Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość ק×

Rodzina czepia się tego, że nie chce mieć dzieci i ślubu kościelnego

Polecane posty

Gość gość ק×

Kiedyś jak mówiłam mamie o tym, że nie chce brać ślubu kościelnego i mieć dzieci to nic do tego nie miała, teraz ona i reszta rodziny zaczęła się tego czepiać, nie rozumiem tego. Ciągle mówi ze zobaczę jak to jest mieć dzieci a gdy mówię że nie będę ich miała bo nie chce ich mieć to wybucha gniewem, tak samo gdy mówię, że nie chce brać ślubu, a jeśli już to tylko cywilny wchodzi w grę bez żadnego wesela i tłumów tylko parę osób i tyle. Wszyscy tak samo reagują, kiedyś tak nie było, czemu teraz się na mnie uwzieli? Nie zniose tego dłużej, ale nie zamierzam przez ich widzimy się brać ślubu kościelnego, robić wesele na 100 osób a potem dzieci robić. Czy jest tu jakaś osoba która ma tak samo jak ja?

Gość gość
Slub to rozumiem bo to jest forma zniewolenia facetow. A tak gdy nie ma alubu i zostane zdradzony to wykopuje fladre w 2 min. :) ale laski ktora nie chce miec dzieci juz bym nie chcial bo taka jest bez sensu po co mi laska z ktora nie moge miec dzieci i spelnic swojego ewolucyjnego zadania?

Gość gość
Bo to są zaściankowe poglądy! sugerowanie się też tym co ludzie powiedzą!masz prawo do własnego zdania ,własnych decyzji i nikt nie ma prawa tego negować to tylko twoje wynbory ,twoje życie!

reagują tak, bo jak byłaś młodsza, to myśleli, że to tylko takie gadanie, że Ci się "odmieni" jak zobaczyli, że to nie żarty, to się wściekają, bo stado nie lubi odmieńców i stara się ich wyeliminować

Gość gość
Jak to nie mam prawa negowac? Jestem wolny i jestem wolny na tyle by robic i mowic to na co mam ochote a reszta ma robic to co mowie!

Gość gość ק×
Po pierwsze to ja nie zdradzam :) po drugie gdy facet to zrobi ja go wykopie z domu bo mam spore mieszkanie, wiec to do mnie się chłopak wprowadzi, a jak zdradzi to jego rzeczy przez okno będą latać :) Denerwuje mnie to jak nadskakuja nade mną i pytają kiedy dziecko będę miała

Gość gość
Ewa ma racje ale autorko szczerze jak nie chcesz miec dzieci to nie rob sobie na przekor. Pozniej Ty jak i Wasze dzieci beda cierpiec. Jesli nie rodzina nie potrafi uszanowac Twojej decyzji,to trudno. Ogranicz kontakt i powiedz,ze nie maja prawa decydowac o Twoim zyciu i gospodarowac Twoja macica. A jesli juz tak bardzo chca miec wnuka to oddasz im go na wychowanie.Co do slubu to jestem zwolenniczka konkubinatu,ew, slub cywilny. Po co robic sobie klopoty i zadluzac sie na wesele. Jak macie byc razem to i tak bedziecie,a papier niczego nie zmieni.

Gość gość ק×
Jak poznawalam mężczyzn to zawsze pytałam po jakimś czasie co planują w przyszłości, teraz mam Cudownego chłopaka, który tak samo jak ja dzieci nie chce :)

Gość gość
no i dobrze. Wam musi byc dobrze.Wszytskim sie nie dogodzi - zawsze ktos na tym ucierpi. Nie warto robic z siebie meczennicy dla przyjemnosci rodziny

Gość gość ק×
Jakby nie było to kocham swoją rodzinę no ale gdy wspominają o tym to cała aż się gotuje z nerwów. Oni uważają, że pożałuje tego, że dzieci nie będę mieć :/ale czego tu żałować? Bo nie będzie nikogo kto mi szklankę z wodą poda na starość? Skąd wiadomo czy nie zgine w wypadku, albo czy dzieci nie wyjadą i czasu mieć nie będą? Głupota dla mnie robić dzieci żeby na starość miał mi kto wodę podać

Gość gość
Tiaaa ile to juz bylo takich co mowily ze nie zdradza a jak przyszlo co do czego... Napisac i powiedziec mozna wszystko :) a co zrobisz jak on bedzie mial lofta albo apartament w warszawie lub rezydencje pod warszawa?

Gość gość
Ogolnie ludzie ktorzy nie chca miec dzieci sa jacys wynaturzeni i chorzy psychicznie bez instynktu rozrodczego :)

Gość gość ק×
No i co z tego ze ma? Nawet jakby miał wille to bym nie chciała się tam wprowadzić. Nie lecę na kasę. Wole mieszkać w mniejszym mieszkaniu niż w wielkim domu, po co tyle miejsca na 2 osoby? Zostałam wychowana na zasadzie ze nie wolno pić palić puszczać się i zdradzać, wiec nie robie takich rzeczy

Gość gość ק×
Bo nie chce mieć katuszy przez 9 miesięcy potem przeżywać rzeźni tzw porodu a następnie męczyć się przez 18 lat i dlatego jestem psychiczna?

