Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandra12345

mamy i przyszle mamy we Francji

Polecane posty

Gość aleksandra12345

czesz dziewczyny, Moze sa tu mlode mamy albo przyszle mamy, ktore mieszkaja we Francji i chcialyby sie podzielic swoimi spostrzezeniami odnosnie ciazy, porodu i wychowania dzieci w tym kraju? Ja aktualnie jestem w 17tyg ciazy i oczekujemy narodzin pierwszego dziecka( a konkretnie synka), ktory ma przyjsc na swiat z pazdzierniku. Zastanawiam sie ile z was skorzystalo z uslug sage femme w szpitalu, bo ja zastanawiam sie czy nie wziac sage femme independante bo mam wrazenie ze u takiej podejscie bedzie bardziej indywidualne niz w szpitalu gdzie idzie to wszystko jak w fabryce...

Gość gość
Tak z ciekawości. A dziecko z kim sobie spłodziłaś, bo chyba nie z Polakiem?

Gość aleksandra12345
tak czulam, ze na tym forum trafie na rozgoryczone i sfrustrowane osobniki...szkoda pozdrawam gosciu i zycze zeby twoje zycie sie poprawilo, moze przestaniesz byc wtedy taki zgorzknialy

Gość gość
Sfrustrowane? Co ty bredzisz? To już zapytać nie można z ciekawości? Zabawna jesteś.

Gość gość
Ja przy drugim dziecku wybrałam "libérale", ale tylko dlatego, że dzięki temu nie musiałam nigdzie dojeżdżać, to ona przyjeżdżała na wizyty. Pierwsza ciąża była pod opieką "szpitalną", wtedy miałam blisko na wizyty. I w sumie w podejściu nie widziałam większej różnicy - tak samo miło i profesjonalnie :)

Gość Aleksandra12345
dzieki! ja w koncu postawilam na preparation à la naissance z liberale, no i wiadomo ze dodatkowo od 7go miesiaca i tak mam wizyty z sage femme w szpitalu, w ktorym bede rodzic :)