Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naprawdę sprawa in vitro jest dla was najistotniejsza

Polecane posty

Gość gość
widzisz cieciu z niefarbowanym, nigdy nie brałam ani jednego hormonu, na zdrowa żywność mnie stać, na drogie kosmetyki też. A znam ludzi którzy chorowali a nawet zmarli na raka mimo biegania, diet, eko-zycia itp

Gość gość
Trochę w tym prawdy jest, są baby co całe życie panicznie się kryły przed dzieckiem a później nagle instynkt macierzyński i tragedia narodowa jak się nie udaje kilka miesięcy już, coraz większe ciśnienie na dziecko i coraz mniejsza możliwość zajscia. I od razu in vitro. Przecież wystarczy poczytać tutaj kilka tematów o tym, sama mam koleżankę, która stara się o dziecko, ale nie podchodzi do tego tak nerwowo a tutaj to horror,desperacja totalna a część jest bardzo młoda i nie musi się z tmym tak spieszyć. Dziw jak wasi mężowie mogą z tym wytrzymać, całe życie podporządkowac staraniom sie o dziecko...

Gość gość
Dodam, ze emerytury tez czekaja was glodowe, jak wiekszosci dzisiejszych seniorow, ktorzy gdyby nie pomoc krewnych i dzieci nie mialaby nawet za co kupic dyskontowego zarcia, zeby sie jeszcze podotruwac na starosc i na deser worka czesciowo refundowanych lekow, zeby maskowac efekty swojej wieloletniej budzetowej konsumpcji.

Gość gość
aha, prognozy zachorowalności na raka do 2025 r wskazują, że więcej będzie chorych mężczyzn i do 2025 wzrośnie o 43 %. U kobiet dużo mniej. Więc nie żryjcie tych tabletek hormonalnych chłopy

Gość gość
Rak to się najczęściej bierze od papierochow i nie walcie tutaj, ze ktoś nie palił a i tak miał kiedyś wszyscy palili, choćby biernie a to jeszcze groźniejsze, wszędzie, przy stole, w mieszkaniach w pracy nawet w przychodniach. Ile żon palaczy poumierało na raka bo palenie bierne szkodzi bardziej. Ale i tak na raka mamy mniejszy wpływ. Baby mające takie ciśnienie na dziecko są niebezpieczne.

Gość gość
Baby mające takie ciśnienie na dziecko są niebezpieczne. baby nie mające ciśnienia na dziecko więc tak pożądane przez facetów, którzy nie chcą się wiązać na serio i mieć obowiązków- czyli większość facetów, potem właśnie muszą się martwić o in vitro. Te łapiące na dziecko was nie kręcą, śmiejecie się z tych co chcą mieć wcześniej, że głupie, że cwane, że kombinują, ale jak chce zajść w ciążę później to też wrzask, że najlepiej rodzić przed 20-tka i kto to widział

Gość gość
12:48 Ogólnie skrajności są złe. Panie łapiące na dziecko to idiotki. Panie nie zabezpieczające się, rodzące pierwsze dziecko przed 20 najczęściej też do najmądrzejszych nie należą. Ale również panie, które czekają i odkładają plany o macierzyństwie na później, również zdarza się, że popełniają ważny błąd, bo nie wszystkim udaje się zajść w ciążę tak łatwo. Co do in vitro - wszystkie kwestie z nim związane powinny zostać uregulowane prawnie, tak aby każda para mogła bezpiecznie z tej opcji skorzystać. Karanie za in vitro to średniowiecze i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. Bo jak ktoś jest takim wielkim katolikiem i nie chce decydować się na in vitro, to nikt mu tego robić nie każe. Ale nie można karać ludzi, za to, że korzystają z dobrodziejstw medycyny, tylko dlatego, że ma się inne poglądy.

