Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos tu pracuje w biurze nier***mosci

Polecane posty

Gość gość

Czy ktos tu pracuje w biurze nier***mosci

Gość gość
Nie wiem czemu wygwiazdkowalo mi tytul CZY KTOS PRACUJE W BIURZE NIEr u c h OMOSCI i skasowalo rowniez pierwszy post: i ma troche czasu i checi aby mi odpowiedziec na kilka pytan???

Gość gość
To zadawaj pytania, a nie pytasz czy możesz pytać :/

Gość gość
1. Jak wygladaly platnosci? Czy byla podstawa i prowizja, czy tylko prowizja i ile wynosily? 2. Po jakim czasie sprzedaliscie / wynajeliscie pierwsze mieszkanie? 3. Wdrazal Was ktos, czy wszystkiego domyslaliscie sie sami? 4. Jakimi cechami wg Was charakteryzuje sie dobry posrednik? 5. Jakich mieszkan ludzie szukaja? 6. Jakich mieszkan i klientow lepiej unikac? Slicznie dziekuje 😍

Gość gość
to nie rucho? :classic_cool:

Gość gość
nierucho miało być kuwa!

Gość gość
Wiesz co, na takie pytania nie odpowiada się ot tak :D 1. Wszędzie jest inaczej, ja miałam prowizję, najpierw 30%, a potem 50%, niektórzy mają podstawę + prowizję, wyjątkowo się zdarza, że jest tylko podstawa. 2. Po 2 miesiącach, a nieco wcześniej wynajęłam pierwszy lokal użytkowy, bo się zajmowałam i usługowymi i mieszkalnymi, ale oba przypadki to był "przypadek", ot ktoś zadzwonił i się napalił. 3. Szefowa o wszystkim mi mówiła, ale podstawę prawną sama miałam opanowaną ze studiów, ona mi przekazywała jak się zachowywać w "ludzkich" sprawach. Wiele firm zapewnia szkolenia. 4. Powinien być przebojowym, pewnym siebie gościem, najlepiej mężczyzną 5 i 6 Ludzie szukają i wielkich mieszkań i małych, ale zależny to od profilu, np. starsze panie koniecznie chcą mieszkanie na parterze z dwoma małymi pokojami o wymiarze około 45m2, nikt nie lubi mieszkań bez balkonu, nie mówiąc już o tych z piecami węglowymi :D Poza tym ludzie lecą na zdjęcia mieszkań w których jest więcej bieli. Więcej nie chcę mi się pisać, w każdej firmie jest inaczej, w zależności czy to sieć, czy mała firemka, w jakim mieście, jaki rynek itp. Slicznie dziekuje serduszko.gif

Gość gość
Dziekuje pieknie, a mam jeszcze takie pytanie, czy zdarza sie, ze zglaszaja sie ludzie z nierealnymi wymogami co do mieszkania i trzeba im go szukac, az w koncu oni wynajmuja cos innego co nie odpowiadalo wytycznym albo nic bo chcieli sobie tylko poogladac?

Gość gość
up