Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emipo1234

co zrobić gdy dziecko budzi sie co godz lub 2 w nocy?

Polecane posty

Gość emipo1234

Jak oduczyć 7 miesięczne dziecko ssania piersi w nocy co godzinę co 2? Mała nie potrafi ssać smoczka ani butelki? Kiwdy odkładam ją do łóżeczka to automarycznie sie budzi :(

Gość gość
Dziecko jest głodne moim zdaniem dajesz mu cos na kolację czy tylko pierś? Mój syn w tym wieku budził się tylko o 5.00 na karmienie i dalej spał do 7.00 ale na kolację prócz piersi dostawał kaszę mannę.

Gość gość
Nie wychodza zęby? Moja sie tak budzi co jakiś czas i zawsze jest to związane z zębami, wrzucam na luz i pozwalam jej spac przy piersi, zab sie przebije wraca do siebie. Moze to bol nie daje spac twojemu dziecku?

Gość gość
przeprosic sasiadow

Gość emipo1234
Zaczęłam wprowadzać pokarmy stałe ale na razie tak zjada z 10 do 20 łyżeczek owoce i obiadek a kaszy w ogóle nie chce jeść :( i wcale nie śpi lepiej kiedy zabkuje to już w ogóle budzi się co pół godziny. Ale tak normalnie co godz co 2. Myślałam że jak będzie rosła to przerwy się wydłużą a tu nic rośnie a z budzeniem nadal tak samo. Lekarze twierdzą że dziecko powinno mieć 4 czy 5godzinną przerwę od jedzenia w nocy ale co tu robić jak ona się domaga?

Gość gość
Mój synuś tak robił - nic nie poradzisz. Mały ssak, przywiązany do piersi...Po 2 roku życia zaczął budzić się mniej. Ok. 1 roku z piersi przerzucił się na butelkę z kompotem - picie, przewijanie kilka razy = norma. dziś ma 3 lata i też się kręci co chwilę w nocy, do nas przychodzi...ale nie pije. Przez dobrych kilka miesięcy budziłam się co chwile w nocy + do pracy na rano :) Jest ciężko, ale jakos żyje :]