Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tiki u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam mój synek ma prawie 6 lat i od 3 miesięcy zaczęły sie tiki. Najpier było mruganie oczami, potem, chrząkanie które znikło po miesiącu, ale doszło wzruszanie ramionami, rózne miny, zaciskanie pięści. Jestem załamana juz z męzem nie wiemy co mamy robic jak mu pomóc. Zaliczyliśmy juz 3 neirologów, EEG niec nie wykazało, psychplog, okulista, laryngolog, pulmonolog, alergolog. I nic nikt nie jest w stanie nam pomóc. Dowiedzieliśmy sie tylko że sa to tiki na tle emocjonalnym i jeśli w najbliższym czasie 9ok 3 miesięcy ) nie ustapia to proponuja leczenie lekami z grubej rury. Czyli neuroleptyki. Prosze osoby które miał do czynienia z tikami i kontakt. Czy tiki waszym dzieciom przeszły jeśli tak to po jakim czasie, Ewentualnie o inne porady jak leczyc , gdzie i czym Z góry dziekuje

Gość gość
Malaga, Tiki Taki i Kasztanki. Dla Ciebie a być może i dla koleżanki.

Gość gość
Bardzo śmieszne. To nie jest temat do żartów

Gość gość z nerwami
Nie znam się, ale się wypowiem ;) Jeśli są na tle emocjonalnym, to mamy pytanie, co jest przyczyną takich emocji, które znajdują ujście przez tiki? Ja wiem, że dziecko, to nie dorosły, który może terapeucie coś powiedzieć, wytłumaczyć, ale przecież, sześciolatek może już wiele pokazać, powiedzieć, narysować i specjalista powinien się zorientować. Specjalista pogada też z rodzicami i pewnie dostrzeże coś, jakieś emocje, którymi rodzice oddziałują na dziecko. Leki bywają niezbędne, ale one nie usuną przyczyny EMOCJONALNEJ.