Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powikłania po ablacji

Polecane posty

Gość gość

Jestem równo 3 tygodnie po zabiegu ablacji serca. Miałam częstoskurcz AVNRT. Po zabiegu najpierw było okey, a potem tętno nie spadło poniżej 150. Pielęgniarki podały jakiś lek i już wszystko było w porządku. Jednak coraz częściej odczuwam bóle serca, duszności i problemy z oddychaniem, ale najgorsze jest to, że w pewnych momentach serce zatrzymuje się na chwilę i potem znowu prawidłowo bije, a przy tym mam zawroty głowy. Co to moze byc? Czy to związane z zabiegiem?

Opisane objawy podobne jakie miała moja znajoma, i okazało się że ma zakrzepicę, u ciebie może być tylko przypuszczenie, które powinno zostać zbadanie wykonaniem badań takich jak: morfologia krwi, OB, CRP, układ krzepnięcia, D-dimery. Po zabiegu może występować dyskomfort. Jednakże nie powinien się przedłużać. Jeśli objawy nie są spowodowane zakrzepicą to być może ustąpią w ciągu kilku tygodni.

Gość gość
Ja miałam już 2 ablacje i nie miałam takich objawów, także radzę w trybie pilnym skontaktować się z kardiologiem i wykonać usg serca. Życzę zdrowia