Gość gość
Czy wy naprawdę myślicie, że płacąc krocie za żarcie w Almie a nie Biedronce, kupując drogie kosmetyki i marchewkę z naklejka eko, uchronicie się przed nowotworami? Śmieszni jesteście, dajecie sobie robić sieczke z mózgu, a ktoś tylko na tym zarabia! Co do in vitro- o co dokładnie chodzi z tymi więzieniami, co dokładnie ten Duda wypalil? Nie mam nic przeciwko in vitro, ale w sytuacji ekonomicznej Polski, są ważniejsze wydatki niż finansowanie tego z publicznych pieniędzy, a równanie tego z lekami na raka jest po prostu bezczelne! Czy tym bezpłodnym babom juz całkiem padło na mózg? Ja poproszę w takim razie, by moje dziecko, poczęte bez ingerencji i za darmo, otrzymało darmowe leki do 18 roku życia. Przyrost naturalny- jest niski, ale kto jest tak głupi, że wierzy ze in vitro tu coś pomoże? Ile jest takich bezplodnych bab, ile z nich nie przejdzie prób i ile dzieci one urodza? Chodzi o to, by zdrowe kobiety rodziły więcej dzieci, a nie by rozhisteryzowanym staraczkom finansować fanaberie.

Gość gość
A ja zamiast sponsorowac in vitro,wole,by za pieniadze z moich podatkow,poszly na zmniejszenie kolejek do lekarzy i polepszenie sluzby zdrowia. Jasne,ludzie maja umierac na raka czekajac na swoja kolej,bo ktos musi zorbic sobie in vitro. Prawda jest taka,ze jak was nie stac na in vitro,to i na dziecko nie będzie,bo koszty sa naprawde ogromne.

Gość gość
komentarz z 14..bravo! dokladnie z ust mi to wyjelas.

Gość gość
14:00 Sporo masz racji, ale po co tyle jadu w Twojej wypowiedzi? Zgadzam się, że in vitro trzeba uregulować. I każda para powinna mieć możliwość (formalną) na skorzystanie z takiej opcji, jeśli ma problemy z zajściem w ciążę. Ale zgadzam się również, że nasz kraj jest zbyt biedny, aby taką procedurę finansować. Kasy nie ma na leczenie ciężko chorych, więc niestety wydawanie na in vitro to tylko kolejna kiełbasa wyborcza. Inna sprawa: argument, że jest niski przyrost naturalny i dzięki in vitro ma on wzrosnąć to jakaś bzdura. Bo trzeba zadbać o to, aby w naszym kraju rodzicom żyło się lepiej, trzeba zadbać o finanse młodych rodziców, o to aby mieli stałe i dobrze płatne prace, aby mieli kasę na kredyt na mieszkanie. Trzeba dbać o miejsca w żłobkach i przedszkolach. Trzeba dać jakieś sensowne ulgi już od drugiego dziecka. I wtedy może rodzice będą decydowali się na 2 czy 3 dziecko, a nie na jedno, bo na więcej ich nie stać. Trzeba zadbać o to, aby młodzi Polacy mieszkali w Polsce a nie za granicą. W ten sposób zwiększymy przyrost, a nie dzięki in vitro.

Gość gość
Nie chciałam pluc jadem, ale ta wypowiedź o tym, że skoro jest kasa na leczenie raka to powinna być i na in vitro mnie po prostu wkurzyła! Przepraszam. Staraczki są i tak posmiewiskiem internetu, ale ta wypowiedzią autorka jej wystawiła sobie świadectwo kompletnego egoizmu i braku myslenia perspektywicznego ( nieplodnosc nie wyklucza w przyszlosci raka...).In vitro jak najbardziej niech będzie legalne( choć jestem za tym by propagować ideę adopcji) ale niestety niech finansują to z własnej kieszeni. Polski po prostu na to nie stać.

Gość gość
Jasne,ludzie maja umierac na raka czekajac na swoja kolej,bo ktos musi zorbic sobie in vitro. sądzę, że wiecej kasy idzie na lekcje religii w szkołach, Świątynie opatrzności itp niz na in vitro, może niech państwo skończy sponsorować darmozjadów z kościoła to i na leczenie raka będzie

Gość gość
Prawda jest taka,ze jak was nie stac na in vitro,to i na dziecko nie będzie,bo koszty sa naprawde ogromne. a mnie stać na in vitro i jak państwo sie nie dołozy to mam to gdzieś. nie zrobię tu to zrobię za granica bez łaski. ale żaden k..as nie bedzie mi albo lekarzowi groził więzieniem, bo mu biskup kazał. Jak biskup nie che to niech sobie in vitro nie robi, a jak nei ma zajecia to niech kumpli pedofili przypilnuje

