Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z mm u 9msc dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czesc, jestem mama 9msc dziewczynki. Nadal ja karmie piersia ale jak jezdze na studia to 2-3dni musi byc na sztucznym i moim w proporcjach roznych. Tj. Sciagam mleko przez tydzien i mroze ale rozna ilosc jego sie uda sciagnac bo jak wicie po 9msc karmienia badzo ciezko cokolwiek sciagnac. Tak czy inaczek staram sie by bylo na co 2karmienie moje mleko, ale musimy tez podawac mm. No i po 1corka nie chce pic ale to jeszcze nie problem. Problem w tym ze po kazdym moim wyjezdzie mamy zatwardzenie, zaparcie i wzdecie przez 3-4dni, placz, krzyk, ni chce jesc, prezy sie... masakra, herbatki, sliwki, jablko ni pomagaja... pomocy! Nie moge patrzec jak ona cierpi, robi co 30-40minut w placzu i bolu cos jak kroliczy bobek a zapachu nie wspomne... jakies sposoby? Inne mleko stosujemy bebilon 2? Woda naczczo tez nic ni daje a czopki nie sa rozwazaniem bo po 1slaby efekt a po 2nie mozemy co tydzien czopkow uzywac. Dziewczynu poradzcie.

Gość gość
Moj syn po Bebilonie miał bolesne gazy i zaparcia. Zmieniliśmy na Hipp i jest ok.

Gość gość
Potwierdzam, moje dziecko miało zaparcia po bebiku. Zmieniłam na mleko z bakteriami i prebiotykami - hipp. I jest bardzo dobrze. Kupka palce lizać, że tak powiem :) Tylko trzeba dobrze patrzec, bo do tej pory hipp miał te składniki standardowo, a teraz jedno mleko ma tylko prebiotyk, a drugie i to i to. Jeszcze nan zawiera bakterie, więc ewentualnie to możesz spróbować. Lub też dawaj po prostu probiotyk kupiony w aptece do porcji mm.

Gość gość
Ja jeszcze mam starego hippa, wiec nie bardzo jeszcze wiem o co z tymi nowymi chodzi, ale obiło mi się gdzieś "o oczy", że dla dzieci z możliwymi problemami brzuszkowymi jest bio combiotik a normalne jest tylko bio. A jesli chodzi o probiotyk do Bebilonu, to mojemu nie pomagało