Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Domowe, naturalne sposoby na szybki porost włosów?

Polecane posty

Gość gość

Ścięłam parę miesiecy temu włosy na boba i chociaz mi sie podoba jego kształt i prostota pielęgnacji, to chcialabym miec znowu takie długie fale jak w nastoletnich latach. Jakie macie sposoby, sprawdzone na sobie lub znajomych? Czytalam o wielu sposobach na blogach o tematyce włosowej, ale zawsze warto poznac tez opinie i doswiadczenia osob, ktore blogow nie prowadzą, np. o sposobach waszych babć. Muszę przyznac, ze bardzo pomogl mi cieply olejek rycynowy nakladany na skalp i wlosy przed kazdym myciem na cała noc. Trzy lata temu obcielam wlosy na krociutko i nie zalowalam decyzji, ale zawsze tesknota do dlugich wlosow gdzies tam sie odzywala. Pamietam, ze wlosy rosly wtedy szybko, sciemnialy mi, byly ciemnobrazowe zamiast sredniego brazu i byly niezwykle blyszczace i geste. Teraz mam mniej samozaparcia i chce wyprobowac inne metody. Od dwoch tygodni wcieram codziennie napar z kozieradki i korzenia lopianu w skore glowy, robie masaz skalpu przy nakladaniu i stosuje tez olejek lawendowy rozcienczony po myciu na wlosy i skalP. Zaczelam pic napar z pokrzywy i jem zelatyne(to tez na bol kolan). Co moglybyscie jeszcze polecic? Staram sje tez olejowac wlosy olejem kokosowym, ale juz mi sie nie chce byc tak systematyczna jak trzy lata temu. Musze tez dodac, ze mam takie male zakola typu meskiego i tez wcieram te wszystkie ziolowe ustrojstwa, by tam co nieco uroslo, nawet tylko baby hair. Najwyzej bede robic tam małą zaczeskę.

Gość gość
maseczki z banana polecam

Gość gość
ja bralam biotyne w tabsach i tez rosly szybciutko. Drozdze pij moze

domowe sposoby są spoko, ale czasem warto wesprzeć naturę, dlatego ja używam kosmetyków z http://greatlengths.pl/ i jestem zadowolona, piękne długie i lśniące o jakich zawsze marzyłam :) kocham moje włosy <3

Gość koleczka111
:) super też mam odżywki gl i jest ekstra