Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy taki jadlospis jest ok? 6m dziecko

Polecane posty

Gość gość

chce wprowadzic dziecku 2 posilki bezmleczne. Moze to tak wygladac? To moje pierwsze dziecko i mam mnostwo watpliwosci: 8. Piers 11. Kaszka na wodzie+ owoce ze sloiczka 14. Obiadek- zupka, jarzynka z miesem, ryba itp 17, 20, w nocy- piers A nastepnego dnia: 8. Piers 11. Kaszka na mm 14. Obiadek 17. Deserek- owoce 20, w nocy piers. Moze tam byc? Czy owoce lepiej zawsze po obiedzie I bez kaszki? ... i za malo piersi?

Gość gość
Podstawowe pytanie czy dziecko je jakiś posiłek bezmleczny? Moim zdaniem 6 miesięcy (o ile nie wracasz już do pracy) to za szybko na dwa posiłki bezmleczne. Ja na początku podawałam po trochu owoców, zupek a po tym pierś. Dopiero posiłek bezmleczny - zaczęłam od kaszki. Teraz moja córka ma 8 miesięcy, 3 razy dziennie dostaje pierś, raz kaszkę z owocami i raz obiadek. Na dniach planuję 3 posiłek bezmleczny.

Gość gość
Na te hwile corka dostaje troche przecieru warzywnego i po nim od razu piers, wuec pelnego posilku Bezmlecznego nie dostaje jeszcze

Gość gość
No to proponuję zacząć od jednego posiłku żeby dziecko przyzwyczaić - i za jakiś czas wprowadzać kolejne. Dla nas to nic wielkiego ale dla maluszka to na pewno ogromne przeżycie :)

Gość gość
Dzięki:-)