Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TNS CBOS KAFE

SONDAŻ WYBORCZY KAFÉ

Polecane posty

Gość gość
'- Nie wszyscy Kurscy są do kitu - w ten sposób do nominacji swojego brata na prezesa TVP nawiązał Jarosław Kurski, wicenaczelny "Gazety Wyborczej". - Najlepszym komentarzem do nowej ustawy medialnej jest jej pierwszy owoc - mówił wcześniej o Jacku Kurskim Seweryn Blumsztajn. - Uwaga, jesteśmy w domu wariatów - dodał. - Nikt nie zachował się tak chamsko, jak Prawo i Sprawiedliwości - mówiła z kolei Ewa Wanat, była dyrektorka Radia RDC, a zdaniem Jacka Żakowskiego media nie stanęły na wysokości zadania, bo gdyby tak się stało, to "PiS nie rządziłby dziś w Polsce". To kilka głosów z manifestacji KOD w Warszawie. Manifestacje w obronie wolnych mediów, krytykujące nową ustawę medialną PiS odbywały się dziś w całej Polsce.'

Gość gość
Marcin Palade wiceprezesem Polskiego Radia? Małgorzata Gosiewska oburzona Według doniesień portalu Dziennik.pl, wkrótce może zostać ogłoszona nominacja Marcina Palade na stanowiska wiceprezesa Polskiego Radia. W rozmowie z Fronda.pl oburzenia nie kryje posłanka PiS, Małgorzata Gosiewska. - Jeśli ta informacja miałaby się potwierdzić, byłaby to informacja bardzo zła - przyznaje. Dodaje, że nie zdołała jeszcze jej potwierdzić. Fronda.pl przypomina, że Palade jest autorem artykułu "Dwie wojowniczki", który został opublikowany w "Gazecie Warszawskiej". Atakował w nim Biankę Zalewską i Małgorzatę Gosiewską, zarzucając wspieranie nacjonalistycznej organizacji ukraińskiej Prawy Sektor. Palade w wielu wypowiedziach dał się poznać z proputinowskich poglądów.

Gość gość
PIS prędzej czy później się wewnętrznie skłóci bo na negatywnych emocjach niczego trwałego nie zbudujesz

Gość gość
Celiński: Nie jestem miły. Nie zawsze mogę. Dziś nie mogę być na Placu na manifestacji KOD-u w sprawie wolności mediów. Praca. Terminowa. Muszę z czegoś żyć. Włączyłem jednak TVN24, a tam Adam Szejnfeld z Poznania. Znakomicie ubrany. Manifestacyjnie. Akuratnie. Nie jak do sejmu. Zewnętrzny sweter-kurtka za 2+. Moja wrodzona złośliwość. Absolutnie serio - on powołuje się na dokumenty europejskie w sprawie wolności, w tym NA KARTĘ Praw Podstawowych. NIE! DOŚĆ TEJ ŚCIEMY. To właśnie Platforma Obywatelska, której Szejnfeld był głównym rzecznikiem w mediach (nikt z Platformy nie pokazywał się jak on) NIE RATYFIKOWAŁA Karty Praw Podstawowych. Mogła. Powinna. Miała obowiązek. Obawiała się retorsji PSL (dzisiaj prezes PSL występuje na wiecu KOD-u, jak u siebie). Pisałem tydzień temu, że łatwiej nam by było z tą KARTĄ. A PiS-wi trudniej. Kochani! Będę z KOD-em, będę demonstrował, jak będę miał czas ułożyć sobie czas pracy i czas wolny (dzisiaj nie było to możliwe), ale nie chcę KŁAMSTWA. Wystąpienie Szejnfelda w Poznaniu, na Placu Wolności, jest dla mnie policzkiem. Akurat on nie miał żadnego prawa mówić o KARCIE PRAW PODSTAWOWYCH. Naprawdę nie chcę dzielić. Chcę żebyśmy się łączyli. Ale niechaj ci, co mają na sumieniu brak ratyfikacji KARTY będą dyskretniejsi. Z g****a róży nie zrobisz. Szejnfeld uwiarygadnia pisowsko-kukizowską opozycję wobec WOLNOŚCI. Szejnfeld uwiarygadnia PiS. Możecie na mnie teraz napluć.

Gość Kurski TV
"No i zaczęło się. TVP2 poinformowała mnie, że nowy szef Dwójki, Pan Chmiel, nie chce, by w programie gościem był profesor Rzepliński" - ujawnił w sobotni wieczór Tomasz Lis. Naciski na autora programu "Tomasz Lis na żywo" to być może poszukiwanie pretekstu do szybkiego zerwania umowy, która wiąże TVP z publicystą. Jak łatwo się domyślić, presja nowego szefostwa w sprawie wykluczenia prezesa Trybunału Konstytucyjnego prof. Andrzeja Rzeplińskiego z grona gości najnowszego programu spotkała się z natychmiastowym sprzeciwem Tomasza Lisa. "Poinformowałem TVP, że nie widzę możliwości rezygnacji z udziału profesora Rzeplińskiego" - napisał publicysta na Twitterze.

Gość Kurski TV
"Przez 8 lat pracowałem z prezesami TVP sympatyzującymi z PIS, PO, SLD i narodowcami. Żaden z nich, mówimy o 303 programach, nie ingerował w skład gości. W skład gości nigdy nie ingerował też żaden z szefów Dwójki. Podkreślam - nigdy!" - dodał.

Gość gość
A przecież pewnie 2 dni temu nowy prezes TVN Jacek Kurski zarzekał się, że będzie gwarantem niezależności tego medium. I taka też będzie TVP za jego czasów," wiarygodna:" :( ((( jak polityk Kurski , ktory jest na scenie politycznej od lat, a jego ksywa bulterier PiSu tez nam coś mówi.

