Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy e papierosy są szkodliwe?

Polecane posty

Gość gość

palę od 1,5 roku i zastanawiam się w jakim stopniu taki papieros mi szkodzi,wiecie coś?

Gość gość
I to bardzo wdychanie chemicznych olejkow to trucizna cicha dowiedzą się ludzie z czasem co wciagali w siebie nagłośnienie się sprawą z czasem o tytoniu długo cicho było aż Malboro musiało odszkodowania płacić to naglosnili....

Gość AnitaR
E-papierosy są szkodliwe i uzależniające, ale słabiej niż zwykłe fajki. W e-p masz tylko olejek na bazie glikolu i nikotyny (która uzależnia mózg), a w analogach jeszcze tysiące substancji smolistych. Ja przesiadłam się na elektryka od Tabaque prawie rok temu i jestem bardzo zadowolona z tej zmiany :)

Gość gość
e-papierosy są znacznie miej szkodliwe niż tradycyjne palenie chociażby dlatego, że nie zawierają substancji smolistych, sama palę Foof'a od roku i po sobie widzę różnicę, mam lepszą kondycję i moja skóra lepiej wygląda...

Gość gość
Zeby udowodnic sekodliwosc e-fajkow trzeba lat trucia sie. Nie twierdze, ze sa mniej szkodliwe niz klasyczne, ale jak i w przypadku szkodliwosci np. Papierochow jak tel komorkowych trzeba lat. Inna sprawa jest pochodzenie olejkow, ich autentycznego skladu. Jest ich juz tak duzo, ze niewatpliwie ich produkcja przeniosla sie do chin a tu zaczyna sie niewiadoma co do jakosci (w koncu za popularyzacja idzie konkurencyjnosc i spadek cen).

Gość Xkężniczka
W porównaniu do zwykłych to ich szkodliwość jest znikoma. Ja wapuję e-p One i jestem bardzo zadowolona.

Gość akimke
Sa szkodliwe, dozujecie sobie 10 15 krotność więcej nikotyny niz w analogach po drugie grzybica oskrzeli pluc murowana . Chińskie olejki ktore w większości sa sprzedawane. ilość ciężkich i szkodliwych metali przebija chyba wszystko xD

Gość gość
Nie zawieraja substancji szkodliwych,za to nadrabiaja skladem chemicznym watpliwej zdrowotnosci. Znasz cos,co w swej istocie ma slowo chemia i jest zdrowe. To juz lepiej truc sie "naturalnymi" analogami. Jak wiekszosc rzeczy tak i olejki sa made in china i za grosz w ich nieszkodliwosc nie wierze. Palac e-fajke przyjmujesz duzo wieksza ilosc nikotyny na raz,a nieszkodliwy glykol nie jest nieszkodliwy. Osadza sie z czasrm na pecherzykach plucnych tak samo jak nikoytyna.Tyle,ze nikotyny potrafia sie one oczyscic, glykol je niszczy.Osobiscie po efajce odezwala sie u mnie dawno zaleczona astma. A palilam analogi i na pewno mi nie pomagaly,ale sie nie dusilam.

Gość gość
Każdy wybiera sobie taką ilość nikotyny jaką potrzebuje, to nie prawda, że wdychamy jej więcej. Ja vapuję Tabaque 6mg i mi to w zupełności wystarcza.

Gość wiola438
Dokładnie, przecież wybiera się ilość nikotyny więc tylko od nas samych zależy, jak bardzo takie e-papierosy są szkodliwe. Moim zdaniem epalenie jest przede wszystkim sporo tańsze. Tego typu liquidy http://www.wapershop.pl/pl/c/Liquidy/8#.VV31z7mvHIU wcale nie są drogie. No i przede wszystkim ładniej pachną niż dym ze zwykłych papierosów.