Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niereguralne mies,luteina

Polecane posty

Gość gość

witam.. Mam niereguralne miesiaczki, jak i moja siostra,oraz mama , ale jej uregulowaly sie po pierwszej ciazy ;) OD 2,5mies nie mam okresu, 12dni wspolzylam z chlopakiem.. po dluzszym czasie bo chyba po4 miesiacach.. Od dzis biore luteine na wywolanie okresu, poniewaz chce isc na badania policystycznych jajnikow jak moja siostra,pani gin powiedziala, ze u nas w rodzinie niereguralne cykle to normalne i trzeba po prostu zrobic badania hormonalne i ew zazywac tabletki.. inaczej tego nie wyregulujemy. Ale mam pytanie czy moglam zajsc w ciaze te12 dni temu (bez zabezpieczenia) skoro okres ostatni mialam 2,5mies temu.. Slyszalam, ze przy niereguralnych miesciaczkach trudniej zajsc w ciaze.. Jeszcze nie chcielibysmy miec dziecka ... Czy powinnam zrobic test ?? Czy brac ta luteine az nie pojawi sie okres.. bo znowu schizuje :(

Gość gość
czemu bez zabezpieczenia. dziewczyno masakra. luteina jest na podtrzymanie ciąży , a jak ktoś nie zaciąży to na wywołanie miesiączki. Trudno powiedziec kiedy miałaś owulację i czy to było 12 dni temu, wcześniej, czy później, nic się nie da poradzić na to. Jak można tak w ciemno seks uprawiać, wiem, że nie powinnam moralizować, ale to było naprawdę głupie. Lepiej bierz już anty jak nie chcesz mieć dziecka teraz. nie pojmuję jak można seks bez zabezpieczeń uprawiać ;-( tylko lekarz dzięki USG albo test ciazowy ci może powiedziec czy jesteś w ciazy.