Gość gość
Można różnie mysleć o Rzeplińskim ale jest on czy chcemy czy nie w tej chwili jedną z osób które mają wpływ na naszą rzeczywistość Zakaz rozmowy z taką osobą to typowo polityczna decyzja wystosowana z pisowskiego gniazda obłudy i hipokryzji

Gość gość
Pamiętamy co nie tak dawno w kampanii wyborczej mowiła Szydło. Dzisiaj wiemy, że była to jej jedna z obietnic i nic więcej. Tego po PiSie mozna się spodziewać :( ((( Kłamstwo goni klamstwo.

Gość absmak
Dzisiaj po raz 24. gra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. W tym roku WOŚP zbiera pieniądze na pediatrię i dla seniorów. Na ulice Polski wyjdzie 120 tys. wolontariuszy z puszkami, ale także z terminalami do kart płatniczych. WOŚP można wspierać m.in. za pośrednictwem internetu (wirtualne serce, portale charytatywne), SMS-ów oraz przelewów na konto.

Gość gość
Odpowiedni poziom leczenia i sprzęt na światowym poziomie ma zapewnić rząd, który popiera od podatników odpowiednie składki.

Gość gość
gość dziś > No i tutaj zgoda, ale jak sobie rządy radziły - wiemy. z roku na rok bylo gorzej :( Zobaczymy jak sobie z tym problemem poradzi rząd PiSu ! Mamy nadzieje, że kolejki do lekarzy i na zabiegi się zmniejszą, kwestia zostanie rozwiązana, bo przeciez PiS tak wspaniale rozwiązuje inne problemy, jak np. TK czy media, że i z tym problemem DA SOBIE RADĘ chocby pod osłoną nocy. Powodzenia i trzymam kciuki. :P;)

Gość gość
podobno nie było strajków lekarzy w tym roku kosztem pacjentów

Gość gość
Zobaczymy jak sobie z tym problemem poradzi rząd PiSu ! x Naiwna jesteś :classic_cool: PIS nie musi sobie poradzić. Wystarczy propaganda. Albo się winę zwali na kogoś albo powie że jest na odwrót i że żydolewackie media kłamią. Szydło można wywalić jak będzie trzeba , powoła się Glińskiego itd.

Gość gość
Nie jestem naiwna i nie czekam, az rząd załatwi, bo nie załatwi. Fundacje działają na całym świecie bo zaden rzad w 100% nic nie zapewnia, a juz na pewno nie zapewnia leczenia czy rehabilitacji. Zobacz ile jest rodziców, którzy zwracają sie o pomoc do fundacji lub sami żebrzą o pieniądze na leczenie swoich dzieci bo rzad ma ich gdzieś. A tak na marginesie to, każdy będzie kiedyś pacjentem, TY TEŻ !

Gość gość
ale ja nie jestem przeciwny WOŚP :classic_cool: proszę o przeprosiny :-P

Gość gość
Zobacz ile jest rodziców, którzy zwracają sie o pomoc do fundacji lub sami żebrzą o pieniądze na leczenie swoich dzieci bo rzad ma ich gdzieś. x ja nie jestem myrek czy inna kadarka, mi tego nie tłumacz :classic_cool:

Gość gość
Nikt na świecie i wolontariuszach nie mówi "żebracy". Cała idea wolontariatu przyszła do nas z zachodu.

Gość gość
WOŚP zebrała juz ok. 7 mln zł. BRAWO !

Gość gość
„Prawda jest taka, że ten sprzęt ratuje życie naszych dzieci”. Poznajcie Leona i Różę – są z nami dzięki WOŚP 'Leon urodził się zupełnie głuchy. Jak jego mama się o tym dowiedziała? Dzięki badaniom przesiewowym przeprowadzonym w pierwszej dobie życia chłopca. Dzięki sprzętowi zakupionemu przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Dzięki szybkiej interwencji lekarzy. Leon skończył właśnie 5 lat i świetnie słyszy.'

Gość gość
Więcej ... http://mamadu.pl/124143,prawda-jest-taka-ze-ten-sprzet-ratuje-zycie-naszych-dzieci-poznajcie-leona-i-roze-sa-z-nami-dzieki-wosp

Gość gość
Dzieci zyja dzięki sprzętom WOŚP, natomiast kler ma kaplice w szpitalach za pieniądze szpitala. I to jest ta różnica.

Gość gość
[1. Wiesław Kamiński zastąpi dotychczasową prezydent Radomska 2. Polityk jest bliskim krewnym Andrzeja Dudy 3. Na to stanowisko wskazała go premier Beata Szydło Dotychczasową prezydent Radomska była Anna Milczanowska, która rządziła nim od 2006 roku. W wyborach parlamentarnych dostała się jednak do Sejmu z listy PiS w okręgu piotrkowskim i musiała pożegnać się z funkcją. W takiej sytuacji do czasu przeprowadzenia nowych wyborów miastem rządzi komisarz (czyli p.o. prezydenta) powoływany przez premiera. Beata Szydło na stanowisko komisarza wskazała Wiesława Kamińskiego. - Babcia Andrzeja Dudy jest rodzoną siostrą mojej mamy - przyznaje polityk]

Gość gość
W PiSie to jest ta DOBRA ZMIANA o której w kampanii wyborczej mówiła Becia Szydło

Gość gość
W PiSie nepotyzm górą I to nie jest PiSowska pierwsza decyzja związana z nepotyzmem bo jak ostatnio podawały media brat ministra spraw zagranicznych Witolda Waszczykowskiego bez konkursu został awansowany na szefa Urzędu Kontroli Skarbowej w Łodzi.