Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża 2 miesiące po cc

Polecane posty

Gość gość

Nie będę owijać w bawełnę- pękła nam wczoraj z mężem gumka ;) Ponad 2 miesìące temu miałam cc. Karmię piersią,bardzo często,nie dokarmiam mm. Karmię też w nocy. Powinnam być teoretycznie zabezpieczona, tak przynajmniej twierdzil moj ginekolog... Jednak dzis jak na zlosc mam plodny sluz,jak przy owulacji. Do tego lekkie klucie z boku. Owulacja jak w morde strzelil... co w takim wypadku byscie zrobily? Powinnam przyjac tabletke po? Mozna przy kp? Wolalabym nie,bo organizm oszaleje od tych hormonow... Gdybym nie daj boze byla w ciazy,to bede musiala usunac ze wzgledu na ryzyko pekniecia macicy? Czy ktoras byla w takiej sytuacji?

Gość gość
Nie wiem nad czym sie zastanawiasz- juz dawno powinnas byc w aptece

Gość gość
Czy podczas karmienia moge przyjac tabletke po? Czytala ktoras z Was ulotke?

Gość gość
Kobieto idź po tę pigułkę po! Kilka dni, czy ile tam trzeba będziesz podawać mm. Z tym karmieniem piersia to już niektórym odbija, a co tam, najwyżej dokonam aborcji albo umrę w ciąży, ważne że dam" to co najlepsze".

Gość gość
2 miesiace po cc nie kocham sie z mezem 'do konca', wlasnie zeby uniknac takiej sytuacji... mialam juz okres, mam normalnie owulacje. naprawde trzeba bardzo bardzo uwazac w tym okresie. na Twoim miejscu dzis rano skonsultowalabym sie z ginekologiem, i zapytala co robic- a potem tabletka po, jesli trzeba. pewnie prowo...

Gość gość
To nie.zadne prowo. Konsultowalam sie z ginekologiem i powiedzial,ze prawdopodobienstwo jest znikome jesli karmie piersia. No,ale dopiero.zauwazylam ten plodny sluz. Nie chodzi o.to,ze odbija mi z kp tylko corka nie moze pic mm,bo ma skaze bialkowa,a tych gorzkich preparatow.dla alergikow nie chce pic. Do tego leczy sie z bakteri w kalei i powinna byc tylko na piersi,bo sztuczne mleko fermentuje w jelitach i pogorszuloby to jej stan.

Gość gość
ja karmilam mieszanie (bo bliznieta), ale jakies 7 tyg po cc mialam normalnie owulacje i okres.

Gość gość
Pojde jutro do ginekologa. Niech zrobi mi USG i oceni czy owulacja wystapila czy to falszywy alarm. I niech doradzi co w takiej sytuacji. Czytalam w necie,ze teraz cc robia inna technika i nie trzeba juz czekac z ciaza rok. Tna w takim miejscu,gdzie macica malo sie rozciaga i o kolejne dziecko mozna sie starac od razu po zagojeniu rany. Trzeba tylko lontrolowac stan blizny na usg.

Gość wifigdańsk
autorko wiem ze to teraz juz za pozno ale jak mozna było nie uwazac w takich okolicznosciach. 2 msc po cc i juz ... mam nadzieję ze nastepnym razem mądrzej podejdziesz do tematu. na pocieszenie-moja znajoma urodziła 3 dzieci,kazde przez cc. po pierwszym byla jakas wieksza przerwa ale ta ostatnia dwojka to była rok po roku. i to jeszcze w takich "starszych czasach" kiedy cięli pionowo i wogole...były jakies takie metody rodem z komuny. i nic jej nie było,wszystkie dzieci zdrowe i ok. mam jednak nadzieję ze to fałszywy alarm i zostaniesz "ocalona":)

Gość gość
Tak z innej beczki pytanie: A nie chciałaś brać minipigułki? są przecież takie dla matek karmiących. ja brałam jakoś miesiąc po porodzie, już nie pamiętam bo to dawno było. ale jakoś miesiąc od cc na pewno minął. moje dziecko ma 9 lat i czuje się świetnie, rozwija się znakomicie, jest zdrowe... minipigułki nie przenikają do pokarmu...

Gość gość
Twoj lekarz chyba nie jest na bierzaco.Mit o byciu zabezpieczona podczas karmienia piersia wywodzi sie od wysokiego poziomu prolaktyny podczas laktacji. Niestety zostal juz dawno obalony, i wysoka prolaktyna nie ma plywu na owulacje, i wcale jej nie blokuje sama nawet piszesz ze mialas jej objawy ;) Ja zaszlam w wyczekana ciaze majac poziom prolaktyny 40 (norma do 20 bodajze).

