Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

samotny wyjazd z 3 dzieci do anglii doradźcie prosze

Polecane posty

Gość gość

Witam.mam taką sytuację:mój partner pije przestał interesować sie dziecmi znęca sie nade mną psychicznie i oszukuje mnie praktycznie laczy nas tylko wspólne mieszkanie i dzieci nie kocham go on mnie raczej też juz nie.mam okazję jechac do Anglii na gotowe w sumie bo mieszkanie by bylo bilety na samolot tez praca również.jest tam mój tata i może to załatwić takze insurance.takze mam pewny start tam.i teraz wyjechać i zostawić wszystko czy zostac tu żeby dzieci miały ojca.bo jesli wyjazd to zrywam wszelkie kontakty

Gość gość
Jedź

Gość gość
Jedz!

Gość gość
Jedz dziewczyno, nie marnuj sobie i dzieciom zycia!

Gość gość
rok temu moja siostra stala przed podobnym dylematem, pijacy partner, dlugi w pl I 3 dzieci wlasnie wyjechala, my jej pomoglismy- teraz ma stala prace, mieszkanie, dobry socjal I zawsze plena lodowke - I stac ja nawet na ekstrasy dla dzieci I siebie ( robi prawo jazdy np) do polskui nawet nei mysli wracac a tatus? jak stracil rodzine- ogarnal sie po kilku miesiacach, zaszyl I przestal pic- I teraz tu przyjezdza z wizyta ( przebakujac o przeprowadzce) powodzenia I tobie

Gość gość
btw- w jakim wieku masz dzieci? I w jakiej dzielnicy mieszka tata?

Gość gość
Corka 2 lata bliźniaki 9lat.w Nottingham.kurde znajomi mi mówią jedz obcy tez wiec myślę ze to dobry pomysł

Gość gość
I tez mam dlugi.ogromne.

czeka cie przedszkole albo niania jak sie doczekasz socjalu wtc chb hb- (siostra czekala jakos 5 miesiecy- ale czesto dzwonilam I sie przypominalam) to powinnas miec calkiem sporo pieniedzy dla siebie + plus doplaty na zlobek wez z polski dokument ze nie pobierasz rodzinnego- to tu przyspieszy (btw- socjal bedize ci sie nalezal po 3 miesiacach przepracowanych), 2 I swiadectwa chrztu zeby starsze do szkoly katolickiej zapisac (maja lepszy poziom) I ksiazeczki szczepien- to roznice programowa wyrownaja :)

Gość gość
Nie chciałabym żerować na cudzych podatkach bo wiem ze stad rozbudowany socjal ale jesli cos mi sie należy to jakie zasilki?i w jakiej kwocie?na poczatku?zanim zacznę prace?bo pewna mam od polowy sierpnia a jadę z koncem czerwca

Gość gość
I gdzie przetłumaczyć akty ur?u tlumacza przysieglego?w ogole jakie dokumenty powinnam zabrać?

wrrr- nie przepuszcza mi wiadomosci- podaj maila to ci wszystko napisze

Gość gość
magdusiaa18@poczta.pl