Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaczerwienienie ujścia cewki moczowej. Od prezerwatywy?

Polecane posty

Gość gość

Witam.

Gość gość
Witam. Z dnia na dzień pojawiło się na moim penisie zaczerwienienie ujścia cewki moczowej. Zauważyłem je rano po przebudzeniu około tydzień temu. Od tamtej pory zaczerwienienie lekko powiększyło swój obszar, a ujście cewki moczowej zrobiło się bardziej wypukłe. Nie odczuwam przy tym żadnych dolegliwości typu ból, pieczenie czy wypływ obcej wydzieliny. Dzień przed pojawieniem się objawów korzystałem z prezerwatywy d urex p erformax i ntense, która zawiera środek znieczulający.

Gość gość
Martwię się, ponieważ moje dolegliwości nie ustępują. Zastanawiam się czy takie objawy mogą występować przy chorobach wenerycznych. Z opisów chlamydii trachomatis czy rzeżączki wynika, że pojawia się zapalenie cewki moczowej. Opisy te zawierają jednak informacje o pieczeniu i bólu przy oddawaniu moczu. U mnie te objawy jednak nie wystąpiły. Proszę o radę czy i warto przebadać się w kierunku różnych wirusów i bakterii czy może jest to reakcja uczuleniowa na ww. prezerwatywę. Czy istnieje jakieś wstępne badanie świadczące o obecności wirusów lub bakterii w organizmie przed zrobieniem drogich testów na konkretne infekcje? Zastanawiam się też jak rozpoznać czy to stan zapalny czy nie. Proszę o porady.

Gość gość
Czy ktoś może coś doradzić?

Gość gość
To moze byc uculenie na srodki w prezerwatywie.Pij ziola skrzyp i myj mydlem szarym mocno.

Gość gość
Kolejny dzień mija a zaczerwieniony mam juz obszar wokol cewki ma zoledziu. Samo ujście jest bardziej spuchniete. Prosze podpowiedziec czy isc do dermatologa czy urologa. Kogo w Warszawie polecacie?