Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chusta , sprawdzila sie u was?

Polecane posty

Gość gość

Bo zastanawiam się nad kupnem.

Gość gość
U mnie baaardzo. Od kiedy odważyłam się wyjść z chustą na dwór (wcześniej chustowałam tylko w domu) to użyłam wózka dwa razy - kiedy szłam po ciężkie zakupy :D - przez dwa miesiące! Na początku wydawało mi się to bardzo skomplikowane, ale to pozory, po kilku zamotaniach już będziesz wiedzieć co i jak. Moja córeczka uwielbia chustowanie, na początku (miała 6 tygodni bo wczesniej trochę się bałam - a to moje pierwsze dziecko) denerwowała sie trochę jak ją motałam - ale potem szybko usypiała. Teraz od razu się wtula jak ją wiążę (ma 4,5 miesiąca) i jest super spokojna. Na spacerach albo ogląda sobie świat albo zasypia. To jest fantastyczna sprawa, masz dziecko przy sobie, przytulone, a jednoczesnie masz obie ręce wolne. Dobrze zawiązana chusta praktycznie nie obciąża kręgosłupa - ja chadzam na kilkugodzinne spacery z 7 kg klockiem :) Na spacerach nie musisz szarpać sie z wózkiem ani szukać podjazdów czy prosić o pomoc przy wsiadaniu do autobusu. I ludzie są mili! Trzy rady - kup sobie na początek bawełnianą chustę tkaną (splotem skośno-krzyżowym, są też inne, ale ten to pewniak) UWAGA: już używaną i "złamaną". Nowa chusta może być sztywna, będzie ci trudniej wiązać i możesz się łatwo zniechęcić. Używana jest już wyrobiona, miękka i będzie się łatwo wiązać. Chusta elastyczna nie posłuży ci długo - z większym dzieckiem będzie się rozciągać. A tkana poniesie ci bez problemu kilkanaście kilo dziecka :) Już za 150 zł kupisz porządną chustę (używane jeśli nie zniszczone kosztują praktycznie tyle samo co nowe - a często więcej). Może się wydawać dużo - ale warto - w razie czego, jeśli się nie sprawdzi, bez problemu ją odsprzedasz za tyle samo. Po drugie - najlepiej skorzystaj z warsztatów chustowych albo konsultacji doradcy chustowego - pokaże ci jak najłatwiej wiązać i będziesz mieć pewność że wszystko robisz dobrze. Po trzecie - poszukaj forów chustowych, tam chustomamy ci doradzą, pomogą i wyjaśnią w razie wątpliwości. UWAGA: chustowanie wciąga!!!! Ja zaczęłam od jednej, teraz mam już 6 różnych - różne długości, wzory i składy... A mój stosik jest skromny... bo jest mnóóstwo przepięknych chust, które fantastycznie noszą!

Gość gość
Polskie firmy gdzie kupisz porządną chustę w rozsądnej cenie: Natibaby, LittleFrog (mam po jednej z obu), Lenny Lamb. Trochę drożej Didymos (niemiecka). A firm jest o wiele więcej... Na początek polecam chustę z krawędziami w różnych kolorach (najczęściej są w pasy) będzie ci prościej uczyć się wiązać.