Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ile dni powinno się prać pościel?

Polecane posty

Gość gość

Jestem studentką, od niedawna mieszkam sama i jeszcze nie mam wprawy w domowych obowiązkach. Śpię w tej samej pościeli już 10 dni. Nadal pachnie lekko proszkiem i przede wszystkim moim balsamem do ciała ale 10 dni to już chyba powinnam ją zmienić? Proszę o rady:)

Gość gość
Ja jestem mężatką, mamy 3 łóżka - nasze i 2 dzieci. Pościel zmieniam średnio co 2 tygodnie. Czasami w międzyczasie zmieniam prześcieradło. W moim rodzinnym domu zmieniało się pościel w pierwszą sobotę miesiąca. To rzadko, ale było 5 łóżek, więc w sumie rozumiem mamę - i tak jedna sobota w miesiącu przebiegała pod hasłem prania, prasowania i maglowania ;-) Jak rozmawiam ze znajomymi to bardzo różnie to wygląda w różnych domach.

Gość gość
;atem nawet co tydzen...a tak to spoko 3 tyg do miesiaca nie przesadzajmy recznik zmiejniaj co tydz

Gość gość
Dzięki za odpowiedź, może rzeczywiście będę zmieniać co dwa tygodnie. Nie mam problemu z nadmierną potliwością, tak jak mowiłam po 10 dniach czuję zapach proszku i mojego balsamu do ciała więc 14 dni chyba bedzie ok.

Gość gość
Raz w mc. jest ok. ja tak zmieniam a jaski co 2 tydzień

Gość gość
Codziennie - w jednej poscieli śpisz, druga się suszy po praniu.

Gość gość
co tydzień, co dwa, zależy od pocenia moich chłopaków :D

Gość gość
posciel zmieniam max co 2 tyg. zdarza sie co tydzien jak np sie spocimy w nocy. jaski co 3-4dni. przescieradlo tez co 2 tyg no chyba,ze corka zabrudzi jedzieniem

Gość gość
Ja spie sam spuszczam sie do kibla. Zmieniam posciel tylko na swieta:-P

Gość gość
byla na ten temat sonda uliczna i ludzie sie wypowiadali ale glupio no ale nie wiem juz co z tymi tematami ale cieszyc sie zyciem to wazne 333 www.youtube.com/watch?v=i7qW3FUz_Eo