Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TNS CBOS KAFE

SONDAŻ WYBORCZY KAFÉ

Polecane posty

Gość gość
'To tylko jedna z wielu rys na wizerunku szefa MSZ. Wydawało się, że po Annie Fotydze trudno o stwarzającego więcej problemów szefa dyplomacji – pisałem w naTemat. Że epoka "dyplomatołków" już nie wróci. Że kolejni szefowie MSZ zamiast uprawiać politykę będą się skupiać na dyplomacji. A jednak, nowy minister spraw zagranicznych z polityka nie zmienił się w dyplomatę, tylko w publicystę. I zamiast rozwiązywać nasze problemy za granicą, sam tworzy nowe.'

Gość duszek cafe
DAMY RADĘ jak mowila Becia Szydło :-D

Gość gość
daja rade, daja. kolesiostwo Pislamistów jest lepsze od kolesiostwa POwcow ;):P

Gość gość
gość dziś Gowin zaskakuje. Zabrał głos w sprawie Trybunału Konstytucyjnego Jarosław Gowin był do tej pory jednym z najmniej udzielających się w mediach ministrów. Wicepremier otrzymał jednak końcem grudnia list od grupy swoich studentów, którego nie chciał pozostawiać bez odpowiedzi. Portal 300polityka.pl publikuje jego treść. Gowin przyznaje, że rząd PiS popełnia błędy, a „nie wszystkie decyzje są dla niego zrozumiałe”, ale jednocześnie zapewnia o konieczności ochrony ładu konstytucyjnego. Byli studenci Jarosława Gowina domagali się od niego zajęcia stanowiska w sprawie Trybunału Konstytucyjnego. Minister do tej pory unikał komentowania tego tematu. W liście, który napisał były minister sprawiedliwości w rządzie PO-PSL, czytamy m.in, że w obecnej kadencji PiS musi naprawić skutki tego, co się stało, i przywrócić rzetelną ochronę ładu konstytucyjnego. "Mam świadomość, że rozwiązania, które zastosowaliśmy w ostatnich tygodniach, są ułomną i doraźną protezą. Konieczna jest pilna i dogłębna debata nad modelem sądownictwa konstytucyjnego. Nie jest przecież tak, że dotychczasowy kształt Trybunału to jego jedyna dopuszczalna wersja" - pisze Gowin. Minister przyznaje także, że rządzącym zdarza się popełniać błędy. "Nie zamierzam Was przekonywać, że obóz rządowy we wszystkim ma rację. Popełniamy błędy. Nie jesteśmy wirtuozami politycznej elegancji. Nie wszystkie decyzje są dla mnie zrozumiałe. Mam nadzieję, że z czasem nastąpią korekty. Jeśli nie dzielę się z moimi wątpliwościami publicznie, to nie dlatego, że chowam głowę w piasek - zbyt często w życiu szedłem pod prąd, bym odczuwał potrzebę tłumaczenia się z takich zarzutów" - wyjaśnia wicepremier. xx>> Proteza ? smiech.gif Przeciez PIS twierdził że właśnie wszystko było dobrze i demokratycznie wręcz idealnie nawet klaskali po uchwaleniu ustawy i TK. Gowin nie klaskał ? Oj panie Gowin. Jak to dobrze że tam pan jest . Bruździł pan w PO i w PIS to samo. To miód na moje oczy to co czytam

Gość gość
:D

Gość gość
up

Gość gość

Gość gość
Proteza ? smiech.gif Przeciez PIS twierdził że właśnie wszystko było dobrze i demokratycznie wręcz idealnie nawet klaskali po uchwaleniu ustawy i TK. Gowin nie klaskał ? Oj panie Gowin. Jak to dobrze że tam pan jest . Bruździł pan w PO i w PIS to samo. To miód na moje oczy to co czytam > ha ha ha ot i cały Gowin. jak powiedział klasyk, jest za a nawet przeciw. :-D

Gość gość
Przecież nie tak dawno GOWIN powiedział o swoich kompetencjach „Nie trzeba mieć szczegółowej wiedzy, żeby być ministrem” Więc czego można się spodziewać po Gowinie ?! :P Przeciez to człowiek do wszystkiego. Wszystko potrafi i zawsze sobie da radę. ps Jakim był ministrem w rządzie PO wiemy :( (((

Gość gość
Dzisiaj święto Trzech Króli Więc warto wiedzieć kim rzeczywiście byli kim Kacper, Melchior i Baltazar? 'Wielu ekspertów jest zdania, że wydarzenia opisane przez świętego Mateusza były jedynie rozbudowaną przenośnią skierowaną do środowiska semickiego. Żydzi znali doskonale Stary Testament i łapali metaforę "w lot". Chodzi o porównanie postaci Jezusa do Mojżesza i królewską godność zarówno jednego, jak i drugiego. O jakie porównanie chodzi? Sytuację Mojżesza opisano w pierwszym rozdziale Księgi Wyjścia. Tuż po narodzeniu proroka, jego matka ukryła go w wiklinowym koszu, ponieważ faraon miał zamiar wymordować wszystkie żydowskie niemowlęta. Zdaniem niektórych ekspertów, św. Mateusz snuł więc teologiczne rozważania, porównując Heroda do faraona, a Mojżesza do Jezusa.'

