki jego prezydenturze będzie łatwiej wygrać wybory jesienią Kukizowi choćby, bo PO zostanie osłabione.

Gość gość
Ja wiem. Sedno problemu które należy wyraźnie sformułować wyartykułować i przestrzec polaków. To naprawdę nie jest ani trochę mniejsze zagrożenie niż peo ale jestem z kolei w pełni świadom jak ważne jest aby peo odsunąć od władzy. To bezwzględnie MUSI zostać zrobione! Sytuacja patowa i przyznam że jestem głupi i niezdolny wyrazić jednoznaczne zdanie bo racje są teraz dwie i dwa złe wybory a wybrać trzeba.

Gość gość
gość dziś bez in vitro i bez dziecka możesz żyć ale już bez leków na raka i inne ciężkie choroby nie! Swoją drogą to jest chore, że znów wycofano refundacje dla leków niezbędnych do życia w wielu chorobach, a na zapładnianie kapryśnych bab jest kasa :o

Gość gość
Dobra, nie ma co z wami gadać, wy myślicie, ze zdniem jak Duda zostanie prezydentem to od razu kler dostanie władzę, zaczna stawiac pomniki, zakażą in vitro i gadanie o Smoleńsku, jakby prezydent miał taką władzę i po to była jego prezydentura. Nie rozumiecie prostych kwestii, słuchacie kliki PO przekupionej. Chcecie mieć analfabete za prezydenta zamaist chociaż wykształconego człowieka z jakas kulturą i większą szansę w parlamentarnych to spoko. Wierzycie we wszystko, ze jakby JKM wygrał to by wprowadził dyktaturę, Braun zacząłby mordować żydów itp. itd. a to tylko mechanizmy, powodzenia dalej.

Gość gość
dla mnie z kolei najważniejsze jest, żebym nie musiała być niczyim niewolnikiem do 70-tki...i tym się będę kierowała w swoim wyborze tak, tylko ze musza byc dzieci bo demografia pada. Jak ich nei będzie to będziesz zap... do śmierci bo emerytury nie będzie. I nie interesuja nas jako społeczeństwa dziec***atologii co będa żyć na zasiłkach albo siedzieć w pierdlu- bo tacy sie mnożą licznie i bez problemów. Potrzeba nam dzieci rodziców , którzy je wychowają i wykształca, a tacy zwlekają z ciążą, bo sie boja o zatrudnienie, tacy świadomie podejmują decyzje o dziecku, tacy sie leczą z niepłodności itp. Pospólstwo i patologia sie po prostu r..a na potęgę od 15 rż i tak sobie płodzi genetyczne odpady, jedne ukisi w beczkach inne niestety beda łazić po ulicach i patrzeć co ci ukraść

Gość gość
Ale jego prywatny poglad jest niebezpieczny. Nie chce miec prezydenta fanatyka. Kobieto fanatyzm nigdy nie jest dobry. Przeciez to tani chwyt, aby uskrobac troche glosow, serio wierzysz, ze zmienil zdanie? Naiwna jestes. Gdyby mogl, to by od razu zakazal. I wielu innych, nie tylko in vitro. Uczepilas sie tego, a to tylko jedna z glupot. Religia nie moze miec z polityla wiele wspolnego. To krzywdzenie ludzi. A gadac o jesiennych wyborach sobie mozna, okaze sie wszystko jesienia, wrozbitka jestes? Bo Po trzeba odsunac, heh... Litosci.

Gość gość
Całe szczęście że w polsce nie przezydent jest najwyższą władzą w bo gdyby tak było to wynik pierwszej tury byłby z tych powyżej wymienionych powodów tragedią narodową.

Gość gość
Całe szczęście że w polsce nie przezydent jest najwyższą władzą w bo gdyby tak było to wynik pierwszej tury byłby z tych powyżej wymienionych powodów tragedią narodową x zamiast tego masz wyprzedanie wszystkiego, zlikwidowanie zakładow pracy, podwyzszenie emerytury i ukradzenie połowy z nich na kiecki pani prezydentowej, prezydenta debila, osłów śmiejących ci się w twarz i chwalenie osiągnięć Polski. Z dwojga złego już chyba wolałabym leżeć krzyżem, ale mieć co żreć i nie zapieprzac do śmierci na urzędasów. Chociaż i tak wiem, ze do tego by nie doszło. Wy jestescie fanatyczki antypisowskie i fanatyczki in vitro, boję się was bo widzę, że zamordowałybyście chore dziecko na raka np. żeby tylko mieć swoje nowe z in vitro. Bo to jest "nowoczesność".

Gość gość
10:58 a żebyś idiotko wiedziała, że jak PiS dostanie władzę, to będzie do tego właśnie dąrzyć! Ale na szczęście są jeszcze w rządzie inni, mniej nawiedzeni, którzy im to uniemożliwią. Idź obiad rób, bo za głupia na dyskusje jesteś.

Gość gość
gość dziś Dobra, nie ma co z wami gadać, wy myślicie, ze zdniem jak Duda zostanie prezydentem to od razu kler dostanie władzę... x Kler już ma realna władzę którą nie należy pogłębiać lecz definitywnie zakończyć.

Gość gość
10:58 a żebyś idiotko wiedziała, że jak PiS dostanie władzę, to będzie do tego właśnie dąrzyć! ty , mądry, a to dąrzyć to chyba nie po polsku, chyba żeś szkołę na 3 klasie podstawówki skończył. Myślicielu. A co do PIS to taaa jasne, pewnie Kaczyński sam będzie zapładniał

Gość gość
gość dziś x Mówisz do kogoś kto wie i wyraźnie już to napisał że peo odsunięte od władzy być MUSI. Wiem to i wyraźnie to mówię ale wiem też jaki syf z naszego kraju zdolny jest zrobić kościół jeżeli jeszcze się umocni. Mówię wyraźnie: Jestem w kropce.

Gość gość
10:58 a żebyś idiotko wiedziała, że jak PiS dostanie władzę, to będzie do tego właśnie dąrzyć! Ale na szczęście są jeszcze w rządzie inni, mniej nawiedzeni, którzy im to uniemożliwią. Idź obiad rób, bo za głupia na dyskusje jesteś. x Ej, moze kobietko słownik zakup co? no reprezentujesz poziom obecnego prezydenta swoją ortografią, brawa! :) Na szczeście obiadu robić nie muszę, ale dzięki za przypomnienie, będzie można coś zamówić. Ja jestem za głupia? To ci dopiero! Kobita, która uważa, ze największym zagrożeniem jest PiS (nic odkrywczego, w tv od lat o tym mówią a ty się nabierasz) mówi mi, ze ja jestem z agłupia. A ty myślisz choć troche? czy czerpiesz wiedzę z TVn24 go.owno prawda 48h na dobę?