Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poznan brud, a u was?

Polecane posty

Gość gość

Stan czystości miasta pozostawia wg mnie wiele do życzenia. Byłem na weekend we Wrocławiu i wyjechałem zdziwiony, że może być tak czysto i pachnąco. Jak przechodzę obok śmietników to niekiedy nie da się wytrzymać. W waszych miastach też tak jest? A może ktoś jest z Poznania i ma jakaś swoją opinię na ten temat? Dziś wyszedłem wyrzucić śmieci i jak wszedłem do śmietnika to myślałem, że zwymiotuję;/

Gość gość
ja nie z poznania ale z bydgoszczy i powiem ci ze tez jest kiepsko, miasta niedbale podchodza do sprawy...

Gość gość
Kraków- raczej czysto, chociaż z piątku na sobotę na rynku turyści i miastowi wracający z imprez zostawiają niezły syf.

Gość gośćaaa
Ja jestem z Siemiatycz, to małe miasteczko w województwie podlaskim i muszę powiedzieć, że u mnie to jest bardzo czyściutko :) To wszystko zależy od władz lokalnych, u mnie są organizowane różne prace społeczne dla tych którzy coś tam sobie przeskrobali :) Jest też możliwość pracy wzamian za czynsz, jesli ktoś wynajmuje mieszkanie komunalne i ma trudności finansowe. Ci ludzie sprzatają i opiekują się zielenia. Wiem, że nie wszędzie tak jest, niektóre miasta są bardzo brudne na prawdę i jest tak szaro, tak niedbale, nawet budynki. U mnie jest kolorowo schludnie, wszystko ma swój łąd i porządek. Wszystko jest odnawiane systematycznie chodniki, jezdnie. Każdemu się moje miasto podoba i mi też :) Dzisiaj doceniam i dziękuję że się tutaj urodziłam :)

Gość gość
Fajnie, że takim małym miasteczku tak się dba o czystość. W Poznaniu mam ten sam problem co autor wątku, brud, zaniedbanie, niestety…

Gość gość
Powiem wam, że mieliśmy ten sam problem u nas na osiedlu, ale udało się w końcu wpłynąć na spółdzielnię i zatrudnili nową firmę alkom. My odczuwamy zmianę i to dosłownie bo wyczyścili kontenery, które wcześniej były oblepione śmieciami i smród zniknął.