Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam chwilowo nie pracujacych

Polecane posty

Gość gość

Mam corcie i jestem w domu na zwolnieniu bo jestem w ciazy. I nie mam kompletnie na nic ochoty jestem ciagle zdenerwowana odbija sie to na corci bo nie mam ochoty sie z nia bawic. Pranie sprzatanie gotowanie to jest dla mnie godzina-dwie a reszta dnia nie mam co robic. Co wy robicie na co dzien? Uwielbiam zycie w biegu spotykanie sie ze znajomymi ale tu gdzie mieszkam nie mam ani jednej kolezanki. Mam swoj samochod ale nawet nie mam do kogo pojechac. Robie sie prawdziwa kura domowa a bardzo tego nie chce. A do pracy wrocic nie moge bo mam ciezka i stresujaca prace i nie wskazane mi pracowac.

Gość gość
.

Gość gość
Ale ze dwa ostatnie miesiące ciąży i po urodzeniu dziecka, też będziesz siedzieć w domu, to o co ci chodzi? Idź z dzieckiem do kina, na basen.

Gość gość
ja kocham dom, ogrod spie az sie wyspie sniadanko, spacer basen zakupy bajka drzemka wyprawke kompletuje maz wraca i razem spedzamy czas moglabym wogole nie pracowac

Gość gość
Ja nie jestem typem domatora i cierpie strasznie tak siedzac. Nie mam motywacji zeby sie pomalowac czy posprzatac bo i tak nikt do mnie nie przychodzi i ja tez nigdzie nie wychodze. A jak pomysle ze jeszcze tyle musze siedziec w domu to mam dola... lubie siedziec z corcia ale ona tez juz ma mnie dosc jak maz wraca to ja moge nie istniec. Pogoda jest brzydka i za bardzo nie mam co wymyslac. Mame mam daleko tak to bym chociaz na kawe sie przejechala.

Gość gość
Ja tam nie narzekam, a jestem w podobnej sytuacji. Teraz mogę odpocząć, wyspać się. Za pracą nie tęsknię, bo jej specjalnie nie lubię, jedyne co w niej jest dobrego to regularna wypłata i fakt, że wychodziłam z domu. Nie wiem na co Ty tak narzekasz:/ Nie wiem też co takiego było fajnego w Twoim życiu, że teraz nie możesz sobie tego jakoś zastąpić. Piszesz, że uwielbiasz życie w biegu i spotkania. Sorry, ale dla mnie to nic interesującego. To trochę lubienie kawusi i plotek. Nie żebym od czasu do czasu nie poplotkowała, ale robić z tego sens życia? Autorko: znajdź sobie jakieś zajęcia, które będą Cię interesować. Nie wiem w jakim wieku masz córkę, na ile jest ona zajmująca, czy chodzi do przedszkola/szkoły? Ale jeśli masz jakiś czas wolny to naprawdę znalezienie ciekawych zajęć to nic trudnego. O ile się ma jakieś zainteresowania oczywiście.

Gość gość
to zrób porządki, poukładaj wszystko w szafach, posegreguj rzeczy, poprasuj, upiecz ciasto, posadź kwiatki na balkonie, może jakieś hand made, ozdoby z filcu, papieru, szydełko. Poczytaj ksiązki, pooglądaj zaległe filmy. tylko nudne kobiety się nudzą.

Gość gość
własnie dlatego ze sedzisz w domu nic ci sie nie chce a dlaaczego nie pracujesz ?

Gość gość
Mam podobną sytuację. 6 msc ciąży, l4, wcześniej byłam na wychowawczym, więc syn nie poszedł do żłobka. Teraz ma 26 mscy i codziennie robimy co innego. Zoo, basen, spotkania z innymi mamami (mam to szczęście, że mam dużo koleżanek i kuzynek na macierzyńskim czy wychowawczym), place zabaw - dla dziecka teraz mega frajdą jest jeżdżenie tramwajem, więc zwiedzamy place zabaw w całym Poznaniu. A w domu układamy puzzle, malujemy, wycinamy itp. Raz w tyg dziecko chodzi na 4 godziny do klubu malucha i wtedy jest czas tylko dla mnie. Domowe spa, książka, film - cokolwiek byle się zrelaksować na maksa. No a w weekendy nadrabiamy zaległości z bezdzietnymi, czy też po prostu pracującymi znajomymi i rodziną. Myślę że masz za dużo wolnego czasu i nie potrafisz się zorganizować. Weź kartkę i długopis i spróbuj sobie zaplanować tydzień tak, by codziennie działo się coś innego. Może mając grafik w zanadrzu łatwiej będzie Ci robić coś ciekawego.

nie bardzo rozumiem na co Ty narzekasz. Zorganizuj sobie dzień z córką, posprzątaj, włosy zakręć- Ty to robisz tylko dla ludzi z pracy??? A nie dla siebie, dla męża?? Jakas kosmitka jesteś, albo masz dzisiaj dzien na narzekanie :)

Gość gość
Jak tak mało dla siebie znaczysz, że nie interesuje Cię własne odbicie w lustrze to chociaż sobie oko pomaluj dla pani z warzywniaka. Od razu lepiej się poczujesz ,) ps. Napisz w jakim wieku Twoje dziecko to może podam Ci kilka przykładów inspirujących zajęć.

Gość gość
Przyznaj się - największy problem to zajmowanie się dwuletnią córką. Przedtem Ty byłaś w pracy, nią zajmował się ktoś inny, po południu wracał mąż i przejmował zabawę, a teraz jesteś na nią skazana cały dzień i to Cię zanuudza na śmierć. To nie to samo co luźne ploteczki i kawa w pracy. Mam w najbliższym otoczeniu taką osobę, która przez cały tydzień nie zajmuje się córką. Przychodzi sobota, gdy nie idzie do pracy i o 10.00 rano już płacze zdesperowana , że ma dość dziecka i tęskni za poniedziałkiem. A mała dopiero po śniadaniu :)

Gość gość
ja mam 2 dzieci jedno 4 latka i drugie 3 miesiace,i zapisałam sie na prawko:) malutka karmie piersia ale znazłam fajną szkołe ze moge chodzic kiedy mi pasuje i ile godzin chce:)

Gość gość
ja kocha, nie pracowac- ale musze

Gość gość
a ja-pobudka 5 wtchodzeok 6.30 3 dzieci wyszykowac zwiesc do szkoly/zlobka wracam 18 i padam na ryj bez sily i checi do niczego ot maciezynstwo

Gość gość
ja też korzystam z tej strony, samo zamawianie zajmuje trochę czasu ale jak się czeka na listonosza i otwiera fajne paczki z różnym rzeczami które przychodzą mi ZA DARMO to naprawdę super sprawa.

Gość gość
naprawdę masz dostęp do interntu i ci się nudzi?

Gość gość
autorko, przykład powyzej pokazuje że można sobie znaleźć zajęcie kiedy się tego chce.

Gość gość
Gość z 15:03 dobrze napisał;) Przyznam, że to trochę o mnie sprzed paru miesięcy;) Też wolałam nieraz pracę, bo to inny rodzaj zmęczenia, ale też spokojnie można zjeść czy kawy napić się i pogadać. Teraz mi się odmieniło, bo dzieciak coraz fajniejszy, ale miałam czas, że robota to była ucieczka. Mam chyba nadto absorbujące dziecko, ale z perspektywy uważam że to dobrze (chłopak).