Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dać na komunie?

Polecane posty

Gość gość

Szwagierka ma komunię za dwa tygodnie, podkreślała przy spotkaniach rodzinnych, że oczekuje, że goście dadzą dziecku pieniądze zamiast prezentów gdzie sama dawała innym dzieciakom na komunie gry planszowe albo komputerowe. Głupio jakoś nam wszystkim w rodzinie bo ta jej postawa taka roszczeniowa. Nie wiem ile dać w takiej sytuacji, mąż obraził się na te jej teksty i stwierdził, że więcej niż 200zł nie da ale nie wiem czy to nie za mało... Ile wypada dać?

Gość gość
200 zł wystarczy, a najlepiej to kup prezent - bo kasa pójdzie na pokrycie przyjęcia i mówię ci to jako matka dziecka idącego do komunii w tym roku

Gość gość
No właśnie też jestem przekonana, że pieniążków dziecko nie zobaczy tylko rodzice opłacą poczęstunek, a tak zawsze będzie miało coś do zabawy. Ale jak tak wyraźnie zaznaczyła, że chcą dla dziecka kasę to nam się głupio zrobiło, a nie umiemy tak jak ona prosto z mostu coś odpalić... No trochę tak nieładnie wg mnie

Gość gość
spytaj może dziecka z czego się ucieszy bardziej a na żądania kasy nie zważaj - nikt nie ma prawa ci nakazać, co powinnaś dać w prezencie, to zwykłe chamstwo

Żądać to ona sobie może :P Że się nie wstydzi tak mówić ? Jeśli chcesz prezent - kup go i już . Jak kopertę - też nie szalej , w końcu to komunia a nie 2 dniowe wesele.