Gość gość
Kochana ק×, moim zdaniem jeżeli chcesz wziąć tylko ślub cywilny i nie mieć dzieci, to masz do tego prawo i nikt nie ma prawa ci tego narzucać. Masz prawo być wolną i samodzielnie decydować o swoim stylu życia :)

Gość gość
Nie mow hop zanim nie przeskoczysz dopiero 5 sekund przed smiercia bedziesz mogla powiedziec ze bylas wierna i nie zdradzilas

Gość gość ק×
Ale matka i ojciec którzy tylko piją, palą i biją własne dzieci są normalni, nie są psychiczni, bo mają dzieci

Gość gość ק×
Jestem pewna, że nie zdradzę, gdy nie będę już mnie łączyłe tyle co kiedyś z moja połówka to się z nią rozstane, a nie zdradzę

Gość gość
No i prawidłowe podejście. Ślub kościelny przy braku chęci posiadania dzieci to świętokradztwo i jest tak naprawdę nieważny, ponieważ zawarty w złej wierze, a więc mija się z celem. Możliwe, że u twojej mamy pojawiło się niedawno parcie na wnuka, to dlatego się tak ciska, a jak parcie na wnuka to i ślub kościelny by wypadało. Kiedyś nic nie mówiła, bo nie czuła się gotowa na małe dziecko w rodzinie :)

Gość gość
Kazdy zdrowy psychicznie organizm dazy do przetrwania swoich genow i ich REPRODUKCJI. Kazdy psycholog i antropolog to potwierdzi. A seks uprawiacie autorko?

Gość gośćula
ja mam dziecko i w ogóle bardzo lubie dzieci ,ale rozumiem ludzi którzy czują inaczej. Mnie rodzina chciała zeżreć bo sie rozwiodłam,bo jak to rozbijac rodzine skoro on nie bije i nie pije,wg mojej zaściankowej rodziny to że nie bije i nie pije wystarczy by być szczęsliwym w małżeństwie. A co bóg złączył to człowiek (ja) nie ma prawa rozłączyć. Chociaż żadenm bóg nas nie łączył bo tez odpuscilismy szopke z koscielnym

Gość gość ק×
Gość 10.48 pewnie masz rację że ma parcie na wnuka, bo teraz zaczęła mi mówić o tym, że kuzynka się zaręczyla za rok ma ślub i planuje mieć już dzieci, najlepiej 3

Gość gośćula
a z ta szklanka wody na starosć to śmiech na sali,może sa ludzie którzy rodza dzieci dla siebie,ja swojego dziecka nigdy nie będe zmuszała do pomocy na stare lata,poza tym chce żeby poszedł na studia zagranicą i tam sobie ułożył życie bo tutaj nic dobrego go nie czeka

Gość gość
gość dziś Kazdy zdrowy psychicznie organizm dazy do przetrwania swoich genow i ich REPRODUKCJI. Kazdy psycholog i antropolog to potwierdzi. A seks uprawiacie autorko? x Tak, to prawda. Ale poczekaj jeszcze. Skończy autorka 35 lat to się obudzi. Autorka nie pisze ile ma lat, a jeśli ma 27-28, to ja się jej matce nie dziwię, że matka ma parcie na wnuka.

Gość gość ק×
Tak uprawiamy, jesteśmy ze sobą 3 lata i on jest moim pierwszym, a ja nie jestem religijna :) (zabezpieczamy się potrójnie :) )

Gość gość
Kurde moze to i lepiej zeby przyszli muzulmanie i zrobili tu porzadek z nami bo ewidentnie widze ze cywilizacja europejska ma sklonnosci samobojcze :)

Gość gość
gość dziś Slub to rozumiem bo to jest forma zniewolenia facetow. x A kobiety to nie? To działa w dwie strony.

Gość gość
Ludzie psychiczni biją mordują znecaja się nad innymi

Gość gość
gość ×§× dziś Gość 10.48 pewnie masz rację że ma parcie na wnuka, bo teraz zaczęła mi mówić o tym, że kuzynka się zaręczyla za rok ma ślub i planuje mieć już dzieci, najlepiej 3 x No to jesteś w domu:) Widocznie dawno przekroczyłaś wiek, w którym mama miała pierwsze dziecko. Teraz się szykuje wesele i pieluchowe plany w rodzinie, to mama jakby nie chce się czuć gorszą. Jeśli twoja mama, to siostra któregoś z rodziców kuzynki, to możliwe też, że wchodzi w grę jakaś rywalizacja, jak to zawsze między rodzeństwem. Zawsze się jakaś rywalizująca para w każdej rodzinie znajdzie:) Chociaż, pomiędzy szwagierkami też zdarza. Co do tych dzieci. To teraz nie chcesz. Ale przychodzi wiek, kiedy się organizm tego po prostu domaga. Może ci wtedy nieźle odbić na mózg, a nie musi. Tylko ok 35rż (zegar tyka) może być problem z zajściem. Piszę ci to po to, abyś była świadoma, że gdyby ci się tego dziecka jednak kiedyś zachciało, to może nie być z tym różowo.

Gość gość
Hahahaha potrojnie :D czyli guma, piguly i dla pewnosci tylko w anal :D a wiesz ze podstawowym i jedynym celem seksu jest splodzenie potomstwa? Widze ze wszyscy zarazeni bakteria poprawnosci politycznej, spoko przyjda muzulmanie zrobia porzadek :D