Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysle o tym co mnie czeka

Jak uczyć dziecko od samego początku, żeby nie chciało być ciągle na rękach?

Polecane posty

Gość mysle o tym co mnie czeka

Nie chcę czytać, że jestem bez czuła, że moje dziecko leży, wyje w niebogłosy, bo póki co jestem jeszcze w ciąży, ale wiadomo jakiś tam kontakt z dziećmi miałam, nie raz zostawałam z siostrzeńcem, pilnowałam dzieci sąsiadkom i dorabiałam jako niania. Zawsze schemat był ten sam: dziecko wyło, bo np. jeszcze nie siedziało, a nie chciało leżeć i chciało na ręce. Na początku cichy, lekki płacz, a potem koszmarne wycie. Matka siłą rzeczy musiała podnosić dziecko i nosić. Spokoj od noszenia był tylko wtedy, jak dziecko spało. Sama nie raz na tym forum czytałam, że takie małe dzieci nie wymuszają noszenia na rękach, tylko wymagają uwagi i przytulenia, ale przecież wieczne tulenie wiążę się też z ciągłym noszeniem. W którym momencie sprawdzić, że dziecko mnie potrzebuje, a w którym, że chce być na rękach? Wiadomo jak miałabym dużo i często śpiące dziecko, mogłabym w przerwach jak nie śpi je nosić, ale nie w sytuacji, że dziecko śpi 3 x po pół h- a znam full takich przypadków i matki chodzą jak zombie, albo ledwo na nogach stoją, bo kręgosłup szwankuje. I jak reagować w sytuacji, kiedy dziecko już konkretnie wymusza? Nie reagować? Tylko jak nie reagować, jak się pręży, czerwienieje, a wręcz sinieje z płaczu? Czyli brać na ręce za każdym razem, kiedy płacze? Nie do każdego dziecka można podejść, pogłaskać po policzku i dać maskotkę, większość jednak ryczy, bo chce na ręce i kółko się zamyka

Gość gość
a jak to to sobie wyobrazasz? najpierw 9msc je bujasz w brzuchu,a pozniej odlozysz? male dzieci nie potrafia wymuszac wiec placza,bo chca przytulic sie do mamy,moze sie czegos boja? tu jest inny swiat. Natomiast dziecko 6msc juz moze wymuszac ale latwo zagadac takiego brzdaca. Ja nosilam ile moglam choc latwo nie bylo. z wiekiem coraz mniej wolalo na rece.a teraz to juz biore by zaniesc do lozka. dziecko ma 12msc

Gość gość
aha i tak brac na rece za kazdym razem jak placze. Jesli nie bedziesz brala to dziecko przestanie plakac ale cie juz wiecej nie zawola,bo zrozumie,ze mama nie przyjdzie. Dla mnie to brutalne. Znajdziesz swoj sposob na wszystko,bo nie kazdy polecony sposob bedzie dla was dobry. Sluchaj intuicji. Mozesz podnosic jak placze i odkladac jak sie uspokoi,mozesz dac smiczka,wlozyc do bujaczka,tanczyc itd

Gość gość
Szukasz porzadnej opiekunki dla dziecka, niani, pomocy domowej lub gosposi? Świetnie trafiłeś! Z NaszaOpiekunka.pl możesz skontaktować się z setkami bezpośrednich pracowników z całego kraju za pomocą kilku kliknięć. Zarejestruj się, aby spontanicznie wysłać swoja ofertę bezpośrednio do naszej bazy osób poszukujących prace na stronie http://www.naszaopiekunka.pl/nannyregistration.asp