Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość WERONIKA29

CIĄŻA ZARAZ PO ODSTAWIENIU TABLETEK ANTY

Polecane posty

Gość gość WERONIKA29

Witam Mamuski, przez 2 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawilam, bo zle sie po nich czułam oraz bralam je glownie zeby przesunac okres ze wzg na urlop. Mam 29lat, 3letniego synka a tabletki bralam ostatnio jakies 8lat temu przez 3 miesiace, takze nie jestem tabletkowa, zawsze tylko gumki byly ;) Ostatnią tabletkę z drugiego opakowania wzielam 28 kwietnia, krawawienie z odstawienia było od 30 kwietnia i trwało ok 3 dni. Potem wyjechałam na urlop, zaszumiało w głowach nam z mężem i kochalismy się bez zabezp kilkakrotnie miedzy 6 a 9 maja. Nie wiem jak ja to sobie w glowie obliczyłam ze nie trzeba gumki :( Cale zycie uwazałam, wiem dużo na ten temat... a tutaj takie coś..hmm moze jednak podswiadomie chcialam juz drugie dziecko? Mowimy o tym ale na razie nie zapadła decyzja.. Mam pytanie czy jest tu ktos kto mial podobną sytuacje? tzn ze zaszedl w ciąze 7-10 dni po odstawieniu tabletek? Jaką datę się wpisuje obliczając początek ciąży? Ten dzien 28.04 czyli dzien odstawienia tabletek czy 1 dzien tego krwawienia z odstawienia? Kiedy mozna zrobic test? Czy nastepna miesiaczka jesli cykle byly 28dniowe i nic sie nie zmieni bedzie po 28 dniach od dnia odstawienia czy od 1 dnia krwawienia z odstawienia? Dziewczyny ktore mialy podobną sytuacje kiedy robilyscie test oraz czy urodziłyscie zrowe dzieci? Moze blizniaki? slyszałam ze powinno sie odczekac conajmniej 3 miesiace... Achhh prosze piszcie czekam i pozdr

Gość gość
Po odstawieniu tabletek bardzo szybko mozna zajsc,poniewaz jajniki nadrabiaja czas uspienia i nastepuje tzw galopujaca owulacja.

Gość gość
Dzięki za odp W 1 ciążę zaszłam za 1 podejściem. Od wczoraj boli mnie podbrzusze i mam śluz wiec chyba to owulacja. podczaas wspolzycia bylo sucho...

Gość gość
ja zaszłam w ciaze podczas brania tabletek, wszystko jest mozliwe

Gość gość
Zapomnialas jednej? Znajoma tak miala...

Gość gość
Ja zaszlam jakies 9 dni po odstawieniu ( zakladam ze 9 dni bo takbwychodzi z terminu porodu na usg ). Ciaza byla blizniacza, w 12 tyg dowiedzialam sie ze jeden zarodek byl za slaby zeby przezyc. Z drugim dzieckiem wszystko dobrze obecnie jestem w 32tc.

Gość gość
A jak liczyłaś czas porodu> od 1 dnia krwawienia z odstawienia czy 1 dzien bez tabletek? gratuluje 32tyg

Gość gość
Hopp

Gość gość
od 1 dnia krwawienia z odstawienia

Gość gość
nie zapomniałam o tabletce brałam regularnie, podejrzewam ze to przez alkohol byłam na imrezie i troche zaszalałam mysle ze to moze dlatego nie zadziałała innej przyczyny nie znam, dziewczyny uwazajcie !