Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poduszka do spania pytanie

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytanko. Kończę 16 tydzień ciąży i mój brzuch zaczyna być już widoczny. Do tej pory przez całe życie zasypiałam na brzuchu i najczęściej tak spałam bo było mi najwygodniej. Wiadmo, że już długo na tym brzuchu nie pośpię więc zaczęłam zasypiać na boku z tym, że po dwóch czy trzech godzinach budzę się i z lekkim bólem pleców (chyba po prostu nie jestem przyzwyczajona do spania w takiej pozycji) i znowu się męczę żeby zasnąć bo w każdej pozycji mi nie wygodnie. Myślicie że mogłaby mi jakoś pomóc ta poduszka do spania dl aciężarnych? Może jeszcze na tym etapie niekoniecznie ale później? Używała któraś z was takiej poduszki?

Gość gość
Ja spalam normalnie na brzuchu caly czas, dopiero w 30 tc juz się nie dalo i sila rzeczy spalam na boku, bo inaczej się nie dalo. Tak mi jest najwygodniej i nie budze się z tego powodu. Jedyne co mi troche odciazylo kręgosłup, to maly jasiek między nogami, poduszka- jak dla mnie zbedna.

Gość gość
Poważnie az do 30 tygodnia? Mi lekarz też powiedział że jeszcze mogę spać spokojnie na brzuchu ale jakoś mimo wszystko mam wrażenie że za bardzo uciskam dziecko chociaż wiem, że ta obawa bardziej ,,siedzi" w mojej głowie i pewnie mu nic nie bedzie :)

Gość Zafirka
Może dlatego warto się przestawiać od samego początku ciąży na spanie na plecach, a nie od momentu gdy już się tak nie da! Warto tez może zainwestować w taką poduszkę ortopedyczną- http://omedika.pl

Gość gość
Ja polecam taka poduszkę do spania. Sama taka mam, kupiłam w lidlu kiedyś. Taka zwykła długa a wąska. Mnie bardzo pomaga. W pierwszej ciąży miałam bóle dolnego odcinka kręgosłupa, teraz w drugiej ciąży 21 tc właśnie znów się zaczęły i od kilku dni znów śpię z poducha.

Gość gość
W praktyce na jednym boku mam nogę na poduszce, a jak się obracam na drugi, to nogę zarzucam na męża :D

Gość gość
Ja używałam poduszki kojec - taka długa w kształcie litery C. Jedna końcówka między kolana albo uda a druga pod głowę - świetnie mi się z nią spało, przez drugą połówkę ciąży praktycznie nie mogłam sie bez niej obyć. Pod koniec oprócz tego miałam zawsze jeszcze poduszke pod stopami, żeby miec nogi nieco wyzej niż resztę ciała.

Gość gość
Może kup sobie jakąś poduszkę ortopedyczną? W sklepie medycznym http://www.zdrowie.naklo.pl/ widziałam takie rzeczy. Myślę,że więcej ruchu i wygodna poduszka powinny rozwiązać problem.

Gość gość
Gorąco polecam stronę www.kolorowesny.net.pl. Można tam znaleźć naprawdę świetne kołdry i poduszki dzięki którym jakość waszego snu znacząco się poprawi! Polecam każdemu chcącemu przespać spokojną noc.

Gość gość
Tak ja niemogłam spać w ciazy od jakiegoś 5 mc ... moja znajoma poleciła mi poduszkę ze sklepu www.scanrehab.pl . Szkoda że dopiero pod koniec 8 mc odkryłam ta poduszkę:( ale przynajmniej sie troche wyspałam na ostatki :)