Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak powstrzymac porod na kilkanascie godzin??? szybko pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość

jesli macie jakies sposoby to piszcie, chyba zaczely mi sie skurcze, mam termin na 17 maja :( nie moge urodzic, bo jutro mam ostatnia mature ustny polski wszystko do tej pory mi dobrze poszlo, nie moge tego zawalic :( prosze pomocy :(

Gość gość
Nie ma chyba takiego sposobu. Zaczelo sie to musisz urodzic.

Gość gość
ale ja nie moge dzisiaj urodzic moge nawet jutro zaraz po maturze, tylko nie dzisiaj :( chyba sie zalamie :(

Gość gość
Nie panikuj, w razie czego to ustny zdasz w innym terminie. Może nic Ci się nie zaczęło, albo dziecko zaraz zaśnie ( to się często zdarza) Jeśli to skurcze to niestety ale już nic nie zrobisz, ale może się tylko tak wydaje....

Gość gość
uuu.. Rozumiem Twój ból. Ja też pisze matury w 9 miesiącu ciąży. Też żyje w strachu ze mogłoby mi się nie udać. Dzwoniła do mnie nauczycielka, że jakbym urodziła to lekarz wypisuje takie L_19 i możesz pisać w czerwcu. W związku z tym spokojnie przygotowywałam sie do matury. Tdzień przed maturami lezałam w szpitalu. Bałam się że już mnie zostawiam tam do końca ciąży i tym czasie zadzwoniła do mnie wychowawczyni że jeżeli zostane to mogę pisać w czerwcu, ale będę musiała jechać do Gdańska.. I teraz.. małe dziecko+ podróż z Bydgoszczy do Gdańska.. no nie bardzo mi isę to uśmiecha. Jutro też mam ustny i w środe angielski. Ja Ci życze powodzenia!

Gość gość
A jak wygladaja te twoje skurcze w ktorym.tyg jestes? Gdzie cie boli dokladnie

Gość gość
Haha. Chyba jeszcze taka madra sie nie urodzila,ktora umialaby powstrzymac porod ;) Wez ciepla kapiel,moze nospe,zrelaksuj sie,poloz. Byc moze to falszywy alarm.

Gość gość
O masakra, trzeba się było zabezpieczać...

Gość gość
Ciepła kąpiel raczej przyśpieszy rozwój akcji jeśli to faktycznie poród. Połóż się i odpoczywaj - może przejdzie - każda aktywność przyśpiesza poród.

Gość gość
Nie bierz goracej kapieli!

Gość gość
Nikt tu nie pisal o GORACEJ kapieli tylko o CIEPLEJ. Umiesz czytac ze zrozumieniem?Pewnie chodzilo o to,ze ciepla kapiel wyciszy skurcze przepowiadajace. Jesli natomiast sa to skurcze porodowe to nie mina i wiadomo,ze trzeba jechac do szpitala.

Gość gość
ciepla to nie goraca kapiel. Jesli to faktycznie porod to skurcze nie przejda,jesli falszywy alarm to ja zrelaksuje

Gość gośćautorkaa
mam skurcze co 9-8 minut nie wiem co robic :( nie chce jechac do szpitala :(

Gość gość
To nie jedz i urodz w domu. Gdzie problem

Gość gość
Marne prowo