Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadowolony emigrant

Hej!, niewolnicy w Polsce

Polecane posty

Gość zadowolony emigrant

Wiecie że w UK nie ma dowodów osobistych ani PITów? Dzięki temu podatnicy oszczędzają setki miliardów na niższej biurokracji. Jednosobową działalność lub Firmę można założyć przez internet lub telefon w 15 minut, a kontrole skarbówki są sporadyczne przez telefon z IR byle płacić podatki. Polska przy UK jest jak kraj trzeciego świata

Gość gość
ale niedługo w UK bedzie czipowanie dzieci, oczywiscie dla ich bezpieczenstwa, by przyzwyczaic ludzi do tego, potem przyjdzie czas na doroslych, juz teraz w wielu szkolach zamiast lsit obecnosci są czytniki odciskow palca NWO

Gość gość
Tobie sie wydaje że tylko ty anglie widziałeś? Kiedyś gdy nawalił mi alternator przed kanałem firma kazała mi wjechać na prom i dojechać do serwisu w londynie a tam zgłosić się do mechanika polaka. Oczywiście zrobiłem tak jak kazali bo ja jestem tylko polskim niewolnikiem ale ponieważ mechanik musiał alternator zamówić ja musiałem zostać w londynie do następnego dnia i pojechaliśmy jego osobówką na zakupy. Jak to niewolnik kupowałem to co mi potrzebne bo przecież głupi jestem i tylko o napełnieniu żołądka myślę a on bogaty i swiatły emigrant kupował to co tanie a przed zakupem sto razy te finty porównywał. Nie bądź baran.

Gość gość
*Funty. Poprawiam bo skoro światły jesteś do tego stopnia żeby aż takie idiotyzmy pisać to spodziewam się że albo nie zrozumiesz albo zrozumiesz i mi zaraz potworny błąd wytkniesz.

Gość zadowolony emigrant
Jeśli chodzi o biurokracje to niestety UK jest o wiele przyjaźniejszym państwem niż komusza Polska. Czekam na poprawę pod tym względem.

Gość gość
To jest prawda tylko że bogaty emigrant przegiął. Jest wielu bogatych emigrantów a rzekłbym nawet że większość i to do tego znakomita którzy mniej mają na rękę niż wielu fizycznie pracujących polskich niewolników więc sądzę iż należałoby przemyśleć jak przetasować te pojęcia.

Gość zadowolony emigrant
System w Polsce jest do całkowitej przebudowy, wystarczy skopiować rozwiązania które działają odrzucając w całości te szkodliwe przynoszące zapaść. Koła nie trzeba wymyślać od nowa.

Gość gość
Teraz zaczynasz gadać do rzeczy. Do wymiany jest i system i ja bym jeszcze dodał że jego twórcy też. Polacy mogliby to zrobić ale niestety nie takie proste jest to w praktyce jak w teorii. Jesteśmy skłóceni bo pozwoliliśmy się skłócić i teraz łatwo nami rządzić a lata pogarszającej się sytuacji doprowadziły do takiego marazmu i beznadziei że społeczeństwo przestało wierzyć iż w jego mocy jest cokolwiek zmienić. Jesteśmy społeczeństwem które stało się ofiarą własnej głupiej naiwności. Ile jej jeszcze w nas jest nie mam pojęcia ale głosy na rządzące dotychczas partie pokazują że jeszcze bardzo dużo.

Gość zadowolony emigrant
dziś Polska została zainfekowana socjalizmem z przeszłości więc zmiana mentalności z roszczeniowej na indywidualistyczną niestety potrwa ze dwa pokolenia zanim nasze państwo zacznie przypominać wolnorynkowy kraj wolnych niezależnych ludzi.

Gość gość
Pora była już obiadowa więc musiałem spadać żeby z głodu nie umrzeć bo w domu nie gotuję. Zastanawiam się tylko co się kryje pod pojęciem postawa ROSZCZENIOWA. Mam nadzieję że jest to oczekiwanie od polityków takiego administrowania państwem które przełoży się na realne korzyści dla obywateli bo w moim pojęciu taka postawa jest jedyną słuszną. Pewnie i tak już cię nie ma ale wyrzuciłem to z siebie i mi lżej ;)

Gość gość
Roszczeniowość czyli nic innego jak rozdawnictwo, redystrybucja pieniędzy podatnika od jednej grupy społecznej do innej grupy społecznej pod groźbą użycia siły ze strony aparatu państwa wobec tej pierwszej.

Gość gość
No fajnie tylko że póki co każda niemalże grupa zawodowa w polsce ma prawo żądać wszystkiego czego tylko zechce bo nie ma niczego. No to jak to jest z tymi roszczeniami gdy są tak słuszne i tak uzasadnione jak te nasze polskie? My polacy narzekamy że jest nam źle i naprawdę jest nam źle i mamy święte prawo narzekać ale równocześnie powtarzamy nic nieznaczące idiotyzmy zasłyszane w telewizji choć te powiedzonka godzą w nasz interes. W nasze jak najbardziej słuszne pretensje których nawet nie sposób wymienić żeby o wielu z nich nie zapomnieć. Jak to się kuźwa dzieje że polak wyborca nie może się bogacić bo z pustego i salomon nie naleje a polak wybrany bogaci się bez przerwy i cały czas coraz bardziej? Ja mam całą listę roszczeń i wszystkie sprowadzają się do tego aby politycy wykonywali swoja pracę w taki sposób by korzyści z niej wynikały dla obywateli i skarbu państwa. Jest ich całe mnóstwo ale wszystkie do tego się tylko sprowadzają. Nie wstydzę sie swojej postawy roszczeniowej.