Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy aby miec ubezpieczenie musze zarejestrowac sie w UP?

Polecane posty

Gość gość

jestem tegoroczna maturzystka, czy mam nadal ubezpieczenie u rodzicow do konca wrzesnia (od pazdziernika wybieram sie na studia) czy mam obowiazek zarejestrowac sie w UP by miec ubezpiecznie?

Gość gość
do września chyba masz ubezpieczenie szkolne,a w pazdzierniku z uczelni Jak u rodziców? pełnoletnia u rodziców?

Gość gość
Do konca studiów masz u rodziców

Gość gość
wydaje mi sie ze mialam do tej pory u rodzicow. bralam z sekretariatu szkole zaswiadczenie ze jestem uczniem ktore trzeba bylo dostarczyc do pracy jednego z rodzicow. nie wiem natomiast jak jest teraz...

Gość gośćula
też nie wiem,przedzwoń w poniedziałek do UP i zapytaj a jak nie to do NFZ

Gość gość
U nas jest taki balagan ze z przychodni wyslali mnie do zusu ze niby mam dzieci nie ubezpieczone. Pojechalam do ZUS u i okazalo sie ze tam jest wszystko ok tzn dzieci są maksymalnie ubezpieczone od rządu do końca nauki czyli 25 roku. Wiadomo ze jak przerwiesz nauke to ubezpieczenie masz z up ale u ciebie jest ciągłość wiec masz cały czas. Zawsze możesz zadzwonić i spytac. Nfz ma bałagan i gania ludzi aby udowodnić ubezpieczenie :( Mila pani w Zusie wszystko mi wyjaśniła i juz jest ok

Gość gośćula
też to miałam,przychodzę do rodzinnego a babka w rejestracji mówi że się świecę na czerwono i daje jakiś papier do podpisu,pytałam księgowej a ona w szoku,pismo do zus i okazuje się że ubezpieczona i oni nie wiedzą czemu mnie wywaliło

Gość gość
Maturzysta ma ubezpieczenie u rodzica przez 6 miesięcy od dnia zakończenia nauki( jeśli nie podchodzi do matury) lub od daty otrzymania świadectwa maturalnego, czyli jeśli wybierasz się na studia to nie ma potrzeby rejestrowania się w UP (ustawa o świadczeniach opieki zdrowotnej art.67)