Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak żyć z nerwicą

Polecane posty

Gość gość

chodzę na terapię, mam zawroty głowy bóle głowy i kręgosłupa, serca, brak miesiączki, nadwagę, biorę leki ale mało pomagają nie mam już siły, boje się że będę miała przez to kłopoty w pracy, strasznie obniżyła mi się jakość życia, ciężko chodzić po ulicy, sprzątać, jak mam w ogóle funkcjonować? chodze po lekarzach bo że moje problemy zdrowotne to problemy z sercem i kręgosłupem, nawet raz wzywałam pogotowie bo dostałam kołatania serca, chciałam bym schudnąć tylko jak skoro sport potęguje zawroty

Gość gość
Mam podobnie.

Gość gość
do tego nie mam wsparcia w rodzinie i faceta, zresztą teraz nawet nie wiem jak mogłabym kogoś znaleść

Gość prawictwo pospolite 137
schudnąć , przestać brak leki i zmienić pracę Mam nadzieje ze pomogłem

Gość gość
jak dajesz sobie radę?

Gość gość
Ja jestem męża i mam dziecko a rodzina mnie wspiera ale ja nie mam siły wyjść z domu na spacer ani gdzieś wyjechać a teraz zbliża się lato. Często spacer albo jakiś wyjazd dla mnie to mordenga.

Gość gość
zmiana pracy nie jest taka prosta zwałszcza jak się nie ma wsparcia i kredyt mieszkaniowy, odchudzanie rozpoczęłam już 2 dni temu

Gość gość
Moim zdaniem tyje się od psychotropów bo chyba te lekarstwa zażywasz ba ja zażywam.

Gość gość
- na początek zacznij od spaceru 1 godz dziennie potem stopniowo lekki slow jogging - poczytaj o nim w necie - ogranicz sól - na 2 tygodnie wyzeruj go i wówczas zobaczysz czy kołatania serca miną - jak minął to znaczy, że za dużo sodu ma organizm na nerwicę mnie bardzo pomaga właśnie taki lekki ******* świeżym powietrzu oraz kąpiele słoneczne - bez filtrów - od 10 min na początku do max 30min jak już skóra się przyzwyczai bo zbrązowieje - ważne dla tworzenia się wit D3 w skórze - pomaga mi również sen przed godz. 22 i nie zarywanie nocy - ograniczenie komputera - z żywienia pomaga mi tran i kiełki lucerny i soki wielowarzywne - czyli ogólnie zdrowy i higieniczny tryb życia - w samopoczuciu bardzo pomaga mi również dobrze przeżyta częsta s/powiedź i K/omunia św

Gość prawictwo pospolite 137
i pomagają ci coś te psychotropy czy więcej szkodzą ?

Gość gość
Też mam problemy z kręgosłupem i jazda pociągiem lub samochodem powoduje że kręgosłup mnie boli i nie mogę spać.

Gość gość
W czerwcu idę na terapię pierwszy raz. Mam 24 lata i również nerwicę, nudności przy wyjściu z domu, zawroty głowy i przeżynanie w brzuchu, jelita i sraczka. Przez to nigdy nie pracowałem.

Gość gość
leki mi pomagają nie wiem co jeszcze może mi pomóc

Gość gość
Ja zażywaj mirzaten i finlepsin a ty?.

Gość gość
tyje bo albo mam problemy hormonalne albo biorę antydepresanty, w dodatku żarłam słodycze dla lepszego humoru, w dodatku jestem cała spuchnięta 2 tydzień spóźnia mi się okres, już nie wiem do którego lekarza mam z tym iść :(

Gość gość
Może spróbuj gimnastyke i spacery.

Gość gość
coaxil, na sen trittico

Gość gość
dzisiaj chodziłam 40 minut na bieżni szybki marsz, spacery i sport przy zawrotach nie są takie proste

Gość gość
witam i wpisuje się do klubu,u mnie to samo,totalny brak sił ,gdybyście zobaczyły jaki mam syf w domu to byscie nie uwierzyły. Najgorsze że mam dziecko i nawet obiadu nie ugotuję bo nie mam siły ,dziecko 14 lat

Gość gość
Uważam że od antydepresantów tyjesz bo od nich się tyje. Trzeba mieć bardzo restrykcyjną diete żeby nie przytyć. Teraz udało mi się schudnąć ale musiałam naprawdę się nacierpieć.

Gość gość
na pewno gdybym schudła miałabym lepsze samopoczucie :)

Gość gość
Więc tak poczytaj o 5 htp mi pomaga a kiedyś na psyhotropach jechałam bo miałam taką depreche (seronil i xanax) wyciaglo mnie to teraz jak coś zaczyna się dziać to tym się wspomagam i witaminami typu b-compleks, kwas foliowy, aspargin, tanie a nie zaszkodzą, powodzenia z tego się wychodzi! Ja juz w pewnym momecie tylko do WC wstawalam i dopiero wtedy zdecydowałam się na lekarza- głupia byłam ze tyle czekałam ale wtedy było inaczej mniejsza świadomość 14 lat temu zero internetu itp

Gość gość
Może wyjedz gdzies do sanatorium ?

Gość gość
dostałam delikatne antydepresanty od których się nie tyje,przytyłam bo się nie ograniczałam z żarciem ,narazie odstawiłam słodycze i przeszłam na dietę, zobaczymy czy to coś da, pewnie gdybym dostała okresu trochę wody by ze mnie zeszło,

Gość gość
tritico znam ten lek właśnie od niego się tyje moim zdaniem mirzaten jest lepszy.Coaxil tego leku nie znam.

Gość gość
borę magnez nie ma nic gorszego niż bezsilność i to chodzenie po lekarzach czujesz się kiepsko a oni ci mówią ze nic ci nie jest i ciesze się że nic mi nie jest ale jak mam pokonać chorobę :(

Gość gość
To ile chodzisz na tą terapie ? Ja idę od czerwca, i jak sobie pomyślę, że mam tak chodzić latami to wolę od razu zakończyć swoje życie.

Gość gość
strasznie spuchły mi nogi :( może macie na to jakaś rade nie wiem czy to tłuszcz, czy od leków czy przed okresem? pije dużo wody

Gość gość
Nie bój się iść na terapię ja nigdy nie byłam bo w to nie wierze ale są tacy którym pomogło.

Gość gość
Naprawdę polecam 5HTP jakiej firmy zdecyduj sama poczytaj, u nas w Polsce do kupienia tylko w aptece tak jak vit b15