Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lampy ledowe a wzrok

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda, że lampy ledowe wływają niekorzystnie na wzrok?

Gość miłka34
Nie :) ja mam prawie w całym domu i jestem zadowolona. Kupowałam na elektryczni.com sprawdź sobie.

Gość prawictwo pospolite 137
wpławają korzystnie na wzrok . Tylko musisz wybrać żółte swiatło , a nie białe białe męczy

>>>Czy to prawda, że lampy ledowe wływają niekorzystnie na wzrok?<<< x Dziadowskie LED-y produkowane są w sposób, przez który pulsują z częstotliwością sieci. Oko ludzkie może to wyłapać i przez to szybciej męczyć się. x Dobre LED-y mają stabilizację i tego efektu nie widać. x >>>wpławają korzystnie na wzrok<<< x Korzystnie na ludzki wzrok wpływa tylko naturalne, odpowiednio dawkowane światło :). LED-y z całą pewnością nie produkują go :D. x >>>Tylko musisz wybrać żółte swiatło , a nie białe białe męczy<<< x Nie ma czegoś takiego jak żółte światło. Niedouczonemu pravicwu, chodzi zapewne o światło białe ciepłe :D. Rzeczywiście jest ono przyjemniejsze dla oka od światła zimnego :).

Gość gość
jeśli już to szukajcie lamp w nowej technologii, będącej skrzyżowaniem LED i światła laserowego, tak zwane żarówki REL. Są praktycznie wieczne i zupełnie obojętne dla wzroku, bo zupełnie nie migotają. Problem w tym, że niewiele firm ma je w swojej ofercie.

Gość gość
Ja nic takiego nie zauważyłam żeby moje oczy się bardziej męczyły.. Swoje zaroki zamawiałam na led-technik.com.pl tam z pewnoscia ktoś doradzi Ci jakie wybrać do twojego mieszkania