Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

city07

moje dziecko nie chce jeść obiadków ani pić mleka!! help

Polecane posty

witam Mam duży problem z moim 8 miesięcznym dzieckiem. Od 2-3 miesięcy nie chcę pić mleka z butelki robi to sporadycznie(nawet nie trafisz kiedy wypije a kiedy nie). Jest na nutramigenie od 2,5 miesiąca życia. Kiedy powiedziałam dla lekarz że nie chcę pić tego mleka(2-3mies temu) tylko i wyłącznie wtedy kiedy dodam kaszkę (nestle zdrowy brzuszek - są trzy rodzaje bezmlecznych, które je i bardzo lubi) wszystko wcina,aż buzia szeroko otwarta, to powiedziała że wszedł w etap ząbkowania i może jeden smak odrzucać, jeśli je na mleko na kaszkach to jest ok. Wiec nie przejęłam się tym zbytnio. Ostatnio pierwszy ząbek mu wyszedł. Teraz od m-ca nie chce jeść żadnych zupek czy robionych przeze mnie czy kupionych. Nie wiem co mam robić. Dziecko ogólnie waży 10kg a ma 8 mcy. Dobrze przybiera na wadze ale martwi mnie to że nie chcę jeść zupek i pić zbytnio mleka, tylko kaszki. Za to w nocy nadrabia i potrafi nawet 3 razy budzić się na mleko, bo w nocy nie ma problemu i wypija całą butelkę mleka. Dodam że jest to moje drugie dziecko. Pierwszy syn ma już dwa lata i nie miałam z nim takiego problemu, tylko podobny był z butelką że kiedy wszedł w etap ząbkowania odrzucił butelkę ale to trwało tak ok 2-3 tygodni i zaczął znowu pić. pomóżcie nie wiem co mam robić.

Gość gość
Nie pije nie je a żyje wow Najlepiej wciskać mm i słoiki nic dziwnego że dziecko nie chce

Gość gość
Jesli ma 8 miesięcy i wazy 10kg to bardzo dobrze wazy. Moje dzieci odrzucały mleko z butelki, w ogole nie chcialy ssac, w nocy tez nie, córka 6 miesiecy, synek 7 miesiecy i uwaga najmlodszy syn 2 miesiace. Syn średni jadl kaszki i obiadki wiec luz. Córka niejadek, najpierw jadla obiady, ale potem w ogole nie chciala jesc, taki tadek niejadek, karmienie przy oknie, przy bajkach, przy zabawianiu. Teraz ma prawie 7 lat i wazy 25kg, jest wysoka i szczupła, ale nie chuda. Synek 6 miesiecy wazy 8 kg karmiony mlekiem na spiąco, na trzezwo nigdy nie jest glody, zupy i owoce w sumie na wcisk, z tym ze jest tak ze jak nie chce to wypluwa wiec jest problem. Badania porobione i wszystko ok. Noc przesypia i jak mu probuje wcisnac to nie chce jesc. Mysle, ze Ty nie masz sie czym przejmowac, skoro Ci 3 butle na spiocha lyka to nawet jak w dzien nie tknie, to masz norme nocką wyrobioną. W dzien zapodasz kaszkę i luuz. Naprawde jestes w duzo lepszej sytuacji niz ja. Po prostu niektore dzieci tak mają, że odrzucają mleko i nic nie zrobisz. W moim przypadku cała trójka. Aaa i dodam, ze nie pomagały zmiany mleka, butelek, smoczków.

No niby lepiej ale wolalabym zeby te mleko wypijal w ciagu dnia a nie nocy bo ma tez refluks od malego i niewskazane juz mu jesc w nocy.

Gość gość
No ja tez wolałabym żeby mój synek jadł, ale co zrobic

Gość gość
Musisz odstawić mu w miarę możliwości jedzenie w nocy(być może organizm sam odrzuca mleko bo go podajesz już za dużo) u mojego syna jak tylko skończyło się wciąganie mleka w nocy, to poprawił się apetyt w dzień. Skoro w nocy pije 3 porcje mleka to jest już wystarczające dla niego.

Gość city07
Łatwo powiedzieć tylko to trudniej wykonac. Jak mam mu nie dac mleka będzie plakac i raczej samo przytulanie nie pomoże.

Gość gość
Skoro nie pije mleka w dzień dobrze, że pije w nocy. Do roku mleko ( mleczne posiłki )są podstawą diety. W dzień postaraj się wydłużyć czas między karmieniami, jeżeli je co 3 godz, przeciągnij do 4 powinno pomóc. Warto zbadać poziom żelaza, dzieci, które mają anemię nie chcą jeść. Piszę z własnego doświadczenia, moja córka ( teraz ma 11 miesięcy ) nie chciała jeść właściwie potrafiła przeżyć dzień na jednej butelce mleka, którą wypijała po nocy. Po 3 tygodniach stosowania żelaza (badanie krwi potwierdziło anemię, stąd żelazo) wrócił jej apetyt.

Gość gość
nutramigen jest ohydny,śmierdzi paszą dla świń, fuj, moze spróbuj bebilon pepti 2

Moj syn byl dwa razy w szpitalu w 5 tyg zycia i 9 tyg. I mial wtedy bardzo słabe wyniki krwi. Ale apetyt bdb. Po szpitalu byliśmy pod opieką hematologa. Przyjmowal dlugi czas żelazo wit b6 i kwas foliowy. Kiedy wszystko się unormowalo wyniki byly dobre skończyło się leczenie. A co do zmiany mleka to nie mogę zmienić tak sama z siebie. Alergolog kazala mi podawać nutramigen do 10 mca później próbować zmienić na mleko HA lub comfort. W połączeniu z kaszkami nie ma problemu je Nutramigen. Ale z butelki to raz na dzień wypije i tyle. Byl taki czas ze jak mial 4mce i pil normalnie mleko w ciągu dnia to jak polozylo się go spac o20 to do 6 spal. Kiedy odrzucil picie mleka zrobil się problem...

Gość dona dona

spróbuj z Holle. moja dwójka była niejadkami od poczatku, tylko kasze z tej firmy byłam w stanie im podac. one sa naturalne, w sensie bez cukru i ekologiczne, moze dzieci wyczuwają, ze są zdrowe i chetniej je przyjmuja, nie wiem....