Gość gość
i tak nie wierzę, że ktokolwiek cos mi nadaje, czy będzie rząd taki czy śmaki trzeba sobie samemu radzić a nie liczyć na innych. ale nie życzę sobie żeby kościółkowy lizus mówił mi jak i z kim mam sypiać , jak zyć i jeszcze straszył. że jak nie będę robić jak on che to dopiero mi pokaże Myslisz jeden z drugim , żę wam Duda kasy nawali, pracę znajdzie, a z czego będzie sie Kościołowi opłacał

Gość gość
Duda jeszcze będąc posłem do Sejmu podpisał fundamentalistyczny projekt ustawy zakazującej in vitro. Za złamanie zakazu miały grozić nawet dwa lata więzienia. Zapis jest tak niejasny, że do więzienia można by wtrącić zarówno lekarzy, jak i rodziców starających się o dziecko. jesteście pewni ze jak chce zamykać za to to jutro nie będzie chciał za to ze się nie wyspowiadałeś, albo opuściłeś 3 msze. nikt nie mówi ze in vitro ma być refundowane, nie ma kasy to trzeba odpuścić, ale to kościółkowy oszołom, z takimi poglądami może nieszczęścia niewinnym ludziom narobić. Będziecie rodzić dzieci z gwałtu bo bóg tak chciał, itp

Gość gość
Nie chcę Komorowskiego i tym bardziej nie chcę Dudy. Duda to katastrofa dla tego kraju. Nie chcę też żadnych ulg, na dziecko, bilety czy dopłaty do czegokolwiek. Chcę GODNEJ PRACY I ZAROBKÓW, bym mogła sobie pozwolić na założenie rodziny i móc ją utrzymać bez pomocy państwa. Chcę też godnego życia na emeryturze, bo pracowałam na nią kilkadziesiąt lat . Czy jest taki kandydat na prezydenta i premiera w tym kraju, który mi to zapewni?

Gość gość
nie, nie ma

Gość gość
gość dziś Nie chciałam pluc jadem, ale ta wypowiedź o tym, że skoro jest kasa na leczenie raka to powinna być i na in vitro mnie po prostu wkurzyła! Przepraszam. Staraczki są i tak posmiewiskiem internetu, ale ta wypowiedzią autorka jej wystawiła sobie świadectwo kompletnego egoizmu i braku myslenia perspektywicznego ( nieplodnosc nie wyklucza w przyszlosci raka...).In vitro jak najbardziej niech będzie legalne( choć jestem za tym by propagować ideę adopcji) ale niestety niech finansują to z własnej kieszeni. Polski po prostu na to nie stać. XX Ok, trochę tak wyszło, że plujesz jadem. Ja Cię rozumiem, bo tu poziom dyskusji taki, że niejednego spokojnego krew zalewa. Co do staraczek: pośmiewiskiem internetu są, to fakt. Ale ile jest też takich normalnych kobiet, które mają problemy z zajściem w ciążę? Sama znam kilka i nie są to oszołomki takie jak co niektóre tutaj. Ale fakt, robienie z in vitro najważniejszej kwestii to bzdura. Zalegalizować - tak. Finansować - nie. Kasy na to nie ma i tyle.

Gość gość
rowniez zgadzam sie z opinia nierefundacji in-vitro. Owszem,zalegalizowac ale niech placa sami. Wiele par boryka sie z patologicznymi ciazami,a na leczenie kasy nie ma. Najpierw podstawy,a pozniej fanaberie

Gość gość
Duda ma tylko córkę, a Komorowski ma pięcioro dzieci, szacunek należy się takiej rodzinie

Gość gość
Znów pir***** enie o in vitro .Problem może 2% populacji. A gdzie problem przedszkoli-mieszkań -pracy-dostępu do opieki medycznej ?! To ludzi obchodzi a nie trzeciorzędne sprawy !

Gość przystojny        facet
fewojefoj

Gość gość
In vitro jest ważne, niektóre kobiety nie mogą miec' dzieci przez niedrożnośc' jajników, więc nie wypowiadaj się lepiej jak nie masz takiemu problemu!