Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabriellaaa

wakacje w pobliżu Gdańska co polecacie ?

Polecane posty

Gość gabriellaaa

Witajcie . Ponieważ mieszkam w zachodniej Polsce nad morze zazwyczaj wybieramy sie tam gdzie bliżej :) W tym roku chcemy zwiedzić Trójmiasto . Zupełnie nie znam tych okolic więc proszę doradźcie jaką miejscowośc wybrac na wypoczynek , najlepiej z domkami letniskowymi . No i co najlepiej zwiedzic w Trójmieście . dziekuje za pomoc

Gość gość
nic nie polecaja bo głąby siedza cały dzień na kafeterii

Gość gość
Ja jeżdzę do Dębek (Dębki) nie mylić z Dąbkami (Dąbki) Rodzina ma tam swój domek i zawsze na sezon na 2-3tygodnie użyczają, ogólnie taką zmianowość tam wprowadziliśmy, każdy tam sie troche dorzuci do opłat stałych i dzięki temu z 4-5 członów rodziny tam jeździ przez całe wakacje

Gość gośćula
ja byłam mc w gadańsku ,w samym gdańsku w dzielnicy przymorze,wynajęłam mieszkanie po studentach na 1 mc 700 zł + 200 bezzwrotnie za media. Wszedzie bliziutko,skm-em do sopotu 25 minut,od mieszkania do morza pieszo około 20 minut. Jesli nie zależy Ci na widoku z okna to polecam taką opcję.

Gość gość
Trójmiasto to świedne miejsce na wypoczynek. Teź mieszkam w Zachodniej części Polski ale jeżedze, do Trójmiasta. Oczywiście zawsze mieszkamy w Sopocie co prawda Sopot jest drogi ale jest tam świetnie. Poza tym zawsze robimy sobie wycieczkę do pięknego Gdańska, Gdyni czy na półwysep Helski. Jeśli chodzi o noclegi to radze już teraz zacząć zamawiać.

Gość gabrielaaaa
Najlepiej gdyby to były domki letniskowe , jadę z dziećmi w wieku szkolnym .

Gość gość
Ja jeżdżę w czasie wakacji nad morze i wybieram okolice Trójmiasta, ostatnio troszkę dalej ale też w niewielkiej odległości. Wiele zależy od Twoich preferencji co do spędzania czasu, wieku... ja lubię Sopot i kiedyś tam zatrzymywaliśmy się, ale plażowanie w Sopocie średnie jest, więc już z dziećmi na dłużej nie polecam. Byłam na Mierzei z dzieciakami - w Krynicy, w Jantarze - wygodnie, bo blisko dość jadąc z W-wy, ale plaże jednak mniej atrakcyjne niż dalej. Jeżeli chodzi o plaże i klimat to mi najbardziej odpowiada Jastrzębia Góra, Karwia - od Władysławowa po Karwię i nawet dalej jeszcze. Plaże tam najpiękniejsze i najczystsze. Tłumów też nie ma - można spokojnie plażować. Co zwiedzać w Trójmieście... ja lubię Zoo i dlatego dla mnie nr 1 jest ogród zoologiczny w Oliwie. Oprócz tego oczywiście stare miasto w Gdańsku, w Gdyni jest klimatycznie - promenada nadmorska, statki, oceanarium.

Gość gabrielaaaa
Dębki godzinę dojazd do Gdańska :(

Gość gość
Jeżeli jedziesz z dziećmi w wieku szkolnym to ja wybrałabym przede wszystkim bliską odległość od morza, sama zawsze wybieram dosłownie 100-150 m i wtedy wyjazd nad morze ma sens - spacery rano, plażowanie w dzień, spacery przy zachodzie słońca.

Gość gość
ja pisałam, że najbardziej pasują mi plaże od Władysławowa po Karwię i dalej, właśnie dalej są Dębki - ładnie tam ;-)

Gość gość
Godzina w jedną stronę to naprawdę niedużo, ludzie mieszkający w gdańsku na plażę mają po kilkanaście lub więcej km, ale są też ośrodki wczasowe ok. 15 km od Gdańska, z Gdańska w kierunku Kartuz i Kościerzyny są lasy i jeziora.

Gość gość
w gdansku polecam jelitkowo, jakis hotel/domek w tej dzielnicy blisko plazy

Gość gość
Niedawno szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze ;) noclegu w miejscowości Gdańsk, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-Gda%F1sk z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

Gość Kalimba
Jeśli Trójmiasto to zdecydowanie zajrzyj na http://bookapart.com - mają tam mnóstwo pokoi i apartamentów w świetnych cenach :)

Gość gość
polecam domki letniskowe w m . chłapowo (35 km od gdyni) miejscowość spokojna ceny przystęp blisko do władysławowa (10 minut pieszo) blisko na półwysep helski (5 km) blisko do kurortu jastrzębia góra ( 5 km) i latarni morskiej w rozewiu miejscowość bardzo atrakcyjna z wybrzeżem klifowym

Gość gość
Ja polecam agroturystykę lub wczasy blisko jeziora na Kaszubach: http://kaszuby-wczasy.pl/ tanie noclegi, blisko jezioro, na miejscu jazda konna.

Gość baska224
Ja z kolei mogę polecić miejscowość Skoczkowo, na terenie Wdzydzkiego Parku Krajobrazowego http://agroturystyka.kaszuby.org/mapa.htm. Wokoło piękne lasy i jeziora, do tego można pojeździć konno. Z trójmiasta to jakieś 60 km więc szybko można tam dojechać nie tracąc czasu na długi dojazd, zwłaszcza jeś;li wybieramy się tylko na weekend.

Gość gość
Ja bardzo lubię Sopot, to urokliwa miejscowość. :) Co jakiś czas jeżdżę i wynajmuję apartament od http://www.victus-sopot.pl/ , zawsze te moje wyjazdy były bardzo przyjemne.