Gość gość
Twoj lekarz chyba nie jest na bierzaco x wystarczy, że na bieŻąco :P

Gość gość
Rok po cc to wskazanie, ale nie konieczność. U mnie będzie 13 miesięcy różnicy między dziećmi i nikt mi ciąży nie kazał usuwać. Dobry ginekolog będzie monitorowal bliznę i juz. A ryzyko jest zawsze. Ja mam 2 tyg do porodu i nie było żadnych, absolutnie żadnych problemów przez całą ciążę.

Gość gość
Tak wlasnie czytalam-ze trzeba byloby monitorowac blizne i,ze teraz ciecie robia nowa technika,tam gdzie macica sie nie rozrasta. Planowalam niedlugo zalozyc spirale,stad prezerwatywa. Pigulek nie chce brac.

Gość gość
Ja jestem ponad 3 miesiace po cc. Po 6 tyg przestalam karmic piersia, maly wyl nie najadal sie chyba po mm bylo ok. Chcialam tez zaczac brac tabletki. Panicznie nie chce byc juz w ciazy a to daje mi pewnosc. Jak karmilam tylko piersia ciagle i noca i w dzien a po 4 tyg czulam owulacje po 6 mialam miesiaczke wiec... Ale ostatnio w przerwie miedzy tab jeden dzien pozniej okres wystapil a ja juz chodzilam spanikowana... Takie przewrazliwienie...

Gość gość
wedlug mnie zle zrobisz jesli przyjmiesz pigulke po, twoj organimz zwarjuje. Po drugie watpie abys zaszla jednak teraz w ciaze. Ja bylam u ginekologa po 3 miesiacach od porodu krmie piersi caly czas i ginekolog (bardzo dobry) potwierdzil, ze jajniki sa uspione. Poza tym jak teraz przeskoczysz na mm, to dziecko odzywczai sie od piersi, a tobie zmniejszy sie laktacja.

Gość gość
moja mama zaszła 3 miesiące po CC w ciąże - też tylko karmiła , żadnej mieszanki nie stosowała całą ciąże świetnie się czuła, tym razem rodziła naturalnie (wczesniej cc na życzenie, żadnych wskazań medycznych do cc nie miała) między mną a bratem jest rok i miesiąc różnicy ;) co ma być to będzie, tabletki PO raczej nie poleca się mamom karmiącym - to bomba hormonalna... radziłabym udać się do gina na usg - niech rozwieje wątpliwości

Gość gość
Bylam na usg. Owulacja byla. I po objawach (3 dzien sluz plodny+delikatne plamienie) tez uoewnilam sie,ze na pewno byla.Tabletke po lekarz odradzil. Tak jak napisalyscie- to bomba hormonalna. Za czasow liceum wzielam jedna i moj organizm nie mogl dojsc do siebie przez pol roku. I dobra sciemnilam Wam,bo wiedzialam,ze mnie tu zdrowo opierd/olicie. Nie oekla gumka, to byl stosunek przerywany. W taki sposob zabezpieczalismy sie przez 5lat przed ciaza,hak chcielismy dziecko to staralismy sie rok. Naprawde mysle o spirali,ale.teraz kochalismy sie w ten sposob. I potem zobaczylam ten sluz i spanikowalam. Dopiero do mnie doszlo na jakie ryzyko sie narazilam i jakie moga byc konsekwencje. Lekarz powiedzial,ze to nie jest zadna metoda antykoncepcji,ale prawdopodobienstwo zajscia jezeli dzialalo przez 5lat i byl problem z zajsciem w ciaze,jest male. I nie bralby pigulki po. I dodal,ze teraz takie.ciaze sie po prostu monitoruj****cNiej. Rane mam zagojona ladnie,blizna dobrze wyglada. No to czekam 2tyg i testuje :/

Gość gość
Nie testujesz tylko ROBISZ TEST durna macico! Eksperymenty naukowe przeprowadzasz, zebys "testowala"? :O

Gość gość
zanim niektóre zaczną sie rozmnazać powinny najpierw zrobić test na IQ:o po c***a nam takie durne matołki z pokolenie na pokolenie jeszcze głupsze:o mit ze ich bachor nas na emeryturze utrzyma...to raczej my bedziemy te półmózgi utrzymywac:o

Gość gość
Sama jesteś półmozgiem,bo widzę, że masz problem z zasadami interpunkcji.