Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miskaaa23

Spadająca nieznacznie Beta!!

Polecane posty

Gość Miskaaa23

Cześć dziewczyny! Mam pytanie czy może któraś miała podobną historię, która jednak skończyła się pomyślnie... jestem prawdopodobnie w 7 tygodniu ciąży (prawdopodobnie, bo z uwagi na moją nieregularność lekarz ma problem w oszacowaniu wieku ciąży). w zeszłym tygodniu było widać zarodek i echo serduszka. w sobotę robiłam betę - 33 139,0 mIU/ml, wczoraj znowu i wyszło 31 809,0 mIU/ml :( martwię się strasznie czy taki wynik już oznacza to najgorsze, czyli że zarodek przestał się rozwijać... dopiero jutro po południu idę na usg... może ktoś podzieli się swoim doświadczeniem w tym temacie?

Gość gość
W jakim celu robiłaś betę na tym etapie? Może to błąd laboratorium...

Gość Foyya
Czytałam, że nie powinno się robić bety hcg po 7 tc, bo wtedy zdarzają się wahania, które mogą nieźle przestraszyć. Na tym etapie wiarygodne jest tylko badanie USG. Czytam o dziewczynie która w odsepach 2 dniowych w 10 tc miała 119 tys – 137 tys – 89 tys Ja generalnie nie wierzę w beta hcg: - raz dostałam wynik ponad 2000 a ciąży w ogóle nie było (błąd) - w ciąży w środę wynik 790 a w piątek 22 000 czy przyrost ogromny, bałam się ZD, zaśniadu, nie wiem może któryś był błędny… POWODZENIA