Gość z sieci
~wmc : Powinien zmienić zakończenie na mniej więcej takie: "Nie zamierzam Was przekonywać, że obóz rządowy we wszystkim ma rację. Nie musi mieć racji, skoro ma większość. Popełniamy oczywiście błędy pozwalając wrogowi zabierać głos, czy demonstrować, ale to się wkrótce skończy. Nie jesteśmy wirtuozami politycznej elegancji, ale chyba nikt nas o to nie podejrzewał? Nie wszystkie decyzje są dla mnie zrozumiałe - tak samo było w PO, gdzie przez lata popierałem moich obecnych wrogów, póki dawali mi za to stołki. Mam nadzieję, że z czasem nastąpią korekty, zanim zaryjemy o dno w sondażach, a jak nie, to się przepiszę do jakiejś lepiej notowanej partii. Jeśli nie dzielę się z moimi wątpliwościami publicznie, to nie dlatego, że chowam głowę w piasek - zbyt wiele w życiu poświęciłem dla uzyskania obecnej pozycji, bym odczuwał potrzebę tłumaczenia się z takich zarzutów."

Gość gość
gość dziś >>> Zorganizowana religia jest głównym źródłem zła na świecie: jest pełna przemocy, nielogiczna, nietolerancyjna, nierozerwalnie związana z takimi pojęciami, jak rasizm, ustrój plemienny czy bigoteria; zakorzeniona w ignorancji i wrogo nastawiona do wszelkich prób poznawczych, pogardliwa wobec kobiet i narzucana dzieciom. Autor: Christopher Hitchens

Gość z sieci
Panie Gowin...przy najbliższej okazji, gdy będzie potrzebne wciągnięcie flagi na maszt, to zamiast niej powinien łopotać na wietrze Pan w gaciach pisowkiego logo. Mało takich jak Pan chorągiewek. Warto Pana eksponować.

Gość gość
Religia to bajka dla naiwnych i tyle. Wystarczy zobaczyc co robia purpuraci kk i mamy odpowiedź.

Gość gość
[Nie jesteśmy wirtuozami politycznej elegancji, ale chyba nikt nas o to nie podejrzewał? Nie wszystkie decyzje są dla mnie zrozumiałe - tak samo było w PO, gdzie przez lata popierałem moich obecnych wrogów, póki dawali mi za to stołki.] > Dawali stolki zebys nie mącił - to pewne - bo nic tak dobrze Gowinowi nie wychodzi jak macenie i udawanie świętoszka.

Gość gość
z sieci dziś x to prawda, że takich polityków jak Gowin - spadochroniarzy, u nas jest w bród :( (((

Gość gość
Wielebny Gowin z góóóówin :classic_cool: jak dla mnie od dawna jest skompromitowany

Gość gość
gość dziś x kk u nas staje sie przystawka do partii politycznej a konkretnie do PiSu i jest to wielki krok do zamozagłady kk. wystarczy zobaczyc jakie pustki są w kosciołach

Gość gość
PIS też się sam wykończy :classic_cool: i rozleci, Jarosław niczego nie buduje tylko niszczy a siła jaka go napędza i PIS w tej chwili w końcu się wyczerpie, gdyby rządzili w takim stylu jak prowadzili kampanię byłoby inaczej KK nas sprzeda za ustawę anty aborcyjną , za to że PIS będzie pielęgnował katolicyzm w mediach itd.

Gość gość
gość dziś > nawet ultra katolicka Irlandia zmadrzała,tam już biskupi nie rządzą społeczeństwem,ludzie powiedzieli DOŚĆ!!!

Gość gość
Patrząc na te niektóre "baby" z PISu chociażby widzę pseudointeligente osóbki , usłużne aktywistki które jedno co potrafią to pyskować i odwracać kota ogonem. To prawda że są wygadane , niektóre uroczo się uśmiechają ale to co się za tym kryje kojarzy mi się z aktywistkami z tzw. czasów minionych "Komisarze ludowi" czy "komisarki ludowe" jakby trzeba było teraz rzec żartobliwie zgodnie z poprawnością polityczną :-P nie mają wstydu by wygadywać obelżywe dla rozumu głupoty dotyczące chociażby drukowania wyroków TK itd.

Gość gość

Gość gość
No a c***islamscy faceci ! :(

Gość gość
Gowin odejdzie jak Pis zacznie tonąć, bedzie robił za ucziwego człowieka i dopłynie do kolejnej arki

Gość gość
na razie Gowin ma ciepło więc czeka.jak zacznie się palic grunt pod nogami Szydło to ręcze, że Gowin dolozy do ognia, bo bedzie chcial miec miękkie lądowanie.

Gość gość
Zobaczycie jak Gowinek zacznie się tłumaczyć ze swoich słow krytykujących rząd PiSu i po opr od Smerfa Ważniaka, jutro bedzie w mediach mowił, że to nadinterpretacja jego słów, bo on nie powiedział tego co powiedział :) )));)

Gość gość
A czy Gowin nie jest w Zjednoczonej Prawicy, a nie w PiSie ?! ;)

Gość gość
niech sobie bedzie gdzie chce, ale to jest po prostu hipokryta, ktory dla stołka zrobi wszystko i jeszcze śmie studentom mowic o wartościach ... :(