Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje 2,5 m dziecko budzi sie od 3 do 10 razy noca, moge podac kleik?

Polecane posty

Gość gość

Karmie piersią. Po mm budzi mi się tak samo. Czy jak mu dam mm z odrobina kleiku to może mu zaszkodzić? Bo jestem jak zombie...

Gość gość
Nie.diete rozszerzamy w 6 miesiącu,do tego czasu tylko pierś

Gość gość
Kurczę zasadę się, no trudno. Myślałam, że komuś może lekarz pozwolil dodać jakieś pol łyżeczki do mleka maluchów. Trudno, dziękuje :)

Gość gość
Ale są jeszcze mleka zagęszczane tzw AR przeciw ulewaniu. Możesz spokojnie podać wieczorem.

Gość gość
Nie! Ewentualnie po 4 miesiącu.Nie ty pierwsza masz nieprzespane noce i nie ty ostatnia,trzeba przecierpiec te pierwsze pol roku

Gość gość
Kleiku nie podawać. Ale jest mm przeciwko ulewaniu i można spróbować np. przy wieczornym karmieniu. Najpierw pierś a potem dokarmić mm.

Gość gość
moje dzieci w tym wieku jedza na noc ok 150 ml mm spia od 21 do 4-5 rano spokojnie. w dzien jedza co 3 h z zegarkiem w reku, dzieki temu sa przypilnowane i w nocy odpoczywaja im brzuchy. moze sprobuj tak?

Gość gość
A mozr wcale nie budzi sie z powodu glodu. Moze zamiast zapychac dziecko mm albo kleikiem warto sprawdzic inne opcje? Moze dziecku jest goraco? Moze za suche powietrze? Moze niewygodnie? Moze potrzebuje bliskosci? Moze boli brzuszek,mecza gazy? Watpie czy budzi sie 10 razy w nocy,bo jest glodne. To raczej niemozliwe... To,ze uspokaja sie i zasypia przy piersi nie znaczy,ze czuje glod.

Gość gość
aha, pija Hipp Bio Combiotik - genialne mleko, wg mnie najlepsze na rynku. szczerze polecam, nietanie ale warto - zwlaszcza, ze Ty normalnie karmisz piersia. ja karmie mieszanie, tzn teraz juz glownie mm, bo pokarmu mam malo - anemia, harówa i stres przy opiece nad bliznietami zrobily swoje.

Gość gość
Myślę ze problemem nie jest głód, przytul to dziecko do piersi, do siebie i zapewnij mu bliskość a zobaczysz ze będzie lepiej :)

Gość gość
"Nie.diete rozszerzamy w 6 miesiącu,do tego czasu tylko pierś " z kurczaka :D

Gość gość
Glupi ostatni komentarz. To prawda- jesli karmi sie wylacznie piersia to diete dziecka rozszerza sie po 6mcu. Takie sa zalecenia WHO.